Adina Stoiedin: „Am ales SCM Timișoara pentru că este cea mai bună opțiune pentru mine în momentul de față” Și Dora Ardelean va juca în alb-violet

Adina Stoiedin și Dora Ardelean vor juca în noul sezon la CS SCM Timișoara. Adina Stoiedin ne-a vorbit despre alegerea din această vară, despre obiectivele sale la noua prim-divizionară timișoreană și despre accidentarea care i-a făcut probleme în sezonul trecut. Aceasta se bucură că există, din nou, o formație de senioare la Timișoara. Dora Ardelean vine la SCM după ce a câștigat bronzul Ligii Naționale cu Olimpia CSU Brașov și a jucat finala Cupei. CS SCM Timișoara va întâlni Universitatea Goldiș ICIM Arad în Cupa României, la finalul lunii septembrie, urmând să debuteze în Liga Națională pe 4 octombrie, la Cluj.

Adina Stoiedin

Adina Stoiedin

Conducerea CS SCM Timișoara anunța în mai multe rânduri că unul dintre obiectivele echipei este readucerea jucătoarelor importante din oraș. Adina Stoiedin și Dora Ardelean sunt timișorencele care în această vară revin în orașul de pe Bega pentru a evolua în primul eșalon alături de noile alb-violete. Ambele au făcut junioratul la SCȘ Bega și au evoluat în Liga Națională pentru fosta Danzio (Tymes cum s-a numit spre final). Ambele jucătoare au câștigat titlul la tineret în 2013 cu Danzio, iar Ardelean mai are în palmares titlul la U18 câștigat în 2012 cu CSȘ Bega Timișoara.

Adina Stoiedin a fost căpitanul fostei prim-divizionare de la care a plecat în 2015 pentru o primă experiență în afara țării. A ales campionatul Belgiei care i se potrivea pentru că jocul era în viteză. În 22 de partide pentru Spirou Monceau a avut medii de 26,5 minute, 9,4 puncte și 7,2 recuperări, iar echipa a încheiat pe poziția a 5-a. Evoluția bună din campionatul belgian i-a adus un transfer la Valosun Brno, echipă care a participat în EuroCup. O accidentare la tendonul lui Ahile i-a afectat sezonul trecut, iar jucătoarea care poate evolua pe pozițiile 4 și 5 speră să își revină cât mai repede „Am ales SCM Timișoara pentru că am considerat că, în momentul de față, este cea mai bună opțiune pentru mine. Am suferit o accidentare destul de urâtă la începutul sezonului trecut și, din păcate, a trebuit să mă întorc din Cehia. M-am operat la tendonul lui Ahile, iar acum sunt încă în recuperare. Am urmărit evoluția echipei și știam că vor să promoveze. Mă bucur că au realizat acest lucru și că nu s-a renunțat la ideea de a avea o echipă de baschet feminin în orașul de pe Bega. Este o echipă nouă, cu oameni care iubesc baschetul și vor să facă ceva pentru el. Am discutat cu conducerea și mi-au spus ce planuri au pentru sezonul următor și că își doresc să aducă acasă câteva jucătoare timișorence, printre care și eu. În primul rând, îmi doresc să mă recuperez sută la sută și să fiu aptă pentru joc cât mai repede. În al doilea rând, îmi doresc să îmi recapăt cât mai repede încrederea în jocul meu și în forțele mele pentru că nu este ușor să revii după o accidentare așa lungă. Eu sunt optimistă și am încredere că dacă muncim cu toții pentru un anumit scop o să se vadă și rezultatele. Important este să devenim echipă, să fim unite, să avem un colectiv frumos atât în teren cât și în afara lui”, ne-a spus Adina Stoiedin care va împlini 26 de ani în noiembrie. Aceasta a debutat în Liga Națională la CSM U Oradea de unde a fost readusă acasă de BCM Danzio. La fosta grupare de pe Bega a jucat din 2009 până în 2015. Cea mai bună medie de puncte în campionatul intern a avut-o în sezonul 2009-2010 (9,6 puncte/meci și 8,7 recuperări în 23 de partide). În 2013-2014 a fost mutată de antrenorul Dan Ionescu pe poziția 4 și a avut medii de 29 de minute, 8,4 puncte și 6,3 recuperări în 27 de meciuri. În vara lui 2015 a făcut parte din naționala României care a participat la EuroBasket, jucând meciurile din grupa A la sala Constantin Jude.

Dora Ardelean

Cealaltă jucătoare din Timișoara care se întoarce acasă este Dora Ardelean. Aceasta a debutat în Liga Națională la Danzio (CSS Bega Danzio cum se numea în acel sezon 2009-2010) și a plecat de la echipă în 2014 când a semnat cu CS Universitatea Alba Iulia. După un sezon a părăsit Cetatea Unirii și a semnat pentru Olimpia CSU Brașov. În ultimele două stagiuni a evoluat pentru formația pregătită de Dan Calancea cu care în acest an a jucat finala Cupei României, pierdută la „reluare” în fața lui CSM Târgoviște. Brașovencele au urcat pe podiumul Ligii Naționale, pe locul 3. Cea mai bună medie de puncte a reușit-o în ultimul an la Danzio: 5,1 puncte în 22 de partide (19:35 minute și 3,2 recuperări). În ultimul sezon alături de brașovence, jucătoarea de 23 de ani a avut cele mai multe minute în primul eșalon, cu o medie de 20:39  minute în cele 34 de partide. A înscris 4,4 puncte/meci și a avut 3 recuperări/partidă. Dora a fost folosită în ultimul an, la Brașov, mai ales pe poziția 4, dar poate să joace și pe semicerc, pe 3. A participat în această vară la Jocurile Francofoniei cu naționala de senioare, limita de vârstă fiind de 25 de ani la această competiție.

Din lotul care obținea promovarea în această vară, CS SCM Timișoara se va baza și în sezonul următor pe Monika Bosovszky-Boriga, Adina Pop și Cristina Badi, alături de tinerele localnice. Kirberg și Borș nu vor mai continua în alb-violet. Gruparea are în plan să aducă 4 straniere pe care le va anunța după ce vor semna toate. Reunirea echipei este programată pe 14 august, cu vizita medicală în 16 și 17. Ambele formații de baschet ale SCM-ului vor merge o săptămână în cantonament la Buziaș, între 17 și 24 august.

CS SCM Timișoara va juca începe seria meciurilor oficiale cu duelurile din primul tur al Cupei României cu Universitatea Goldiș ICIM Arad. Primul meci va fi la Timișoara pe 27 septembrie, iar returul se va juca pe 30 septembrie la Arad. Câștigătoarea se va califica la final 8 unde va ajunge și cea mai bună echipă învinsă. De remarcat că primul meci oficial din istoria noii formații de pe Bega este legat tot de gruparea arădeană. CS SCM Timișoara juca prima sa partidă în eșalonul secund contra satelitului Universității Goldiș ICIM Arad, pe 16 octombrie 2016, în orașul de pe Mureș. Atunci timișorencele s-au impus cu 57-50. Alb-violetele vor debuta în Liga Națională pe 4 octombrie la Cluj-Napoca, în fața vicecampioanei CS Universitatea, formația la care a fost secund noul antrenor al bănățencelor, Mihai Coldea.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: