Baschetbaliștii Timișoarei câștigă acasă la un coș jocul decisiv pentru intrarea în Top10 și se califică de pe locul 2

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a terminat sâmbătă seară cu bine o săptămână foarte grea, ce a inclus cea mai lungă deplasare a sezonului, în Polonia, prin a se impune pe teren propriu la finele returului fazei I pe serii a campionatului, într-un duel decisiv care pe care pentru calificarea în Top10, adjudecată la un coș după o întâlnire pe muchie de cuțit cu CS Municipal Galați. Deși depășiți în sfertul inaugural și doar la egalitate la pauza partidei, „violeții” au învins în cele din urmă cu 79:77, calificându-se în grupa I valorică a Ligii Naționale, și nu oricum, ci de pe locul 2 în seria de 9 echipe a Conferinței B.

Învinși în ultimele meciuri în competiții diferite, sâmbăta trecută la Constanta în campionat iar miercuri în turul sferturilor din Alpe Adria Cup, alb-violeții Timișoarei au revenit pe căi victorioase pe teren propriu, tocmai când aveau mai mult nevoie de victorie, necesară pentru pătrunderea în Top10 din faza a II-a a Ligii Naționale, trecând de puțin după un joc extrem de echilibrat de CSM Galați, pe sferturi cu 21:24, 19:16, 21:19, 18:18. 

Localnicii au învins… oboseala și au dovedit mare tărie de caracter în a dispune de combativa grupare a dunărenilor, elevii lui Petricevic mergând astfel mai departe de pe locul 2, cu un bilanț inferior doar liderului CSM CSU Oradea, care a suferit un singur eșec în 16 apariții, și acesta tocmai pe Bega, pe când timișorenii numai șase infrângeri, față de cele 7 ale altor 4 formații, din București – CS Dinamo, Constanța, Galați și nu în ultimul rând Voluntari.

Gazdele au fost surprinse în mai multe rânduri pe contraatac și au fost conduse și cu 6 puncte, dominate fiind și la recuperări, dar au combinat mai bine sub panou, izbutind un procentaj bun al aruncărilor din semicerc, 63%, 22 din 36, cu Igor Kesar din nou coșgeter al partidei, autor a 22 de puncte, completat de Ilija Dokovic cu un double-double, 12 puncte și 11 pase decisive în 36 de minute jucate – cel mai mult, deși a ratat toate cele 6 aruncări de la distanţă.

N-a ratat însă ultima aruncare a meciului, „la sirenă”, care a adus victoria, evitând astfel emoţiile din overtime, completare fericită a unui reviriment în ultimul minut şi jumătate, după ce Luka Mitrovic mărea avantajul oaspeţilor la 72:77. Igor Kesar a înscris însă de la distanţă şi apoi a şi egalat în ultimul minut, Dokovic smulgând victoria la potou şi la mustaţă, după ce recupera pe atac: 79:77.

Nikola Gajic a înscris 11 puncte în același timp de joc precum Dokovic, cu 9 recuperări, iar Mekic 10 puncte, opt reușind Mirkovic, 6 Năsturescu iar 5 puncte Petrescu, trei Maticiuc și două Lazar.

O calificare la limită și cu oarecare emoții, dar absolut meritată în special prin prisma parcursului constant bun din turul Conferinței B, la orizont anunțându-se în prima jumătate a lunii februarie o săptămână a sferturilor eliminatorii în două întreceri diferite, returul acasă cu polonezii în Alpe Adria Cup pe 8 ale lunii și întâlnirea de la Constanța cu U-BT Cluj din Final8 al Cupei României pe 11 februarie.

Până atunci, debutul sâmbătă la Sibiu în Top10, cu menţiunea că timişorenii abordează grupa I valorică având 3 victorii şi 5 înfrângeri în compania celorlalte formaţii calificate din Conferinţa B, mai exact câte un succes şi un eşec cu cei din Bucureşti – dinamoviştii, Constanţa şi Oradea, respectiv două insuccese cu CSO Voluntari. Conform sistemului de desfăşurare, bănăţenii vor juca tur-retur cu cele 5 grupări calificate din Conferinţa A, şi anume, conform ordinii ierarhice a acestora după faza I, U-BT Cluj, Rapid, FC Argeş, BC CSU Sibiu şi SCMU Craiova. 

La startul fazei secunde a campionatului, clujenii şi orădenii încep cu câte 15 puncte fiecare, acumulate în faza I împotriva celorlalte echipe calificate, CS Rapid cu 14, Dinamo şi CSO Voluntari cu câte 12 fiecare, SCMU Craiova şi timişorenii cu câte 11, iar FC Argeş, BC CSU Sibiu şi constănţenii cu câte zece puncte. La final, la capătul următoarelor 10 etape, în funcţie de locurile ocupate, se vor stabili perechile din sferturile de finală ale fayei play-off.

Rezultatele etapei finale din retur în Conferința B și clasamentul seriei, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: