Banca lui BC SCM Timișoara face diferența în duelul cu Steaua, care introduce eronat 5 străini în teren în sfertul secund

BC SCM Timișoara s-a impus acasă în fața vicecampioanei CSM Steaua Eximbank București cu 86-83, pe sferturi: 24-20, 26-18, 20-20, 16-25. „Leii” s-au desprins la jumătatea sfertului secund după o greșeală imensă a băncii oaspete, care a scos românul de pe teren și a avut cinci străini. S-a dat tehnic la antrenor, iar alb-violeții s-au distanțat la 11 lungimi. Deși conduceau la 12 puncte în minutul 32, timișorenii au avut emoții pe final.

BC SCM Timișoara și CSM Steaua Eximbank București au deschis etapa a 7-a vineri. S-a reluat campionatul după o pauză de două săptămâni pentru meciurile naționalei. La SCM-ul timișorean sunt întârzieri la salarii de două luni, în timp ce la Steaua a lipsit Runkauskas, care va absenta câteva luni după ce a fost operat.

Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Gheorghe, Jeremic, Komatina, Popa Calotă și Drăgușin. Jukka Toijala a început partida cu Taylor, Marinov, Darwiche, Boone și Jekovic. Komatina a înscris primul coș de după semicerc, iar Drăgușin făcea 5-0. Oaspeții preluau conducerea, 12-14, profitând de două minute fără puncte înscrise de alb-violeți. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere în finalul sfertului, iar scorul primei pauze a fost 24-20.

În prima parte a sfertului secund au fost alte 2 minute fără coș marcat de timișoreni, iar „trițele” lui Taylor și Lapornik duceau scorul la 26-29. Alb-violeții au egalat de la linia de fault. A urmat greșeala steliștilor cu 5 stranieri pe teren după ce Boone i-a luat locul lui Fraseniuc. S-a dat tehnic la antrenor. Dacă greșeala nu era observată în timpul meciului și se făcea contestație în 24 de ore, roș-albaștrii ar fi pierdut prin forfait tehnic. „Leii” au profitat de moment și au reușit un parțial de 21-9 până la pauza mare când conduceau cu 50-38.

Oaspeții s-au apropiat la două lungimi în minutul 25, 55-53 după „trița” lui Marinov. Cinci puncte a lui Popa Calotă și reușita de la distanță a lui Mijajlovic au dus scorul la 66-55. Mijajlovic mai scutura o dată plasa de după semicerc și refăcea ecartul de 12 puncte la ultima pauză, când tabela de la Constantin Jude arăta 70-58.

În sfertul patru au fost, din nou, aproape trei minute fără coș pentru gazde, inclusiv cu abatere de 24 de secunde sau pase direct afară, iar steliștii se apropiau la 72-66. Diaz și Jeremic duceau diferența la 11 puncte cu mai puțin de cinci minute până la final. Taylor i-a „furat” mingea lui Popa Calotă și a strâns ecartul la trei lungimi, 84-81 când mai erau 28 de secunde. Komatina a marcat o liberă din două și Taylor a dus scorul la 85-83 când mai erau 15 secunde. Timișorenii au gestionat mai bine finalul partidei și s-au impus cu 86-83. A 5-a victorie în campionat i-a trecut pe „lei” provizoriu pe prima poziție cu 12 puncte, unul mai mult ca urmăritoarele care joacă astăzi. Este al 4-lea succes pe propriul teren din tot atâtea partide în Liga Națională. Bucureștenii au pierdut în toate deplasările din campionat până acum, fiind la a 3-a înfrângere pe terenuri străine.

Banca timișoreană a făcut diferența cu 49 de puncte, în timp ce jucătorii din primul 5 au contribuit cu 37 de puncte. La Steaua titularii au înscris 56 de puncte și rezervele 27. 7-19 a fost scorul la puncte înscrise după greșelile adverse. Alb-violeții au avut două reușite de la distanță în plus (7-5) și au făcut diferența cu cele 23 de libere transformate, față de 14. Oaspeții au marcat 6 coșuri în plus din interiorul semicercului (21-27). Bănățenii au avut cu 10 recuperări mai mult (37-27).

Adrian Diaz și Igor Mijajlovic au intrat de pe bancă și au înscris împreună 43 de puncte. Pivotul american a încheiat partida cu 22 de puncte și 5 recuperări (22 la eficiență), iar fundașul sârb a avut 21 de puncte (4×3), 4 recuperări și 5 pase decisive. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Komatina 15 puncte, Popa Calotă 8, Drăgușin 7 puncte (9 recuperări), Jeremic 7 puncte, Burgess 4 și Păun 2 puncte. Brandon Taylor a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte. De la oaspeți au mai înscris: Marinov 18 puncte, Baciu 14, Zekovic 11, Lapornik 9, Boone 3, Negoițescu 2 și Fraseniuc 2 puncte.

Următorul meci al „leilor” va fi în deplasare la Oradea, programat în 11 decembrie de la ora 18.

************************************

Sala Constantin Jude găzduiește astăzi o partidă din liga feminină, cu SCM Timișoara primind vizita lui UMP BC Sirius Târgu Mureș de la ora 19.

Duminică trebuia să se dispute, la aceeași sală, meciul dintre BC Timba Timișoara și BC Mureș Târgu Mureș. Partida a fost amânată după ce mureșenii au primit decizia de insolvență de la tribunal și sunt în imposibilitate de plată.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: