Sonia Olariu – Florentina Constantinescu, unicele românce intrate în sferturi, unde Coreea de Sud domină cu 12 soli în 5 probe

Sita a cernit riguros în ziua a doua din „Banu Sport”, cea a jocurilor de pe tabloul principal al Li-Ning Romanian International 2013 – Timişoara, doar Sonia Olariu şi Florentina Constantinescu ajungînd în sferturile probei de dublu fete, în care le vor întîlni mîine după 12 pe Ga Hee Han şi Hye Rin Kim, adică una dintre cele 12 şanse la medalii ale Coreei de Sud.

Astăzi au fost decise în Banu Sport calificările în sferturile de finală ale Li-Ning Romanian International 2013 - Timişoara (foto: Alexandru Huţu)

Cine va izbîndi, vom afla duminică, începînd cu ora 10, cu ocazia celor 5 finale, dar pînă atunci…

Competiţia badmintonistică şi-a intrat astăzi puternic în drepturi, cu meciurile eliminatorii avînd drept ţintă calificarea în sferturile de finală de mîine, cînd vor avea loc mai apoi şi semifinalele, iar sportivii români n-au făcut faţă cîtorva dificile teste, în compania unora dintre cei mai bine cotaţi sportivi în turneu.

Floarea care întreţine iluzia primăverii este purtată de campioana naţională Sonia Olariu, de la CSM Timişoara, laolaltă cu partenera sa de dublu Florentina Constantinescu, dar este esenţial de precizat că proba de dublu feminin a fost într-o variantă prescurtată la ediţia din acest an, în absenţa înscrierilor la start.

Astfel, la dublu fete nu s-au jucat calificări, caz valabil la celelalte 4 probe, ci doar 6 partide care au încheiat reuniunea din această după-amiază, în patru dintre ele româncele fiind eliminate de la primul obstacol.

Sabina Băluţ şi Ariana Prodan, de la CSM Timişoara, au încheiat ziua pierzînd cu 21-11, 21-13 în faţa unei perechi din Ucraina, după ce colegele de club Emanuela Avrămuţ şi Corina Popa se înclinau în faţa unor coreence. Totuşi, perechea Olariu – Constantinescu a trecut clar de sîrboaicele Halilovic şi Maksimovic, cu 21-13, 21-8, aşteptîndu-le acum pe coreence, avansate cu 3 echipe în sferturi de finală diferite dar chiar şi aşa evitîndu-le momentan pe favoritele numărul 1, din Rusia.

Tot astăzi, dar la simplu feminin, Sonia Olariu se înclina cu 15-21, 17-21 favoritei numărul 3 Maja Tvrdy, din Slovenia, ca unică reprezentantă a României în faza premergătoare sferturilor. La băieţi însă autohtonii n-au mai avut nici un nume pe tabloul principal, de pe care au fost eliminaţi deja în 16-imi, ca o dovadă a echilibrului, favoriţii numărul 2 şi 3, Bernd Obernosterer (Austria) şi Kim Bruun (Danemarca).

La dublu băieţi, teste deloc facile pentru timişoreanul Marius Corciuc şi George Constantinescu, eliminaţi la 10 respectiv 15 de adversari turci, şi pentru fraţii gemeni timişoreni Mircea şi Radu Vasiu, depăşiţi la 7 şi 9 de una dintre cele 3 perechi sud-coreene calificate între cele mai bune opt.

În fine, la dublu mixt, victoriile de dimineaţă n-au fost bisate şi după-amiază, timişorenii Marius Corciuc şi Adina Posteucă avînd neşansa de a da în optimi de favoriţii numărul 1 ai probei, şi foşti cîştigători în trecut la Timişoara, austriecii Roman Zirnwald şi Elisabeth Baldauf, de care au fost depăşiţi destul de strîns, cu 21-15, 21-13, după ce inaugurau întrecerile zilei de vineri cu 14-21, 22-20, 21-16, în 44 de minute, în dauna maghiarilor Boros şi Varga.

La fel au păţit şi George şi Florentina Constantinescu, calificaţi dimineaţa dar ieşiţi în optimi, 18-21 şi 13-21 cu maghiarii Toth şi Sarosi.

Ca o concluzie la mijlocul întrecerii, după calificări şi tabloul principal, dar înaintea ultimelor două zile, de la sferturi spre finală, sud-coreenii au un reprezentant la simplu băieţi, două la simplu fete şi cîte 3 în probele pe perechi, la dublu masculin şi dublu feminin, respectiv dublu mixt. Încă 12 şanse de medalii…

Interesant este că doar într-un singur caz, la dublu mixt, asiaticii peninsulari nu evită în sferturi capul de serie al probei, despre favoriţii numărul 1 mai fiind de spus că nu mai sunt în joc la dublu băieţi.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Badminton: