94 de jucătoare în lista de vot pentru AllStar Game-ul feminin ediția 2016 de la Brașov

Iubitorii baschetului feminin din România pot să își voteze favoritele pentru AllStar Game-ul care va avea loc la Brașov pe 8 februarie. Gazdele întrecerii au cele mai multe jucătoare în baza de date pentru acest vot, 13, în timp ce la polul opus se află CSM Satu Mare cu doar 4 jucătoare. BCM Danzio Timișoara a propus 5 nume pentru a intra în teren la partida ce va avea loc la o zi după decernarea Cupei, alături de acestea fiind și antrenorul Bogdan Bulj. Patru timișorence care evoluează la formațiile ce vor încheia sezonul regulat pe primele două poziții: Stoenescu, Părău, Haas și Ardelean pot fi votate, dar și alte jucătoare care au trecut de-a lungul timpului pe la gruparea timișoreană.

asg_logo.jpgPe 23 ianuarie s-a dat startul pentru votul publicului pe site-ul federației, dar a fost scos pe la prânz (avea câteva greșeli care au fost remediate) și a revenit spre seară. Iubitorii baschetului feminin își pot vota (AICI) favoritele până pe 1 februarie. Votul acestora va conta în proporție de 30%, la fel ca și votul mass-media, în timp ce tehnicul FRB – CC Antrenori va conta 40% pentru stabilirea componenței finale a celor două selecționate.

La echipa Nordului pot fi votate jucătoarele legitimate la BCM Danzio Timișoara, Universitatea Cluj-Napoca, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare, CSU Alba Iulia și ICIM UVG Arad. Pentru un loc în echipa Sudului candidează jucătoarele de la Olimpia CSU Brașov, CS Rapid București, CSBT Alexandria, CSM Târgoviște și CS Phoenix Galați.

Gazda Olimpia CSU Brașov a propus cele mai multe jucătoare pentru vot: 13. Trei formații au câte 12 jucătoare în acest proces de votare: liderul Ligii Naționale – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSU Alba Iulia (momentan pe doi dar și-a încheiat deja partidele din campionat și va fi depășită de Olimpia CSU Brașov la finalul sezonului regulat) și Universitatea Cluj-Napoca (echipa de pe 6). Campioana en-titre, CSM Târgoviște) și CS Phoenix Galați (locul 7) propun câte 10 nume. CS Rapid București are 6 jucătoare pe listă, în timp ce BCM Danzio Timișoara și CSBT Alexandria au câte 5. Cele mai puține candidate le are lanterna roșie, CSM Satu Mare: 4.

BCM Danzio Timișoara le are în baza de vot pe Alexandra Dumitrache, Christina Zidaru, Renata Szmutku, Ivana Grbic și Brianna Wilson pentru cele 12 locuri din selecționata Nordului. Antrenorul Bogdan Bulj candidează și el pentru unul din cele două posturi de antrenor. Alte patru timișorence: Ancuța Stoenescu și Annemarie Părău (de la ACS Sepsi SIC), Andra Haas și Dora Ardelean (de la Olimpia Brașov) pot fi votate pentru a lua parte la jocul stelelor baschetului feminin.  De asemenea, în lista de vot sunt destule foste componente ale echipei timișorene, printre care Biljana Pesovic (cea mai longevivă stranieră de la BCM Danzio care are un sezon foarte bun cu Olimpia Brașov), fostele campioane la U 23 cu formația de pe Bega: Tunde Kilin, Marta Fodor, Teodora Neagu și Antoinette Thompson. Raluca Alecu, Jefimija Karakasevic, Diana Moraru și Mădălina Geleriu sunt celelalte foste alb-violete din baza de vot.

94 de jucătoare sunt în baza de date pentru a fi votate, fiind alese de FR Baschet împreună cu antrenorii echipelor divizionare: 50 pentru Nord și 44 pentru Sud. Cele mai puține candidate sunt pentru postul de centru în selecționata Sudului: doar 5. La polul opus se află cele 12 nume propuse pentru conducătorul de joc al Nordului și poziția 2 la Sud.

Componența echipelor

Selecționata Nordului: jucătoare legitimate la BCM Danzio Timișoara (5), Universitatea Cluj-Napoca (12), ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (12), CSM Satu Mare (4), CSU Alba Iulia (12) și ICIM UVG Arad (5).

Pentru postul 1, cel de conducător de joc (Point Guard) pot fi votate 12 jucătoare astfel: 4 de la Alba (Vanessa Abel, Andreea Beldian, Mihaela Gherman și Brankica Hadzovic), 3 de la Cluj (Gabriela Cursaru, Mihaela Maxim și Marija Prlja), 2 de la Sepsi (Tunde Kilin și Annemarie Părău), câte una de la Satu Mare (Bianca Voica), Danzio (Alexandra Dumitrache) și ICIM (Szilvia Spier).

Poziția 2 (fundaș ofensiv sau Shooting Guard) propune 11 jucătoare pentru vot: 3 de la Cluj (Flavia Ferenczi, Irina Gavrilă și Ashley Grimes), 3 de la Sepsi (Janeesha Jeffery, Ancuța Stoenescu și Matea Tavic), 2 de la Alba (Sonia Ursu și Adrienne Webb), câte una de la Satu Mare (Alexandra Chițanu), Danzio (Renata Szmutku) și ICIM (Adela Mercea).

9 propuneri pentru poziția 3 (Small Forward) astfel: 3 de la Alba (Elena Dincă, Marta Fodor și Alexandra Uiuiu), 2 de la Sepsi (Andreea Lazăr (Pop) și Tyaunna Marshall), 2 de la Cluj (Marina Sfîrlea și Brittany Wilson) și câte una de la ICIM (Patricia Gădărici) și Danzio (Christina Zidaru).

Tot 9 jucătoare sunt și în lista pentru poziția 4, extrema de forță (Power Forward): 3 de la Cluj (Shanara Clark, Teodora Neagu și Veshaundra Young), 2 de la Sepsi (Melania Kokovay și Amanda Thompson), câte una de la Alba (Jelena Antic), Danzio (Ivana Grbic), ICIM (Diana Moraru) și Satu Mare (Sonia Vilcinschi).

Pentru poziția 5, de pivot (Center) sunt tot 9 nume: 3 de la Sepsi (Shante Evans, Izabela Lovasz și Kimberly Pierre Louis), 2 de la Alba (Shawnta Dyer și Jefimija Karakasevic), câte una de la Satu Mare (Cristina Badi), Cluj (Maria King), ICIM (Andra Manea) și Danzio (Brianna Wilson).

Antrenorii care pot fi votați la echipa Nordului sunt: Bogdan Bulj (BCM Danzio Timișoara), Viorica Ciocan Gamaleț (CSM Satu Mare), Zoran Mikes (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Dănuț Moraru (ICIM UVG Arad), Dragan Petricevic (Universitatea Cluj-Napoca) și Miroslav Popov (CSU Alba Iulia).

 

Pentru un loc în echipa Sudului candidează jucătoarele legitimate la Olimpia CSU Brașov (13), CS Rapid București (6), CSBT Alexandria (5), CSM Târgoviște (10) și CS Phoenix Galați (10).

Pentru postul 1, de fundaș (Point Guard) au fost propuse 11 jucătoare. 3 sunt de la Brașov (Ruxandra Chiș, Maria Ferariu și Janae Sharpe) și câte 2 de la: Alexandria (Shanita Arnold și Alina Podar), Rapid (Carmen Bonciog și Florina Diaconu), Phoenix (Mădălina Geleriu și Chrisstasia Walter) și Târgoviște (Porchia Green și Antoinette Thompson).

12 pentru poziția 2 (Shooting Guard): 4 de la Târgoviște (Raluca Alecu, Donica Cosby, Andreea Olah (Orosz) și Adina Pop), 3 de la Phoenix (Andreea Crețu, Bianca Fota și Amanda Frost), 3 de la Brașov (Ana Ferariu, Andra Haas și Gabriela Irimia) și câte una de la Alexandria (Alina Chivu) și Rapid (Elena Constantin).

7 jucătoare în selecția pentru Small Forward (poziția 3): dintre acestea patru sunt de la Brașov (Biljana Pesovic , Andreea Bogățeanu, Iulia Brezoi și Teodora Chirilă), 2 de la Phoenix (Romina Filip și Denisa Fota) și una de la Rapid (Natalia Burlacova).

9 pentru Power Forward (poziția 4): 3 de la Târgoviște (Andreea Huțanu, Ildiko Nagy și Tabytha Wampler), 2 de la Brașov (Dora Ardelean și Carla Bartee), 2 de la Phoenix (Hanna Demeter și Myneshia McKenzie) și câte una de la Rapid (Roxana Bejan) și Alexandria (Elan Brown).

Doar 5 jucătoare sunt în lista pentru pivotul echipei Sudului (Center – 5), câte una de la: Brașov (Jelena Mitic), Phoenix (Cassandra Rochel), Rapid (Claudia Stan), Târgoviște (Larisa Toma) și Alexandria (Viorela Voicu, fostă Rus).

Antrenorii candidați pentru banca Sudului sunt Daniel Calancea (Olimpia CSU Brașov), Dan Militaru (CS Rapid București), Mădălin Piperea (CSBT Alexandria), Eugenio Rodrigues (CS Phoenix Galați) și Predrag Vasic (CSM Târgoviște).

Fiecare votant trebuie să aleagă câte o jucătoare pentru fiecare post din cele două echipe, precum și câte un antrenor. De asemenea, este obligatorie alegerea a cel puțin o jucătoare româncă în cele două formații, pentru a se respecta regulamentul în vigoare în LNBF. După alegerea celor 12 nume, votanții nu trebuie să uite să bifeze căsuța „Nu sunt robot”, după care pot vota.

Final 4-ul Cupei României, unde sunt deja calificate ACS Sepsi SIC, CSU Alba Iulia și CS Phoenix Galați, se va disputa la Brașov pe 6 și 7 februarie. Gazda turneului are de recuperat o diferență de 17 puncte față de ICIM UVG Arad, care între timp a rămas cu o echipă foarte tânără și este de așteptat ca Olimpia CSU Brașov să se alăture celor trei formații calificate deja. La o zi după decernarea Cupei României, pe 8 februarie, sala DP Colibași va găzdui AllStar Game-ul feminin.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: