˝Leii˝, victorioși cu Ploieștiul într-o atmosferă incredibilă

BC Timișoara a trecut un test important în această seară, reușind să demonstreze că merită poziția de lider, învingând cea mai în formă echipă a returului, CSU Ploiești, trupă ce venea la Timișoara după 11 victorii consecutive. Bănățenii s-au impus cu scorul de 99-92 (29-22; 19-22; 20-20; 31-28), la finele unui meci de poveste, disputat în fața a 2500 de spectatori care au umplut până la refuz sala ˝Constantin Jude˝.

Predrag Badnjarevic i-a trimis în ˝primul cinci˝ pe <Jovanovic-Siriscevic-Archie-Popescu-Sarovic>, surprinzând pe toată lumea prin lăsarea lui Spralja în afara lotului. Tehnicianul ˝leilor˝ l-a preferat pe Robert Sarovic, pivotul sârb care de la revenirea după accidentare nu a mai reușit să dea randamentul din tur. Badnjarevic insă, a riscat, văzând probabil evoluția jucătorului său de la antrenamente, și bine a făcut! Sarovic și-a făcut treaba în cele 17 minute și jumătate în care a evoluat.

Timișorenii au început în forță partida, așa cum iși dorea și Zlatko Jovanovic, care spunea înaintea partidei că alb-violeții trebuie să practice cel mai bun baschet al lor încă din primul minut. După o evoluție consistentă în primul sfert, ˝leii˝ s-au instalat la conducerea jocului, nemaicedând-o până la final. A fost o primă repriză echilibrată, Timișoara având un avantaj de 4 puncte la pauză.

Cea de-a doua jumătate a meciului s-a rupt în sfertul al patrulea, când Archie&Co., încurajați frenetic din tribună de o sală plină aflată în picioare, au reușit să se desprindă pe tabelă, creându-și un avantaj considerabil. Ploieștenii nu au renunțat la luptă, s-au zbătut până la final, dar n-au mai reușit să revină.

Trupa lui Predrag Badnjarevic a reușit să-l anihileze perfect pe Cătălin Burlacu, care n-a reușit decât 7 puncte, având o evoluție modestă. Probabil aceasta a fost și cheia succesului ˝leilor˝din această seară, alături de dăruirea exemplară a acestora și simbioza perfectă creată între jucători și public.

Vis-a-vis de public, acesta a fost pentru întâia oară la înălțime în acest sezon, cântând în picioare minute în șir, ca-n perioada lui Dragan Petricevic.

BC Timișoara a avut doi marcatori a câte 27 de puncte în această seară, Zlatko Jovanovic și Bogdan Popescu, urmați de Dominique Archie (18p), Siriscevic (10p), Cuic (9p) și Sarovic (8p). De cealaltă parte, s-au remarcat Hargrove, cu 28 de puncte și o evoluție de excepție în prima parte, Tica (16p), Cepulis (14p) și Vlahovic (12p).

Cu o etapă înainte de terminarea sezonului regulat, BC Timișoara rămâne liderul Diviziei A, singura contracandidată la prima poziție fiind Gaz Metan Mediaș. Miercuri, de la ora 18, Elba, cum încă o numesc vechii suporteri, este obligată să câștige la Târgu Mureș pentru a intra în play-off de pe primul loc. Mediașul are o misiune mai ușoară, primește acasă vizita Piteștiului, formație care tocmai a ratat orice șansă reală la locul 8, ultimul care oferă calificarea în play-off, după victoria Energiei Rovinari, acasă cu BC Mureș. Rovinariul are de îndeplinit doar o formalitate în ultima etapă pentu a se menține pe a 8-a treaptă a clasamentului, evoluând în deplasare la codașa Politehnica Iași, echipă fără victorie în campionat. Astfel, în cazul în care alb-violeții vor încheia sezonul regulat pe primul loc, vor da piept în sferturile play-offului tocmai cu Rovinariul lui Kabengele.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 17

 


Ultimele articole din categoria Baschet: