Vlad Dehelean (CSU UVT) câștigă Cupa României U17 la dublu băieți cu Luca Pandele

Badmintonistul junior timișorean Vlad Dehelean a cucerit duminică trofeul Cupei României la categoria de vârstă sub 17 ani, câștigând împreună cu Luca Pandele, de la CSC Berceni, finala probei de dublu masculin, abordată din postura de capi de serie. 

C.S.Ş. Nr. 6 Bucureşti, Armada Sud Bucureşti şi Federaţia Română de Badminton au organizat în primele zile ale lunii aprilie ediția din acest an a Cupei României pentru categoriile sub 9 şi sub 17 ani, în sala CSȘ6 București ”Eminescu Rotaru”.

Vlad Dehelean aur, Alexandru Mocan argint la dublu băieți

În capitală, sportivul CSU Universitatea de Vest Timișoara, Vlad Dehelean, a câștigat duminică 3 aprilie finala Cupei României rezervată juniorilor sub 17 ani în proba de dublu băieți, implicit locul 1 și medalia de aur, făcând pereche cu Luca Pandele de la CSC Berceni, favoriți numărul 1 care s-au impus în ultimul act cu 22-20 și 21-14, așadar în prelungiri în setul inaugural, 2-0 la seturi, în fața favoriților numărul 2 George Alexandru Mocan și Dragoș Gabriel Niță.

Pandele câștiga și finala probei de simplu băieți, programată cu o oră înaintea celei de dublu, de la 10, abordată tot ca favorit numărul 1, 21-10, 21-7 cu Dragoș Gabriel Niță, favorit numărul 2, Luca-Ștefan Pandele cucerind aurul și la dublu mixt, în ultima finală a zilei la U17, de la 12, în pereche cu Denisa-Maria Muscalu, deși favoriți numărul 4, 2-0 la seturi contra capilor de serie. 

Dehelean bronz la dublu mixt, Mocan bronz la simplu

Probă de dublu mixt în care Vlad Dehelean a obținut medalia de bronz, locul 3 în pereche cu Laura Constantin, de la CSȘ6 Bucuresti.

Între învinșii în finala de dublu masculin. un alt timișorean, George-Alexandru Mocan, de la CSM; care a făcut pereche cu Dragoș Niță de la Andriany Piatra-Neamț, Mocan cucerind totodată și o medalie de bronz la simplu masculin. Din partea CSM Timisoara au mai participat în capitală Ema Bîcov si Daria Dăcilă.

În finalele feminine s-a impus Andra-Gabriela Stoica, principală favorită la simplu și în pereche cu Muscalu la dublu, ca favorite numărul 2.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Badminton: