Băieţii României, cu timişoreanul Olah pentru a şasea oară coşgeter, din 6, eliminaţi acasă din sferturile Europeanului

Timişoreanul Alexandru Olah a fost în această seară şi pentru a şasea oară coşgeterul reprezentativei sub 20 de ani a României, din 6 jocuri disputate în turneul Diviziei B al Campionatului European U20, pe care îl găzduieşte la Piteşti, dar „tricolorii” au fost eliminaţi din cursa calificării în Divizia A, primul eşalon al categoriei, cedînd în sferturi în faţa unei neînvinse Belgia.

După ce a marcat 17 puncte Poloniei, în eşecul cu 62:92, şi alte 21 Slovaciei, cu 9 recuperări în cont, într-o frumoasă victorie, iar apoi nouă Regatului Unit, într-o copleşitoare înfrîngere, respectiv 17 Ungariei, de care românii au fost depăşiţi, precum şi 18 puncte, cu 22 de recuperări, în succesul cu 72:69 cu Luxemburg, Alexandru Olah a înscris astăzi 20 de puncte, cu 8 recuperări, insuficient însă pentru ca „tricolorii” lui Hristu Sapera să se califice în semifinale, ceea ce i-ar fi apropiat la numai o victorie de accederea în Divizia A.

A fost 72:68 pentru Belgia U20, care a cedat doar ultimul sfert, cu 12:21, aceştia rămînînd neînvinşi în Trivale. Românii, cu două victorii şi 4 eşecuri, vor juca mîine cu lusitanii, în lupta pentru locurile 5-8, una cu miză diminuată.

Eşec şi cu naţionala sub 18 ani, tot în Divizia B, la Strumica, în Macedonia, unde timişoreanul Vlad Szekely, de la CSŞ Bega, a jucat 13 minute împotriva Suediei, învingătoare cu 81:63. România U18, care începea turneul cu un triumf la un punct în dauna Slovaciei, a cîştigat tot doar ultimul sfert, cu 22:14.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Băieţii României, cu timişoreanul Olah pentru a şasea oară coşgeter, din 6, eliminaţi acasă din sferturile Europeanului

  1. trif flavius spune:

    FELICITARI ALEX!!! AI TRAS NATIONALA DUPA TINE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: