„Urşii” sparg gheaţa în campionat cu o victorie categorică: BC Timba – Universitatea Cluj 94-54

BC Timba s-a impus lejer, 94-54, cu Universitatea Cluj și a obținut prima victorie în această ediție de campionat. Deși au avut trei străini în plus față de meciurile din cupă, clujenii nu au pus probleme prea mari „urșilor”. Pentru galben-negrii a debutat Larry Hall, fundașul american care a sosit la echipă săptămâna trecută.

Bogdan Murărescu a început din primul minut cu noua achiziție a Timbei. Larry Hall a fost însoțit în primul cinci de Glazyrin, Dandridge, Pătru și Mijatovic. Urșii au deschis meciul cu un run de 8 puncte reușite de Glazyrin, după care diferența a crescut treptat la 27-12 cât era scorul pe tabelă la prima pauză. Sfertul doi a fost mai echilibrat și le-a revenit galben-negriilor cu 20-18, astfel că scorul la jumătatea partidei era 47-30 pentru BC Timba. Jocul s-a rupt definitiv în sfertul trei în care clujenii au marcat numai 8 puncte, iar gazdele și-au adăugat 26 în cont și conduceau la ultima pauză cu 73-38. Avantajul s-a mărit în sfertul patru cu alte cinci puncte, iar ecartul final a fost de 40.

BC Timba a obținut prima victorie în această ediție de campionat, care poate aduce un plus de moral jucătorilor. „Era important pentru noi să câștigăm primul meci chiar dacă l-am câștigat împotriva unei echipe care am scos-o și din Cupa României. E clar că moralul probabil acum va crește. Am și câștigat într-o manieră categorică și sper ca de acum încolo să jucăm din ce în ce mai bine”, a declarat Bogdan Murărescu. Antrenorul a vorbit și despre aportul lui Larry Hall în acest meci. „Cred că am și jucat foarte bine astăzi. S-a schimbat jocul nostru într-o proporție destul de mare, mingea a circulat mult mai bine și asta s-a văzut. E o luciditate mai mare în jocul nostru. Am avut foarte multe aruncări deschise, am avut o apărare foarte bună și lucrul ăsta mă bucură. Sper să continuăm pe drumul ăsta pe care am început acum pentru că e foarte frumos să câștigi”, a mai spus Murărescu.

Larry Hall a încheiat meciul său de debut pentru Timba cu 14 puncte marcate, 3 recuperări, 5 pase decisive, un fault și 2 mingi pierdute în aproape 23 de minute petrecute pe parchet. „Sunt fericit că am câștigat. Personal am avut 2 greșeli, dar e prima mea săptămână în România, abia învăț echipa, locul, jucătorii și unde le place să primească mingea. Sunt foarte fericit, îmi place aici. Antrenori și colegi foarte buni. Nu am avut ocazia să văd orașul pentru că doar m-am antrenat și am încercat să mă obișnuiesc cu diferența de fus orar”, a declarat fundașul american care a vorbit și despre stilul său de joc. „Stilul meu se adaptează la ce îmi cere antrenorul. Azi am marcat câteva puncte dar dacă vrea doar să mă apăr și să pasez, fac și asta. Orice are nevoie echipa pot să fac”, a mai spus Larry Hall.

Glen Dandridge a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 21 de puncte. Pentru Timba au mai înscris: Konstantyn Glazyrin (18 puncte), Larry Hall (14), Jozo Brkic (11), Danilo Mijatovic (7), Leonard Filip (6 puncte, 11 recuperări), Alin Andrieș (6 puncte), Dominic Csender (6 puncte), Vedran Nakic (3) și Bogdan Costa (2). Pentru Universitatea s-a remarcat Mirel Dragoste cu 18 puncte.

BC Timba a marcat astăzi 21 de aruncări de două puncte din 40 (53%),față de 18 din 40 ale oaspeților (45%). Diferența s-a făcut la șuturile de la distanță, galben-negrii marcând 13 din 27 (48%), iar clujenii au înscris doar 4 din 23 (17%). Elevii lui Bogdan Murărescu au avut 13 din 17 la libere, în timp ce Universitatea a transformat 6 din 8.

BC Timba Timișoara are programată în următoarea etapă o deplasare foarte dificilă la Ploiești, pe terenul campioanei en-titre care reprezintă România în EuroCup, unde are două victorii în primele două partide.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: