A 13-a înfrângere pentru „urșii” de la Timba în Liga Națională

BC Timba nu a produs surpriza pe terenul vicecampioanei CSMU Oradea. Bihorenii s-au impus cu 84-68 și au urcat pe poziția a 3-a în clasament. Timba ajunge la a 13-a înfrângere și ocupă locul 12. Gazdele și-au adjudecat primele trei sferturi cu 17-15, 30-16 și 20-15, iar ultimele zece minute le-au revenit oaspeților cu 22-17.

IMG_9374Partida de la Arena Antonio Alexe a adus față în față două din formațiile care și-au modificat foarte mult lotul față de cel cu care au plecat la drum la începutul sezonului. Dacă la „urși” problemele care au dus la aceste schimbări au fost de diferită natură, orădenii au fost nevoiți să își consume cele șase transferuri din acest sezon din cauza accidentărilor. Bogdan Țibîrnă s-a accidentat grav la începutul sezonului  și va fi indisponibil până la final, iar Adrian Guțoaia, un alt jucător din națională, a fost măcinat de accidentări în această ediție a Ligii Naționale și s-a despărțit până la urmă de formația lui Cristian Achim, pentru care a evoluat foarte puțin. Celălalt internațional român, Daniel Popescu, a avut probleme cu tendonul lui Ahile și va reveni de luni în programul de pregătire. În aceste condiții, orădenii și-au consumat patru din transferurile pe care au putut să le facă în acest sezon pentru a aduce jucători români: Silviu Lupusavei, Ștefan Varga, Sebastian Ionescu și Vlad Corpodean. Pe lângă aceștia au adus și doi străini: pivotul Salih Nuhanovic și fundașul Aleksandar Vlahovic.

Meciul a început fără nici un român pe parchet. Pentru bihoreni au intrat ca titulari Dillon, Subotic, Krapic, Nuhanovic și Vlahovic, iar Timba a început partida cu Miskovic, Vinson, Reljic, Mijatovic și Bluntt. Hall a fost străinul rămas în afara foii de joc la Timba. Krapic și Vinson au marcat primele puncte pentru formațiile lor. Gazdele conduceau cu 15-8 după patru minute. „Urșii” au egalat la 15, iar Sergiu Pop a stabilit scorul la prima pauză, 17-15. Debutul sfertului secund a adus un joc echilibrat, iar „trița” lui Filip i-a adus pe oaspeți pentru prima dată în avantaj, 23-26 în minutul 14. A urmat un „run” de opt puncte al orădenilor, care au trecut la conducere cu 31-26, iar banca timișoreană a cerut time-out. Nakic, de la distanță, a redus diferența la două puncte. Au urmat momente cu ratări de ambele părți, dar CSM U Oradea  și-a regăsit mai rapid precizia în atac și după un „run” de 12 puncte s-a desprins la 47-31 la pauza mare.

Scorul reprizei secunde a fost egal, cu orădenii trecându-și în cont sfertul trei cu 20-15, iar oaspeții au câștigat sfertul patru, 17-22. Cel mai mare avans pe care l-a înregistrat CSM U Oradea a fost de 25 de puncte, la scorul 80-55. Timișorenii au încheiat partida cu 7 puncte în ultimele două minute și au redus din ecart, astfel că scorul final a fost 84-68 pentru vicecampioana en-titre. Titularii orădenilor au înscris 59 de puncte, față de cele 55 ale celor care au intrat din prima secundă la Timba, în timp ce la rezerve, scorul a fost 25-13 în favoarea gazdelor.

Cele două formații au înscris câte 12 libere. Roș-albaștrii au beneficiat de 21 de vizite la linia de fault (cu un procentaj de reușită de 57%), iar oaspeții au avut 19 libere (63%). CSM U Oradea a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune: a înscris 21 din 39 de aruncări de două puncte (54%) și 10 din 26 de la distanță (38%). Timba a încheiat cu 22 de reușite de la semidistanță din 43 de încercări (51%) și 4 din 22 din spatele semicercului (18%). Orădenii au avut 41 de recuperări (13 ofensive, 28 defensive), 20 de pase decisive, 20 de faulturi, 17 mingi pierdute și 11 intercepții. Galben-negrii au încheiat cu 37 de recuperări (13/24), 12 assist-uri, 21 de faulturi, 18 mingi pierdute și 7 intercepții.

Ante Krapic a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte. Din tabăra timișoreană, Jahsha Bluntt a fost cel mai bun marcator cu 17 puncte. Terrell Vinson a încheiat cu double-double (14 puncte și 13 recuperări). pentru Timba au mai înscris: Danilo Mijatovic (12 puncte, 6 recuperări), Pavle Reljic (10 puncte), Leonard Filip (8 puncte), Vedran Nakic (5 puncte) și Ivan Miskovic (2 puncte). Au mai intrat Pătru, Costa și Medgyesi.

După începutul mai slab de sezon, CSM U Oradea a ajuns la a 11-a victorie în campionat (7 înfrângeri) și cu 29 de puncte ocupă locul 3. Timba are un bilanț de 4 victorii și 13 înfrângeri, iar cu 21 de puncte este pe 12, loc retrogradabil, cu două puncte după SCM U Craiova. BC Timba va juca în etapa viitoare pe propriul teren cu CSU Atlassib Sibiu, în timp ce orădenii se vor deplasa la Târgu Jiu pentru disputa cu CS Energia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: