Timișoreanul Paul Hărănguș, între cei 6 învingători români în U15 Syonic Badminton Cup International

O finală cu durata record contabilizând 109 mingi în 3 seturi, într-un duel al favoriților 2 și 3 la dublu mixt adjudecat de timișoreni, a deschis ziua ultimelor acte în competiția juvenilă la fileu U15 Syonic Badminton Cup International, derulată timp de 3 zile pe malurile Begăi și care a reunit 32 de adolescenți din România, printre care și numeroși localnici, 10 din Serbia, 6 din Ungaria și 3 din Bulgaria, propunând un total de 104 partide, dintre care 19 au intrat și în cel de-al treilea set, decisiv, în trei cazuri chiar în finale.

Cu nu mai puțin de 58 de meciuri în ziua inaugurală a concursului găzduit de sala de sport a UVT din strada Oituz în orchestrarea companiei Syonic și a grupării CSM Timișoara precum și a Federației Române de Badminton, dintre care 9 de trei seturi iar două jocuri cu durata de cel puțin 60 de minute, urmate de alte 41 de întâlniri în care s-au decis finaliștii celor cinci probe, competiția de juniori de la Timișoara s-a dovedit a fi un succes, atât ca număr de protagoniști, peste 50 din patru țări vecine, dar și ca spectacol sportiv.

Juniorii autohtoni au luat partea leului ca victorii finale la U15 Syonic, în frunte cu timișoreanul Paul Hărănguș, care, după ce a triumfat împreună cu concitadina Alexandra Soare în ”maratonul” la dublu mixt, a reapărut cu succes și în finala de dublu masculin, cu și mai multe puncte disputate, 111, adjudecându-și astfel două medalii de aur, mai întâi ca favorit numărul 2 iar apoi ca principal favorit la perechile băieților, alături de Mihnea Crăciun. La simplu băieți s-a impus în schimb Victor Zarzu, favoritul numărul 2, printr-un 21-11, 21-17 în fața lui Petre Comăneanu (favorit 4), probă în care Paul Hărănguș a urcat și pentru a treia oară pe podium, cu bronzul, ca și Mihnea Crăciun.

Petra Meszaros, din Ungaria, s-a infilitrat pe locul 1 între români în finala de simplu fete, tot în două seturi, ca și la băieți, cu 21-8, 21-13 contra Denisei Stemate, favorită numărul 3, urmată pe locul 3 de Carina Bălașa și Alexandra Soare, favoritele numărul 1 respectiv 2.

Mihnea Crăciun și Paul Hărănguș (favoriți 1), s-au impus așadar la dublu de la 0-1 la seturi, cu 14-21, 21-18, 21-16 cu Bogdan Badea și Victor Zarzu (favoriți 2), urmați pe podiumul probei de echipele Petre Comăneanu & Bogdan Stoica și Radu Diaconescu & Andrei Ghiță.

Ziua finalelor în 3 seturi la dublu a fost completată de triumful Irinei Costache și al Denisei Stemate, favorite numărul 2, contra Carinei Bălașa și Alexandrei Soare, favoritele numărul 1, cu 21-14, 11-21 și un prelungit 27-25 în decisiv, într-o finală de 45 de minute, pe podium mai urcând și oaspete din Bulgaria, Maria Mihailova și Teodora Ruseva, respectiv sârboaicele Sanja Peric și Andjela Vitman.

Cât despre finala inaugurală, cea de dublu mixt, și aceasta a avut o răsturnare de scor la seturi, 18-21, 21-15, 21-13 în favoarea lui Paul Hărănguș și Alexandra Soare (favoriți 2), contra lui Petre Comăneanu – Denisa Stemate (favoriți 3). Pe podium, pe locul 3, perechile Bogdan Stoica – Irina Costache și Victor Zarzu – Carina Bălașa, favoriții numărul 1.

Probele au beneficiat de 26 de protagoniști la start la simplu băieți și de câte 23 la simplu fete respectiv dublu mixt, precum și de 11-12 perechi la dublu, băieți și fete.

“Syonic Badminton Cup” s-a aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul internațional fiind destinat copiilor sub 15 ani, legitimați la cluburile de badminton, competiție care este sub egida Federației Române de Badminton și care poartă numele Timișoara U15 International Syonic Badminton Cup 2016, intrată astfel în calendarul competițional al FRB, o noutate fata de prima edite, si la care au participat cei mai buni juniori sub 15 ani din România dar si din strainatate, Cupa devenind un eveniment international.

poster-sbc

 

 

Syonic doreste sa duca mai departe evenimentul inceput in urma cu 1 an si sa acorde tot sprijinul necesar Federatiei Romane de Badminton in promovarea si sustinerea acestui sport si stil de viata sanatos in randul copiilor, viitorul acestei tari.

Syonic este o companie care a pornit in orasul Timisoara, acum 11 ani, o aventura in lumea ICT a solutiilor flux de lucru in medicina. Este o companie inovativa care ofera solutii informatice inteligente, adaptive si bazate pe date medicale. Syonic sustine un mod de viata sanatos, sportul si miscarea, un lucru esential pentru dezvoltarea si evolutia sanatoasa viitorului acestei tari.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: