Arad – Timişoara 87-52, oaspetele menajând titularele

BCM Bega Danzio Timişoara a cules roade în 2011 din strategia de a reacţiona pozitiv după un eşec în deplasare la mijloc de săptămână, câştigând de fiecare dată imediat apoi pe teren propriu. Iar partida de miercuri seară de la Arad, prima din returul Seriei A1 a primei ligi, nu face excepţie din acest plan deja testat. „Avem meciuri mai importante, în vederea cărora am menajat titularele”, a explicat Dan Ionescu, antrenorul timişorencelor, după jocul de la ora 18, pierdut cu 87-52 în faţa fruntaşei pe val ICIM Universitatea Vasile Goldiş Arad.

Anca Stoenescu (în foto), cândva jucătoarea arădencelor, s-a numărat printre componentele menajate pentru mai importante meciuri viitoare.

Luna trecută, în turul primei serii valorice, Timişoara a reacţionat admirabil în weekend, acasă, învingând surprinzător pentru mulţi pe Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 57-44, după ce cedase clar la mijlocul săptămânii, în deplasare la Craiova. Ulterior, timişorencele au repetat figura, dispunând şi mai clar, la 16 puncte diferenţă, de Teleorman Alexandria, după ce la mijlocul săptămânii pierdeau la Satu Mare, tot cu gândul la importantele puncte de pe teren propriu. Se va repeta figura şi pentru a treia oară, sâmbătă seară cu Craiova, după eşecul de la Arad?

„Am jucat un prim sfert bun, încheiat cu 18-17 pentru gazde, care apoi s-au distanţat dar ceea ce am urmărit cu adevărat în decursul acestui meci a fost ca baschetbalistele din lot care nu evoluează atât de des să aibă ocazia să joace destul de mult, şi în ideea menajării titularelor. N-avea rost să risc pentru că nu ne-ar fi încălzit cu nimic dacă am fi pierdut la zece puncte şi nu la 35, căci avem meciuri mult mai importante”, a spus Dan Ionescu, antrenor principal la BCM Bega Danzio.

În faţa a circa 300 spectatori a fost ICIM U Vasile Goldiş – BCM Bega Danzio 87 – 52, pe reprize 18-17, 30-11, 19-14, 20-10, de la gazde remarcându-se Drăgoescu şi Mezaroş, cu câte 16 puncte, iar pentru timişorence marcând nu mai puţin decât 9 componente şi anume Moroşanu, 14 puncte, Haas – 10, Budean – 9, Stoenescu – 7, Vuksic – 4, Mesaros – 3, Benţe – 3, Nicola şi Pal, câte două puncte.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: