73:71 cu Cluj! Fetele de la CSS Bega Timişoara, sigur în semifinale la U18

După triumful înregistrat vineri la un scor concludent, 81:39 cu CS Phoenix Galaţi, junioarele de la CSS Bega Timişoara şi-au apropiat sîmbătă calificarea în careul de aşi al turneului final al Campionatului Naţional sub 18 ani, dispunînd la Târgu Secuiescu cu 73:71 (20:18, 20:21, 21:13, 12:19) de rivala BC MC Star Cluj Napoca, mai ales graţie reuşitelor lui Sasebeş, cu 17 puncte, Steiner şi Blanaru, cu cîte 15, Molnar, cu 14, Ardelean, cu 8, respectiv Gheban, cu 4 puncte.

Profesoara Vera Gavrilă ne-a explicat că elevele sale aşteaptă acum verdictul din cealaltă grupă, în privinţa adversarei în semifinala de luni, cel mai probabil dintre BBALL 6 Sfântu Gheorghe şi Olimpia Bucureşti: „Ieri am cîştigat la scor cu echipa din Galaţi pentru că la adversare a intervenit o disensiune înaintea turneului final, iar LPS s-a despărţit de Phoenix, care s-a prezentat cu doar 6 componente. Grupa noastră era considerată cea mai tare a turneului final dar a devenit mai facilă prin slăbirea Galaţiului. Astăzi am învins la limită dar a fost un meci pe care l-am avut în mînă, şi cu 12 puncte avans. Cluj s-a apropiat în final pe pressing dar ne-am impus”.

Junioarele pregătite de Vera Gavrilă vor juca duminică de la ora 11 cu gîndul deja la semifinala de luni după-amiază, de la ora 16, în care vor întîlni pe secund clasata în celaltă grupă de 4 echipe a turneului final. În Grupa A conduce gazda ACS KSE Târgu Secuiesc, tot cu două victorii în cont, ca şi timişorencele, în vreme ce BBALL 6 Sfântu Gheorghe şi Olimpia Bucureşti au momentan cîte un succes şi o înfrîngere.

Pînă atunci însă, junioarele Timişoarei joacă ultimul meci din grupă cu „Cenuşăreasa” CSS Râmnicu Vâlcea, cu două eşecuri la activ după meciurile cu clujencele şi gălăţencele.

CSS Bega Timişoara va lupta apoi marţi pentru medalii, fie de la ora 13, la „bronz”, fie de la ora 15, pentru mult rîvnitul „aur”, în funcţie de deznodămîntul semifinalelor de luni după-amiază…

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: