Sonia Olariu trece la Madrid de Andersen și intră pe tabloul principal al Internaționalelor Spaniei. Rio, nu doar un basm…

Sonia Olariu speră cu tărie în croirea unui făgaș spre Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, de anul viitor, iar parte a campaniei de calificare în care fiecare concurs până în mai 2016 are importanța sa o reprezintă și participarea în aceste zile la cea de-a 28-a ediție a Internaționalelor de Badminton ale Spaniei, la Madrid, unde jucătoarea de la CSM Timișoara a repurtat deja două succese, intrând pe tabloul principal. Al cărui cap de serie la fete este locul 23 mondial…

Timișoreanca s-a calificat în această seară pe tabloul principal al Spanish International 2015, întrecere din categoria International Challenge, valoric peste nivelul celor de International Series, precum Internaționalele României din Sala ”Constantin Jude”, după ce, inițial, tânăra româncă era a cincea rezervă a turneului.

Cea mai mare dintre surorile Olariu a prins însă un loc pe tabloul de calificări și a reușit după un meci pe care l-a caracterizat ca fiind „foarte, foarte, foarte greu” să dispună de tânăra daneză Irina Amalie Andersen, o jucătoare junioară dar cu unele rezultate bune în ultima vreme. Românca s-a impus după 45 de minute cu 20-22, 21-19, 21-15, în prealabil trecând la 11, cu 2-0, și de nemțoaica Annika Horbach.

Iar acum, pe tabloul principal la simplu feminin, unde principalii capi de serie sunt Beatriz Corrales, locul 23 mondial, după ce în martie atingea maximul personal, 22, bulgăroaica Linda Zetchiri, locul 34 în lume, și Iris Wang, din SUA, a 37-a.

În 16-imi, vineri la amiază, Olariu o va întâlni pe Mia Blichfeldt, tot din Danemarca.

Din totalul de 271 de înscriși la Internaționalele Spaniei, găzduite în Polideportivo Municipal Marques De Samaranch din Madrid, 66 sunt în proba de simplu a fetelor, dintre care 34 în calificările depășite de timișoreanca Olariu.

Recent, Sonia Olariu participa și la Internaționalele Sloveniei, alături de sora sa mai mică Andra, care izbutea acolo să pătrundă pe tabloul principal la simplu fete. Iar până la participarea la Baku, la 2015 European Games, întrecere pentru care învingătoarea în calificări la Madrid și-a obținut biletul, Sonia Olariu va mai juca în Letonia și Lituania, în concursuri Futures, de un nivel valoric inferior celor din International Series, direct pe tabloul principal.

Cap de serie la simplu băieți în întrecerea madrilenă este danezul Joachim Perssson, locul 42 mondial.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 3

 


Ultimele articole din categoria Badminton: