Timişoreanca Sîrbu şi Gherasim, finaliste învinse la dublu la Rio de chinezoaicele Li. Gălăţeanca Gherasim, „bronz” la simplu tot la Gimnaziada Mondială din Brazilia, Sîrbu pe 5

Cristina Maria Sîrbu şi Daria Irina Gherasim, o echipă sudată de dublu pentru naţionale juvenile ale badmintonului românesc, au pierdut astăzi la Rio de Janeiro finala probei feminine a Gimnaziadei Mondiale sub 15 ani, după ce se întâlneau în sferturile probei de simplu fete, duel „tricolor” adjudecat de gălăţeancă, pierzătoare ulterior în semifinale tot în faţa unei chinezoaice dar şi câştigătoare a finalei „mici” la locul 3 în faţa unei brazilience, pe când timişoreanca Sîrbu a câştigat partidele de clasament din zona 5-8, prinzând locul 5.  

Consemnam zilele trecute despre primele meciuri jucate de junioarele românce la 2nd ISF U15 Gymnasiade – ediţie găzduită vara aceasta de Rio de Janeiro, partide în general câştigate de gălăţeanca Gherasim şi timişoreanca Sîrbu – legitimată la CSM şi antrenată de Ştefan Nyari şi Corina Dan, iar acum revenim pe marginea deznodământului participării lor la fileu în Brazilia, sub îndrumarea antrenorului de club al Dariei Gherasim la CSU Galaţi, Dorel Badiu, dublul „tricolor” intrând în finala fetelor graţie a două victorii, dar şi cedând chinezoaicelor Li cu 2-0, Menghan şi Yueyu impunându-se pe seturi cu 21-15, 21-12.

În proba de simplu, după 3 succese, Daria Gherasim s-a întâlnit în sferturi tocmai cu coechipiera sa Sîrbu, în faţa căreia a pierdut setul inaugural, cu 6-21, răsturnând scorul cu 21-15, 21-18 şi intrând în semifinala cu chinezoaica Liu Chenqian, care s-a detaşat cu 21-6, 21-8.

În consecinţă, junioara de la CSU Galaţi a jucat pentru locul 3 şi „bronz” cu brazilianca Do Abreu Do Nas, pe care a învins-o iar astfel a urcat pe podiumul Gimnaziadei Mondiale sub egida Federaţiei Internaţionale a Sportului Şcolar, în vreme ce Cristina Sîrbu, redirecţionată în zona locurilor 5-8, a învins cu 2-0 în ambele partide, la 13 pe seturi cu Martina Clark şi cu 21-15, 21-16 cu brazilianca Neres Da Silva. 

Două luni pline de badminton pentru Sîrbu şi Gherasim, în iulie la Badminton Europe Summer School în Portugalia şi un cantonament la Timişoara, în august la Campionatul European U17 din Lituania şi Gimnaziada U15 la Rio.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişoreanca Sîrbu şi Gherasim, finaliste învinse la dublu la Rio de chinezoaicele Li. Gălăţeanca Gherasim, „bronz” la simplu tot la Gimnaziada Mondială din Brazilia, Sîrbu pe 5

  1. Nicoleta spune:

    Un articol.prost scris, cu greșeli, fraza lung. Nu înțelegi dacă au câștigat sau au pierdut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: