Romanian International 2013 – Timişoara, pornită la drum cu 81 de jocuri în calificări

Cea de-a 11 ediţie a Internaţionalelor României găzduite de Timişoara, dintre care ultimele opt în ani succesivi, a demarat astăzi în sala „Banu Sport” cu faza calificărilor, cele 5 suprafeţe de joc Li-Ning constituind o bandă rulantă pentru nu mai puţin decît 81 de jocuri ale primeia dintre cele 4 zile de concurs. S-a jucat de dimineaţă pînă seara, efortul logistic nefiind deloc de neglijat, dar accesul autohtonilor spre tabloul principal n-a fost deloc facil.

Li-Ning Romanian International 2013 - Timişoara, de azi pînă duminică în sala Banu Sport

Mai exact, dintre românii care au evoluat astăzi, doar Adina Posteucă şi Marius Corciuc au reuşit să treacă din calificări spre faza principală a competiţiei din circuitul european şi cu punctare la nivel mondial, cuplul timişorean de dublu mixt urmînd a inaugura mîine la 9, contra maghiarilor Boros şi Varga, ziua a doua de badminton pe pîine la Timişoara. Ca o menţiune, Adina Posteucă este o fostă campioană naţională şi totodată sora multiplului campion al ţării, timişoreanul Florin Posteucă, implicat acum în calitate de director de concurs al Li-Ning Romanian International 2013 – Timişoara.

Perechea Posteucă – Corciuc a trecut cu 21:11, 21:17 de Ariana Prodan, şi ea de la CSM Timişoara, în pereche cu Adrian Dereli, ca unul dintre cele 8 meciuri de mixt ale zilei, în alte două implicarea autohtonă neavînd cîştig de cauză. Astfel, juniorii timişoreni Sabina Băluţ şi Andreas Thiel au cedat în 3 seturi unei echipe elene, iar Sonia Olariu şi Mircea Vasiu, la rîndul lor de la CSM, au pierdut la scor, la patru respectiv 8, în faţa sud-coreenilor Seo şi Ryu, după ce timişorenii treceau cu 21:13, 21:11 de vecinii sârbi Maksimovic şi Petrovic.

Iar ca o paranteză, apropo de peninsularii asiatici, aceştia s-au prezentat în nota aşteptată, adică debordînd prin ardoare, seriozitate, concentrare, şi promiţînd să mai ofere meciuri captivante.

Implicat şi la simplu masculin, timişoreanul Marius Corciuc a cîştigat în jocul de la 11,30, 21:18 şi 21:18 cu austriacul Ralph Bittenauer, după 37 de minute, dar a ieşit din cursă la cel de-al doilea său hop din calificări, 11:21 şi 13:21 cu croatul Josip Uglesic, într-un meci de la ora 14. Efortul şi-a spus cuvîntul…

Dacă Marius Corciuc a trecut totuşi de primul tur de calificare, ceea ce mai reuşea din România şi Filimon Collins-Valentine, în schimb alţi 5 badmintonişti autohtoni au pierdut de la prima încercare, cel mai dur în cazul timişoreanului Radu Vasiu, cu doar 11 puncte smulse danezului Messerschmidt, în vreme ce fratele său geamăn Mircea s-a ţinut însă mult mai bine unui bulgar, Blagovest Kisyov, cel puţin ca şi cotă superior scandinavului: 15:21, 15:21.

La simplu băieţi au fost nu mai puţin decît 56 de partide, ziua fiind completată de 9 la simplu fete şi alte opt la dublu masculin, în vreme ce proba de dublu feminin îşi va intra în drepturi abia mîine, direct pe tabloul principal.

Pe care mai figurează încă destui reprezentanţi ai badmintonului românesc, inclusiv timişorean, rămînînd însă de văzut cît de sus vor penetra autohtonii, răspuns pe care îl vom avea sîmbătă, în sferturi şi semifinale, eventual duminică, în ziua celor 5 finale.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Badminton: