Romanian Junior 2017, săptămâna viitoare nu la Timișoara ci la Arad

Parte a circuitului de badminton Junior International Series, Romanian Junior a fost lansat la Timișoara dar ediția sa din 2017, programată la finalul săptămânii viitoare, în intervalul 1-3 septembrie, nu va mai avea loc în Sala ”Constantin Jude” ci la Arad, urmând a reuni 83 de jucători implicați în 5 probe ale categoriei sub 19 ani, cei mai mulți la simplu masculin, 50, iar cu cea mai mică participare la dublu feminin, 11 perechi.

 

Competiția face parte din Circuitul European de Juniori și punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018. Concurenți din 18 țări vor lupta pentru medaliile puse în joc la cele cinci probe: simplu feminin, simplu masculin, dublu feminin, dublu masculin și dublu mixt.

Romanian Junior 2017 îi anunță drept favoriți numărul 1 pe Dmitriy Panarin din Kazakhstan la simplu masculin, sârbul Sergej Lukic și bulgarul Iliyan Stoynov la dublu băieți, tot Stoynov cu compatrioata sa Hristomira Popovska la dublu mixt, Reka Madarasz din Ungaria la simplu fete respectiv româncele Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea la dublu feminin.

Cei mai mulți sportivi autohtoni sunt înscriși în proba de simplu băieți, timișoreanul Daniel Popescu fiind de exemplu cap de serie numărul 6, cu o prezență la start și în dreptul concitadinului său Paul Hărănguș, alți exponenți ai badmintonului juvenil autohton în întrecerea la simplu masculin de la Arad fiind Florentin Gâscă, Alexandru Cucu sau Bogdan Stoica precum și juniori neclasați în ierarhiile internaționale.

Daniel Popescu va concura pe 3 fronturi, și la dublu, la masculin în pereche cu Cosmin Hîncu iar la mixt cu Luiza Milu, Paul Hărănguș fiind implicat la rândul său și la dublu masculin, cu Victor Zarzu.

Românii sunt cei mai numeroși la start, 20, dar nu lipsesc printre alții, pe lângă capii de serie din Bulgaria, Kazakhstan, Serbia sau Ungaria, și reprezentanți de exemplu ai federațiilor de profil din Moldova, Slovacia, Cehia, Slovenia, Israel, Finlanda, Croația, Franța, Italia, Portugalia ori chiar și India.

Programul: vineri de la ora 11 la 20; sâmbătă sferturile de finală de la ora 10 și semifinalele de la ora 16, iar duminică finalele, de la ora 10. Intrarea este gratuită.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: