ACS Sepsi SIC câștigă în premieră Cupa României la baschet feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a trecut în cont prima Cupă a României din istoria clubului. Formația care a găzduit final 4-ul a trecut în primul tur de campioana CSM Târgoviște, în sferturi de BCM Tymes, în semifinale de ICIM Arad, iar în finală de CSU Alba Iulia. După meciurile decisive pentru cupă, la Sfântu Gheorghe s-a disputat și All Star Game-ul feminin.

ACS Sepsi - câștigătoarea Cupei României

Foto: Balázs Gyurkó-Henning, Sursa: www.facebook.com/sic.sepsi

În acest final de săptămână s-a disputat la Sfântu Gheorghe Final 4-ul Cupei României la baschet feminin. Pe lângă formația gazdă au mai fost calificate ICIM Arad, CSU Alba Iulia și CSBT Alexandria.

În prima semifinală CSU Alba Iulia a trecut de CSBT Alexandria cu 73-69 (19-11, 19-22, 24-22, 11-14). Adrianne Webb și Stefka Miteva s-au remarcat cu 27 de puncte, respectiv 20 de recuperări. De la CSU Alba Iulia, Jessica Kuster a încheiat în double-duble, cu 18 puncte și 10 recuperări.

A doua semifinală le-a opus pe ACS Sepsi SIC și Univ. Goldiș ICIM Arad. Partida a avut nevoie de cinci minute suplimentare și s-a încheiat cu 80-70 în favoarea gazdei turneului final, pe sferturi: 14-22, 21-9, 19-21, 16-18, 10-0. Stefanie Murphy a fost jucătoarea partidei după ce a înscris 29 de puncte și a avut 25 de recuperări, iar Tyaunna Marshall a încheiat partida cu 24 de puncte și 9 recuperări. De la formația învinsă, Monica Engelman a marcat 25 de puncte, iar Katherine Plouffe a terminat cu double-double: 14 puncte și 16 recuperări.

Finala mică a fost cea mai dezechilibrată partidă de la turneul final, cu ICIM impunându-se cu 82-56 în fața Alexandriei, pe sferturi: 17-18, 19-10, 24-10 și 22-18. Morgan Stroman, de la CSBT, și-a trecut în cont 23 de puncte și 12 recuperări, iar din tabăra arădeană Meighan Simmons a înscris 20 de puncte.

Finala Cupei României s-a disputat între CSU Alba Iulia și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și a avut 9 schimbări de lider și 7 egalități, iar cel mai mare avantaj a fost de partea gazdelor turneului, care au condus cu 7 puncte, iar echipa din Sfântu Gheorghe s-a impus cu 61-54. Titularele celor de la ACS Sepsi au înscris 58 de puncte, iar rezervele 3, în timp ce de la CSU Alba Iullia jucătoarele din primul cinci au contribuit cu 33 de puncte, iar cele venite de pe bancă au înscris 21 de puncte. Sferturile 1 și 3 s-au încheiat cu 13-13, sfertul doi le-a revenit covăsnencelor cu 16-15, iar sfertul decisiv le-a revenit tot verzilor cu 19-13. Janeesha Jeffrey, din tabăra învingătoare, a fost coșghetera finalei cu 19 puncte, iar Stefanie Murphy a reușit un nou double-double, cu 16 puncte și 11 recuperări. Pentru învingătoare, timișoreanca Annemarie Părău a evoluat 38 de minute în care a reușit 10 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

În drumul spre final 4, ACS Sepsi a eliminat în primul tur campioana României, CSM Târgoviște, după ce a pierdut în deplasare cu 60-73, dar a recuperat pe propriul teren unde s-a impus cu 86-70. În sferturi a urmat o dublă victorie cu BCM Tymes: 65-43 și 80-50, cu ambele partide disputate la Sfântu Gheorghe.

Sala Kati Szabo a găzduit duminică și All Star Game-ul baschetului feminin. Selecționata Sudului s-a impus cu 101-87 (26-18, 25-31, 28-21, 22-17). Stefanie Murphy, pivotul de la ACS Sepsi SIC și al selecționatei Sudului, s-a remarcat cu 29 de puncte, 15 recuperări și 2 assist-uri și a primit titlul de MVP. Au urmat-o Crissy Givens cu 17 puncte și 13 recuperări și Britney Jones cu 15 puncte și 7 pase decisive. Din tabăra Nordului, Eniko Laza (Tarța) a fost cea mai bună marcatoare, cu 13 puncte.

Timișorencele Annemarie Părău (2 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri) și Ancuța Stoenescu (7 puncte, 4 recuperări) au făcut parte din echipa învingătoare, cu jucătoarea care și-a trecut în cont Cupa României cu ACS Sepsi votată în primul 5.

Căpitanul formației din Timișoara, Adina Stoiedin, a fost selecționată în echipa Nordului, dar nu a putut să participe din cauze medicale.

Spre deosebire de anii trecuți când era obligatorie prezența unei jucătoare de la fiecare echipă din Liga Națională, în acest an mai multe echipe nu au fost reprezentate. Printre marile absente s-a numărat și jucătoarea de la Phoenix Galați, care are 19 double-double în 26 de partide ale sezonului regulat. Selecția s-a făcut în urma voturilor fanilor, presei și a tehnicului FRB. Au fost votați să conducă de pe bancă selecționata Sudului: Zoran Mikes (de la ACS Sepsi SIC), Dan Calancea (Olimpia CSU Brașov) și Mădălin Piperea (CSBT Alexandria), iar la Nord: Jose Araujo (ICIM Arad), Miroslav Popov (CSU Alba Iulia) și Adriana Pricop (CSM Satu Mare). S-au ținut deja consacratele concursuri de aruncări de 3 puncte și slam-dunk. A fost și un turneu de 3 la 3, au fost formate și echipe mixte cu o jucătoare din selecționatele actuale, cu unul din antrenori și o fostă glorie care s-au întrecut la aruncări la coș.

Liga Națională de baschet feminin se reia joi 19 martie cu meciurile din primul tur din play-off și din play-out.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: