˝Leii˝, în Final Four după o prestație modestă la Brazi

BC Timișoara s-a calificat cu emoții în semifinalele Cupei României, după ce prahovenii de la CSU Ploiești au fost la un pas să depășească deficitul de 26 de puncte suferit în meciul tur, toate acestea pe fondul unui joc modest, pe alocuri execrabil prestat de formația antrenată de Predrag Badnjarevic. Ploieștenii s-au impus cu scorul de 87-64 (16-24; 25-18, 22-5; 24-17), la finele unei partide pe care baschetbaliștii bănățeni ar trebui s-o uite cât mai repede.

Meciul a început bine pentru BC Timișoara, formația din orașul de pe Bega reușind să intre la pauză cu un avantaj de 1 punct. La reluarea jocului însă, timișorenii au clacat inexplicabil, pierzând sfertul 3 la o diferență de 17 puncte. Ultimul sfert a fost tensionat, ploieștenii reușind să refacă la un moment dat diferență de 26 de puncte, ca pe final, ˝Leii˝ din Banat să aibă o tresărire de orgoliu și să reușească accederea în Final Four-ul competiției.

Singurii jucători remarcați din tabăra timișoreană au fost Zlatko Jovanovic și Dominique Archie, care au  reușit împreună mai mult decât jumătate din punctele echipei. Datorită absenței lui Dan Păltinișanu, tehnicianul ˝Leilor˝ a fost nevoit să îl introducă pe foaia de joc pe pivotul nou-venit, Sime Spralja, fiind obligat astfel să renunțe la ˝țintașul˝ de 3 puncte, Ivan Siriscevic. Absența croatului  de 24 de ani s-a simțit din plin, compatriotul său nereușind să aducă un plus echipei, având o prestație mult sub așteptări. Acesta a reușit doar 3 recuperări în mai bine de 26 de minute jucate, ținându-i în cărți și pe adversari până la final după cele 3 aruncări libere ratate în ultimele secunde ale partidei.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Zlatko Jovanovic, cu 24 de puncte, urmat de Dominique Archie cu 17 puncte și 11 recuperări, Cuic (11p), Spralja (8p) și Popescu (6p). La CSU Ploiești, revenirea lui Cătălin Burlacu s-a simțit din plin, acesta reușind o linie statistică impresionantă. Jucătorul de 34 de ani a fost foarte aproape de un triple-double, izbutind 30 de puncte, 13 recuperări și 8 assist-uri, la finele unui meci în urma căruia nu s-a butut bucura prea mult de reușitele sale. S-au mai remarcat de la gazde Albijanic (17p), Vlahovic(14p) și Hargrove (13p).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: