„Am ofertat deja jucătoare” în vederea Cupei Europei Centrale

„Este o realizare extraordinară dar totodată şi maximum ce am fi putut realiza în condiţiile date, ţinând cont de faptul că suntem unica grupare care nu s-a întărit în pauza competiţională de iarnă” a remarcat Marinko Lazarov, director sportiv la BCM Danzio Timişoara, după remarcabila calificare a baschetbalistelor pregătite de profesorul Dan Ionescu în turneul semifinal al primei ligi, una oarecum surprinzătoare dar absolut meritată şi demnă de admiraţie, în condiţiile bugetului limitat în care a fost nevoit să activeze clubul timişorean.

Dan Ionescu a avut în Laura Maria Budean o decară constantă în 2010-´11

Dan Ionescu a maximizat astfel potenţialul lotului disponibil şi a atins o culme deloc anticipabilă în toamnă, la startul campaniei, cu atât mai remarcabil cu cât echipa s-a bazat pe numeroase jucătoare localnice şi cu o singură baschetbalistă din străinătate în componenţă, Ana Vuksic, comparativ cu pleiada de „straniere” din loturile adversarelor. Pe scurt, un mic miracol!

„De pe locul 15 anul trecut între cele mai bune patru cluburi din ţară la ora actuală, este un salt care nu poate fi trecut cu vederea”, a spus Lazarov anticipând discuţiile şi anunţarea săptămâna viitoare a cuantumului bugetar repartizat fiecărei grupări în parte, pe anul în curs, din totalul alocat sportului de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Cu alte cuvinte, BCM Danzio şi-a făcut tocmai la momentul oportun un imens serviciu prin rezultatele obţinute cu echilibristică pe firul aţei financiare, şi speră acum la o repartizare judicioasă a resurselor bugetare din partea edililor, în raport cu performanţele atinse şi potenţialul pentru viitoare reuşite.

„Ne-am câştigat astfel dreptul de a ne înscrie în vară în Cupa Europei Centrale, pe sezonul 2011-2012, însă această aliniere în competiţie depinde şi de un buget pe măsura momentului, pentru a reuşi o performanţă onorabilă. Dacă se va aproba de către oficialităţile locale necesarul pe care l-am solicitat, atunci vom fi acoperiţi, contând foarte mult bugetul alocat pe 2011, în perspectiva întăririi lotului”, a spus Marinko Lazarov.

O "familie" fericită: împotriva calculelor hârtiei, BCM Danzio în 1-4!

„Am ofertat deja cel puţin trei jucătoare dintr-o listă pe care am alcătuit-o, cu potenţiale achiziţii, şi sperăm să generăm finanţarea necesară şi din mediul privat pentru susţinerea consolidării acestei echipe”, a adăugat Lazarov, care speră să ofere în pregătirea viitoarei campanii date concrete cu numele baschetbalistelor transferate.

Conducătorul clubului timişorean a catalogat drept „foarte bune” reacţiile din partea oficialităţilor la succesul ascensiunii în semifinalele Diviziei A, urmând ca jucătoarele să-şi primească recompensele pe baza sistemului de premiere stabilit, având acest drept din sumele încasate de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

În ceea ce priveşte semifinala după sistemul „cel mai bun din 3 jocuri” cu lidera Municipal Satu Mare, Lazarov a salutat revenirea pivotului Adina Stoiedin în lotul antrenat de Dan Ionescu, jucătoarea care a recuperat complet după o accidentare şi intervenţie chirurgicală suferite în iarnă evoluând aproape 10 minute în succesul repurtat ieri contra Olimpiei Bucureşti, decisiv pentru calificare: „Adina se prezintă dimineaţa la ora 7 la sala <Constantin Jude>, pentru aruncări libere, laolaltă cu colegele sale Benţe, Stoenescu şi Alecu, şi este totodată şi în vizorul selecţionerului Fleşeriu, convocată ca potenţială titulară în selecţionata sub 20 ani a României, pentru acţiunile din acest an”.

Primul joc Municipal Satu Mare – BCM Danzio va avea loc vineri 1 aprilie, la Satu Mare, iar revanşa miercuri 5 aprilie, în Timişoara. În caz de egalitate după primele două confruntări, un al treilea meci va avea loc la Satu Mare. „Dorim să prestăm două jocuri cât mai bune contra favoritei şi să avem evoluţii onorabile. Oricum, ne-am depăşit cu mult obiectivul şi condiţia”, a prefigurat Lazarov disputa dintre David şi Goliath, în vederea căreia Dan Ionescu a purces prin a oferi elevelor sale o mai mult decât binevenită şi meritată pauză de câteva zile, după „o perioadă competiţională foarte, foarte aglomerată”.

Timişorencele s-au calificat în semifinalele Diviziei A obţinând locul 4 în Seria A1, cu 7 succese şi tot atâtea eşecuri, vitală fiind şi victoria cu 57-44 repurtată acasă în dauna „verzilor” din Sfântu Gheorghe, de fapt unicul triumf al trupei bănăţene împotriva uneia dintre celelalte formaţii ce au acces în „careul de aşi”. La fel de importante au fost şi cele câte două victorii, tur-retur, cu bucureştenele Rapid şi Olimpia, respectiv succesele obţinute pe teren propriu cu Teleorman Alexandria şi SCMU Craiova, pe care BCM Danzio le-a devansat în clasamentul final al Seriei A1.

Calificarea în „careul de aşi”, un succes în sine indiferent de rezultatele semifinalei şi apoi a jocului de clasament, cel mai probabil pentru locurile 3-4, e cu atât mai meritorie cu cât, comparativ cu contraperformanţele celorlalte grupări locale din sporturile pe echipă, mai puţin Poli la fotbal, BCM Danzio a reuşit cea mai bună clasare pe stagiunea în curs.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: