Baschetbaliștii alb-violeți joacă la a 10-a clasată în Polonia turul sferturilor Alpe Adria Cup

Baschetbaliștii Timișoarei vor debuta miercuri seară în deplasare în faza eliminatorie a ediției din acest an a Alpe Adria Cup, competiție în care se află la prima campanie, dubla manșă pentru un loc în semifinale fiind împotriva ocupantei locului 10 în prima ligă a Poloniei, formație care în sezonul trecut al întrecerii regionale central-europene, la întâia participare, a fost eliminată în sferturi.  

Săptămâna aceasta, bănățenii încep faza eliminatorie în competiția internațională dar și încheie acasă faza I pe serii a Ligii Naționale, contra gălățenilor.

Mai întâi, mâine (miercuri), la ora 19, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara întâlnește MKS Dabrowa Gornicza în prima din cele două manșe ale sferturilor. Returul se va juca la 8 februarie, la sala Constantin Jude.

În prima fază din Alpe Adria Cup, alb-violeții au câștigat Grupa D cu cinci victorii și o înfrângere), MKS încheind a doua în Grupa A, cu bilanțul 4-2. SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara este debutantă în competiție, în vreme ce polonezii se află la a doua prezență în AAC. La prima participare, în sezonul trecut, balticii au câștigat Grupa C și apoi au fost eliminați în sferturile de finală.

În vederea acestei partide, bănățenii au ajuns luni seară în Polonia, după ce au rămas la București în urma meciului pierdut sâmbătă la Constanța și s-au antrenat în ”Arena de Baschet”, luni călătorind peste 1.700 de kilometri până la Dabrowa Gornicza.

Ambele echipe vin după înfrângeri în campionatele interne, alb-violeții cedând la Constanța cu 82:67 lui CSM Athletics, care în această seară a trecut de CSA Steaua cu 82:71 într-o restanță din Conferința B, în vreme Dabrowa a pierdut acasă cu Trefl Sopot, 82:91.

Gornicza este pe locul al zecelea în Energa Basket Liga, prima divizie a Poloniei, ce cuprinde 16 cluburi, formația de lângă Cracovia având un bilanț negativ, opt victorii și nouă înfrângeri.

 

„Avem ghinionul de a întâlni în sferturile de finală una dintre favoritele la câștigarea competiției, cel puțin după roster-ul pe care-l are. Dabrowa a început sezonul mai greu, dar a schimbat câțiva jucători și a urcat spre mijlocul ierarhiei, așa încât mă aștept la un meci foarte greu. Nu cunoaștem foarte multe despre echipă, dar am reușit să găsim destule informații: atmosfera la meciuri este extraordinar de frumoasă, cu sală plină și galerie. Jucăm împotriva unei echipe dintr-o țară cu tradiție și cu o creștere foarte mare a interesului pentru baschet, după ce Polonia a jucat semifinală de Campionat European, anul trecut. Cât despre noi, chiar dacă în ultima periadă am avut câteva rezultate mai puțin favorabile în deplasare, căci acasă am pierdut un singur meci, echipa va găsi resurse să evolueze foarte bine. Am ajuns luni noaptea, după un drum de aproape 1.800 km, dar avem timp de odihnă și antrenamente, aici”, a spus Dragan Petricevic, antrenor principal al timișorenilor.

Ultimele rezultate din Conferința B a Ligii Naționale și programul rundei finale, a 18-a, pe coloana clasamentului la zi a secțiunii Baschet.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: