˝Leii˝ se întorc victorioși de la Skopje

BC Timișoara s-a impus în penultima etapă a fazei grupelor din Liga Balcanică, câștigând în Macedonia, împotriva celor de la Torus Skopje, şi păstrând astfel șanse matematice de calificare în playoff. ˝Leii˝ din Banat au învins cu scorul de 73-63 (18-13; 17-19; 18-16; 20-15), în urma unei partide în care au fost în permanență la conducere.

Rilski Sportist să piardă marțea viitoare pe teren propriu cu OKK Beograd și BC Timișoara să se impună acasă împotriva calificatei KK Mornar, acestea sunt calculele hârtiei care i-ar propulsa pe băieții lui Badnjarevic în următoarea fază a competiției. Totuși, șansele rămân mici, mai ales că belgrădenii de la OKK au pierdut deja orice șansă de calificare, partida de la Samokov, împotriva lui Rilski, neavând nici o miză pentru sârbi.

Timișorenii au început meciul din această seară în formula < Cuic-Siriscevic-Archie-Spralja-Păltinișanu> ca până la final să evolueze toți jucătorii trecuți pe foaia de arbitraj. Singurul baschetbalist din lotul bănățenilor care a rămas pe parchet toate cele 40 de minute de joc a fost Dominique Archie (foto prima pagină, www.bctimisoara.ro), americanul având o prestație excelentă. În lipsa lui Jovanovic, odihnit alături de Popescu în vederea partidei de sâmbătă de la Mediaș, Branko Cuic și Dragoș Andrei au preluat rolul de conducători de joc, reușind 8, respectiv 3 assist-uri cele mai multe din rândul oaspeților.

A revenit și Robert Sarovic, pivotul sârb nemaievoluând într-o partidă oficială de mai bine de 3 luni de zile. Acesta a fost trimis în teren în sfertul al treilea rămânând pe parchet vreme de 7 minute, timp în care a reușit 2 puncte.

Cel mai bun marcator al echipe noastre a fost Sime Spralja, croatul de 28 de ani agonisind 21 de puncte și 7 recuperări pentru echipa sa. L-au urmat Archie (19p, 8 recuperări, 3 mingi furate), Siriscevic (14p), Cuic (7p), Markovic (7p), Dodoc (3p) și Sarovic (2p).

Iată și clasamentul grupei A, cu o etapă înainte de final, cu mențiunea că primele 3 locuri sunt recompensate cu accederea în următoarea fază a competiției. 1. Galil 15p 8j 2. KK Mornar 15p 9j 3. Rilski Sportist 14p 9j 4. BC Timișoara 13p 9j 5. Torus Skopje 11p 9j 6. OKK Beograd 10p 9j.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: