Românii, implicați în 19 meciuri ale primului tur preliminar în ziua I, de calificări la Internaționalele de Badminton ale României: joi, un total de 77 de jocuri

Organizatorii desfășoară astăzi pe parchetul sălii ”Constantin Jude” cele 5 ”covoare” suprafețe de teren, pe care se va juca în paralel până sâmbătă, iar de joi de la ora 11 se va intra pe ele, odată cu startul celei de-a XIII-a ediții a Internaționalelor de Badminton ale României, găzduite, ca în fiecare lună martie, de Timișoara. Câteva amănunte în plus, înainte ca mâine să revenim cu primele rezultate…

”Internaționalele României”, la Timișoara, pe suprafețe de joc Li-Ning

”Internaționalele României”, la Timișoara, pe suprafețe de joc Li-Ning

 

Nu mai puțin de 77 de partide vor avea loc în prima zi a competiției de badminton de pe malurile Begăi, rezervată fazei preliminare a calificărilor pe tabloul principal al întrecerii. Iar dintre acestea, doar în primul tur preliminar vor fi 19 meciuri în care vor evolua aspiranți din badmintonul autohton, unii dintre ei nu doar o dată, revenind și pentru alte probe de concurs, în funcție de înscrierile efectuate, în condițiile în care totalul acestora este de cinci: simplu masculin și feminin, dublu masculin și feminin respectiv dublu mixt.

În orice caz, joi la ora 11, concursul va fi inaugurat cu 3 întâlniri implicând perechi de dublu mixt din România, inclusiv un sportiv timișorean, contra unor cupluri din Uzbekistan, Serbia respectiv Belgia. Iar ziua va fi extrem de lungă deopotrivă pentru badmintoniști dar și pentru organizatori, arbitri, voluntari și alți oficiali, ultimele două jocuri fiind programate la ora 19,50, în unul dintre acestea fiind menționați încă de pe acum românii Robert Ciobotaru și Adelina Marin Terinte.

Trebuie specificat și aspectul că sportivii calificați din primul tur preliminar, constând în 40 de întâlniri, vor mai reveni pe teren în aceeași zi de joi și în aceeași probă de concurs, tot în cadrul întrecerii aspiranților la accederea pe tabloul principal, alte 37 de partide având loc la orele după-amiezii, până pe seară.

Ziua de vineri, a doua a competiției, va fi de departe cea mai intensă ca număr de meciuri, startul fiind programat la 9,30, cu primele dintre cele 91 de încleștări pe parcursul a 12 ore! Programul ar putea suferi eventuale mici modificări, în funcție de durata partidelor, deoarece, fiind o ramură sportivă precum de exemplu voleiul sau tenisul, în care numărul seturilor, de la două la trei, dar și lungimea lor pot varia, și orele de start estimate în prealabil pot fi decalate.

Se poate întâmpla, și nu doar o dată sau de două ori, ca o partidă să dureze și peste o oră, sau pe aproape. Rămâne însă de văzut și câți dintre cei 17 badmintoniști români aliniați la start se vor regăsi încă și vineri pe tabloul principal, trecuți fiind prin furcile caudine ale calificărilor, dar cert este că momentan figurează pe țintarul de concurs 7 perechi, începând cu cea de mixt, Maria Alexandru Duțu și Mihai Grosu, în deschidere vineri, și alte patru de dublu băieți respectiv două de dublu fete.

În orice caz, favoriții intră în cursa competiției cu premii în valoare de 5.000 de dolari abia vineri, dar să notăm până atunci jocurile cu implicare românească din turul I preliminar al Internaționalelor, de joi:

Andreas Thiel (CSM Timișoara) & Ioana Ionică v Amrullo Bakhshullaev & Anait Khurshudyan (Uzb), David Nițu & Miruna Elena Nițu v Dragoslav Petrovic & Ivica Simic și Filimon Collins-Valentine & Cătălina Simionescu v Rowan Scheurkogel & Ann Knaepen (Bel) – toți la dublu mixt, de la ora 11; Daniel Cojocaru – Petros Tentas (Gre) – simplu băieți, de la 11,20; Mircea Vasiu (CSM Timișoara) – Peter Correl (Dan) – 11,30; Mihai Grosu – Miodrag Kalicanin (Serb) – 12,00; Eduard Marius Ică – Orkhan Qalandarov (Azer) – 12,10; Eugeniu Cosmin Panfil – Amrullo Bakhshullaev (Uzb) – 12,40; Andreas Thiel (CSMT) – Ondrej Kral (Ceh) și David Nițu – Ivo Stoklas (Ceh)  – ambele de la 12,50; Filimon Collins-Valentine – Sebastien Alias (Fr) – ora 13; Robert Ciobotaru – Igor Bjelan (Serb) – 14; Ana-Mădălina Bratu – Sara Hognadottir (Isl) și Adelina Marin Terinte – Katarina Beton (Slovenia) – ambele de la 14,20; Maria Alexandra Duțu – Megumi Sonoda (Ita) – 14,30; Andra Olariu (CSMT) – Presence Beelen (Bel) și Ioana Ionică – Ann Knaepen (Bel) – ambele de la 14,50; Miruna Elena Nițu – Alzbeta Basova (Ceh) și Sonia Olariu (CSMT) – Jordan Hart (Țara Galilor) – ambele de la ora 15.

În fine, se mai știe deja că unul dintre capii de serie ai fazei preliminare, de pe tabloul calificărilor, și anume în proba de simplu feminin, franțuzoaica Marie Batomene, intră în concurs joi la ora 17,20. Cu cine va juca, vom afla pe parcursul zilei de mâine.

Competiția internațională din Circuitul European dar care punctează și în cadrul Badminton World Federation adună 170 de badmintoniști din 35 de țări de pe patru continente, totul în organizarea Federației Române de Badminton, care orchestrează întrecerea pentru a doua oară în 13 ediții în sala ”Constantin Jude”, după ce bună gazdă a fost în prealabil sala ”Banu Sport”. Iar unii dintre sportivii prezenți anul trecut în sala ”Constantin Jude”, și nu doar dintre cei ajunși atunci în finale, au revenit și pentru ediția actuală, din 12-15 martie 2015. Ca ultime detalii, pe moment, să anticipăm că sferturile şi semifinalele vor avea loc, în toate cele 5 probe, sâmbătă 14 martie, programul urmând a se contura în timp util, iar finalele, duminică de la ora 10.

Să înceapă! Sporttim, ca partener media anual al evenimentului, va spicui din cele întâmplate…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: