Am murit și am înviat la interval de câteva secunde

Douăzeci și nouă de secunde de joc și scor egal 76. Echipa oaspete revenise de la un handicap de 16 puncte. Nervii sunt încordați la maximum. Timeout. La reluare, Andra Haas înscrie de 3 puncte ! 79-76, e doar a doua reușită de 3 puncte a Andrei, din 10 încercări, dar în ce moment al jocului sosește! Mai sunt 21 de secunde. Un nou timeout. La 16 secunde rămase, Anca Șipoș transformă două libere. Anca Șipoș, cea mai bună jucătoare a oaspetelor, cu un merit deosebit la echilibrarea partidei. E 79-78, iar sportivele vizitatoare comit al patrulea și al cincilea fault, la interval de câte o secundă. Anca Stoenescu trece la linia de libere și are (pentru a câta oară ?) mână sigură. Scorul devine 81-78, mai sunt14 secunde și se cere iarăși timeout. Va urma o nouă serie a aruncărilor libere ? Nu, pentru că mai tânăra Gliga repune direct în aut ! Laura Budean ține mingea până la fluierul final, izbăvitor, iar BCM Danzio Timișoara întrece SCM CSS Craiova în etapa a noua a diviziei A, grupa 1-8, după un joc dramatic.

Nici că se putea un început mai bun de partidă pentru sportivele timișorene ! Oaspetele au înscris primele lor puncte în minutul 4:20, când scorul era 8-0. În minutul 6:45 se refăcea diferența de 16 puncte din meciul tur de la Craiova, 19-3 !

Și totuși, jocul a luat curând altă turnură. Diferența pe tabelă s-a mai micșorat. Totuși, gazdele s-au menținut la conducere, la aproximativ 10-12 puncte. Asta până în sfertul al treilea, unul extrem de neinspirat, cu ratări exasperante. Pe fondul unui joc bun al cuplului de românce Șipoș – Tarța, susținut de americana Matthews și de senegaleza Kane, Craiova preia pentru prima oară conducerea în minutul 27:30. Rezultatul devine 48-49, spre surprinderea și, desigur, nemulțumirea spectatorilor care au ales acest joc, disputat la concurență cu partida de fotbal Poli-Mediaș.

Jocul continuă pe muchie de cuțit. Oltencele au și 4 puncte avans, 56-60, pentru ca apoi să fie 65-60 pentru Timișoara, după două “trițe”consecutive ale Ancăi Stoenescu. Nici acest avantaj nu va fi decisiv. Jocul ajunge la egal în ultimul minut, iar apoi BCM Danzio reușește victoria. Anca Stoenescu și Laura Budean dovedesc încă o dată că formează unul dintre cele mai bune cupluri de fundași din țară, dar în acest joc o evoluție foarte bună au și pivoții Ana Vuksic, Anamaria Mesaroș și Corina Moroșan. Totul sub “regia” lui Dan Ionescu, antrenor care a dictat exact mutările câștigătoare și a dus la victorie un meci extrem de greu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + patru =

 


Alte articole legate de acest subiect: