Timişorenii, în 4 finale din 5 ale Cupei României la seniori, dar toate cedate cu 2-1

Dulce dar şi puţin amar acest week-end pentru badmintoniştii Timişoarei, care, concurînd pe toate fronturile însă fără Sonia Olariu în componenţă, implicată cu cei din Pressbaum într-o etapă din campionatul Austriei, s-au calificat în 4 dintre cele 5 finale ale probelor Cupei României rezervate seniorilor, contînd ca etapă în Campionatul Naţional al F.R.B., pierzîndu-le pe toate, cu 2-1 la seturi.

Marius Corciuc a făcut iarăşi dublu cu George Constantinescu, şi la Cupa României pentru seniori, cum era cazul anul trecut la BanuInvest Timişoara International

Despre Marius Nicolae Corciuc, în primul an la seniorat şi actualmente principal exponent al badmintonului masculin timişorean, se poate spune că a reuşit un adevărat tur de forţă la competiţia organizată de clubul Sportul Studenţesc, în Bucureşti, ajungînd în toate cele 3 finale în care se putea califica, la simplu şi dublu masculin, respectiv dublu mixt, dar cîştigătorul detaşat la simplu al recentei competiţii Turneul Campionilor Li-Ning, de la Chiajna, a ratat de puţin astăzi la amiază, pe toate cele 3 fronturi.

Ca o circumstanţă atenuantă, badmintonistul de la CSM Timişoara a intrat în finala de simplu masculin după cea de dublu mixt, pe cînd oponentul său n-a avut parte de dificultăţi asemănătoare, ceea ce a contat la capitolul prospeţime, cu specificaţia că de regulă probele de simplu sunt programate prioritar.

Corciuc a pierdut cu 2-1 finala cu Daniel-Nicolae Cojocaru, după ce ceda alături de ieşeanca Magda Lozniceriu şi în finala de dublu mixt, 1-2 în faţa Florentinei Constantinescu şi a lui Robert Ciobotaru.

Mai apoi, în cea de-a patra şi penultima finală a zilei, perechea Corciuc – George Constantinescu a pierdut finala de dublu masculin, tot cu 2-1, în faţa lui Robert Ciobotaru şi Daniel-Nicolae Cojocaru.

Ulterior, la dublu fete, după ce au furnizat frumoasa surpriză a calificării în finală, împotriva pronosticurilor, timişorencele Emanuela Adriana Avrămuţ şi Corina Daniela Popa au pierdut în ultimul act cu 1-2, în faţa lui Carmen Blanaru şi a Magdei Lozniceriu.

Pe lîngă cele patru poziţii secunde, badmintoniştii de la CSM Timişoara au obţinut şi două locuri 3, prin fraţii Mircea şi Radu Vasiu, la dublu, respectiv la dublu mixt, prin veteranul Vicent Dusnoki şi Emanuela Avrămuţ.

Lotul timişorean la această întrecere rezervată seniorilor l-a inclus şi pe juniorul Andreas Thiel.

CSM Timişoara o aşteaptă acum pe Sonia Olariu ca port-drapel la Campionatul Naţional de tineret pe echipe, ce va avea loc în week-end la Oneşti, în condiţiile în care Marius Corciuc, elevat de la categoria tineret, nu mai are din acest sezon drept de participare. Pe lîngă Sonia, dintre fetele Timişoarei vor mai concura sora sa, Andra, precum şi Sabina Băluţ şi Ariana Prodan, iar la băieţi gemenii Vasiu şi Andreas Thiel.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 9

 


Ultimele articole din categoria Badminton: