Archie, Cuic, Spralja au dus greul la Skopje, Mediaş. Cine azi?

24 de zile de la înfrîngerea-şoc la un punct, cu piteştenii, au avut de aşteptat timişorenii pentru a-i revedea la joc în „Constantin Jude” pe baschetbaliştii reveniţi cu 3 succese dintr-un anormal şir de 6 deplasări, iar marţi seară Popescu&Co. sunt în căutarea simetriei, şi anume a acumula o a patra victorie în Liga Balcanică în 2012, după ce un unic triumf şi 4 eşecuri în toamnă îi fac să regrete debutul mai sfios din 2011.

Pentru BC Timişoara, revenită cu un gust amar pe probleme de arbitraj survenite în ultimele faze ale derby-ului de sîmbătă de la Mediaş, ar putea fi ultima apariţie pe 2012 în Liga Balcanică, fie chiar şi în cazul unui succes cu liderii şi vicecampionii întrecerii muntenegrene, KK Mornar Bar, asta în cazul în care favorita Rilski Sportist îşi va fructifica avantajul terenului propriu cu OKK Beograd, tot în ultima rundă, din această seară, însă cuvîntul de ordine este „fără menajamente”, aşa cum a explicat luni antrenorul Predrag Badnjarevic: „Voi înscrie pe foaia de arbitraj toţi jucătorii aflaţi în formă, nu voi mai menaja pe nimeni. În plus, Sarovic va primi minute suplimentare de joc, pentru a reveni cât mai aproape de forma dinaintea accidentării. Avem nevoie de el pentru partea finală a campionatului”.

„Leii” joacă la totul sau nimic, măcar pentru prestigiu şi o a cincea victorie în BIBL, dacă nu chiar pentru o calificare ce i-ar putea aduce în cale în sferturile din această lună două deplasări la BC Hapoel Tel Aviv, şi în acest caz nimeni nu va fi scutit de efort, nici măcar titularii care au dus greul marţea trecută la Skopje, în succesul cu KK Torus, şi sîmbătă la Mediaş: Dominique Archie, cel cu cîte 40 respectiv 32 de minute jucate acolo, Branko Cuic – cu 25 plus 38 pe parchet, şi Sime Spralja, cu 36 şi alte 21, în Ardeal.

Jovanovic (37:38) şi Popescu (29:27), perdanţi la Mediaş, îşi recăpătau locurile în formula de start din Ardeal după ce Siriscevic (20) şi Păltinişanu (19 minute) porneau în Macedonia, unde BC Timişoara a dovedit că are resurse de a se revanşa fie şi apelînd la sergenţi mai puţin băgaţi în seamă, ca Dragoş, Markovic, Dodoc, Toth şi Milencovici, cu o remarcă pentru pivotul Robert Sarovic, revenit cu primele sale 7 minute de baschet, după accidentare, toţi aceştia adunînd laolaltă o oră de joc în acel frumos 73:63. 

Sîrbo-germanul n-a mai evoluat şi la Mediaş, unde Siriscevic a ajuns să joace încă şi mai mult, 23 de minute, cu Păltinişanu şi Dragoş aproape spre zece minute, dar Sarovic pare a fi „pe ţeavă” pentru o seară ce se doreşte a fi de neuitat, pe malurile Begăi.

Dacă KK Mornar Bar este cvasicalificată într-un sfert de finală ce o ducea în 2011 în Final Four, în schimb BC Timişoara are doar şanse ce ţin de mîna de ajutor a sîrbilor de la OKK. Dar la cum îi ştim pe sîrbi, este destul de clar că Baschet Club merită să dea totul de la ora 17,45, fără menajamente…

Asta şi pentru a atenua frustrarea pricinuită în sînul delegaţiei timişorene de ceea ce a fost perceput ca fiind o manieră greşită de interpretare a unor faze de arbitraj de către Mircea Şerban, recidivînd în ochii „Leilor” la Mediaş după alte decizii controversate în returul sferturilor Cupei României, de la CSU Ploieşti. „Echipei gazdă nu i se pot contesta meritele, în acest meci, însă în acelaşi timp Timişoara a făcut un joc bun la Mediaş, iar cele două decizii pe care noi le incriminăm au fost luate în finalul jocului şi au influenţat rezultatul, pentru că pe teren au fost două echipe echilibrate valoric şi apropiate ca nivel de exprimare… „Rămâne la latitudinea Comisiei de Arbitri şi a FRF să analizeze prestaţia arbitrului la acest meci de la Mediaş şi să ia deciziile pe care le consideră normale”, a explicat Leontin De Maio, conducător la BC Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 18

 


Ultimele articole din categoria Baschet: