Româncele și super-puterea mondială la fileu. Cristina Maria Sîrbu, de la CSM Timișoara, câștigă aurul continental la dublu fete la Campionatul European U15 de badminton din Ibiza, cu Daria Irina Gherasim (CSU Galați). Celelalte probe de dublu, băieți și mixt, ale danezilor în finale strict daneze

Cristina Maria Sîrbu, a cărei ascensiune constantă în badmintonul juvenil românesc s-a conturat de ceva ani buni, a câștigat titlul continental al categoriei feminine sub 15 ani în proba de dublu fete a Campionatului European U15 din Ibiza, timișoreanca de la CSM triumfând în finală pentru România împreună cu Daria Irina Gherasim de la CSU Galati. 

În condițiile în care celelalte două probe de dublu la ”Europenele” din Ibiza, cea masculină respectiv de mixt, au fost adjudecate de perechi daneze în finale strict daneze – așadar dintr-o superputere mondială la fileu, triumful româncelor de la CSM Timișoara și CSU Galați este cu atât mai remarcabil, ”aur” tricolor pe aceeași treaptă a podiumului precum scandinavii, din rândurile cărora Jens Andersson a învins atât la dublu masculin cât și la mixt.

Sîrbu și Gherasim au dispus în finală de turcoaicele Ocakoglu și Demir, aceasta din urmă medaliată cu bronz și la simplu fete. probă adjudecată de o altă turcoaică, Korkut, favorită numărul 2. 

Un triumf de prestigiu al badmintonului românesc în competițiile Badminton Europe, cu atât mai special prin prisma reușitei unor sportive ale noilor generații, Cristina Maria Sirbu atingând un prim pisc al unei traiectorii la copii și juniori deja peste mulți, mulți ani de zile, timișoreanca fiind antrenată la CSM de inimoșii sufletiști cu deceniile ai acestui sport la fileu pe Bega, ”Mister Master Badminton Timișoara” Ștefan Nyari si Corina Dan. Coechipiera bănățencei în Ibiza, Gherasim, antrenată la CSU Galați de Dorel Badiu.

La simplu masculin, triumf lusitan, prin Tiago Berenguer, favorit numărul 1, locurile secunde la simplu fiind adjudecate de Franța, atât la băieți cât și la fete. Interesant, danezii n-au urcat pe podium în probele individuale. Altfel, un total de 9 federații au avut medaliați în Ibiza la ”Euro U15”, în cele 5 probe, inclusiv Cehia, Spania, Suedia și Ucraina.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 13

 


Ultimele articole din categoria Badminton: