Baschetbaliştii Timişoarei, eliminaţi la Constanţa de campioana U-BT Cluj din sferturile comediei fără public Cupa României

Programul competiţional n-a fost deloc concesiv săptămâna aceasta cu SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, baschetbaliştii de pe Bega având sferturi eliminatorii în competiţii diferite miercuri de la ora 18:30 pe teren propriu şi sâmbătă la matineu la Constanţa, de la 11:45, iar după ce au câştigat la limită contra polonezilor dar nu s-au calificat în semifinalele Alpe Adria Cup, astăzi au fost scoşi şi din cursa Cupei României, pe litoral, unde campioana favorită U-BT Cluj s-a redresat în urma eşecului din Italia din urmă cu 3 zile şi a intrat în Final4, cu 76:56 (42:33). Ultimă apariţie a „violeţilor” pentru două săptămâni şi jumătate, revenirea pe teren fiind tot contra clujenilor, dar în campionat, în Top10, acasă pe 1 martie.

Final de săptămână în baschetul românesc cu ultima apariţie acasă în preliminariile europenelor feminine pentru naţionala „tricoloră”, codaşă învinsă la scor şi de data aceasta, 32:75 la Sfântu Gheorghe cu Spania, dar şi cu fazele finale eliminatorii ale Cupei României la panourile băieţilor, patru cluburi fiind puse pe drumuri până la Constanţa pentru „umplutura” sferturilor de finală. 

Căci a te fi calificat în turneul final al actualei ediţii a Cupei României la baschet masculin a constituit un fel de joacă prin prisma sistemului competiţional propus de FRB, pe baza a numai două meciuri disputate, ambele câştigate de timişoreni la Mediaş în primele zile din octombrie 2022, cu gorjenii şi sibienii, doar unul de către U-BT Cluj în triunghiularul cu dinamoviştii şi steliştii, contra „militarilor”, şi iată că doar încă o victorie a mai avut nevoie astăzi campioana de sub Feleac şi s-a trezit deja în semifinalele întrecerii, ce mai comedie!

Cupa României, această „umplutură” în program frumos ambalată şi neapărat cu un titlu de scenă, Final8 în cazul ediţiei 2022-2023. Sună frumos acest Final8, dar de exemplu din punctul de vedere al timişorenilor, nici măcar n-au simţit cu adevărat c-au fost la turneul final, implicaţi fiind sâmbătă la matineu într-un meci inaugural al sferturilor desfăşurat într-un total anonimat, fără public, şi eliminaţi fiind din cursă de la primul hop, ditamai trambalarea Banat – Constanţa, efectuată fără Dokovic şi Năsturescu, în schimb Schipor jucând cel mai mult, 38 de minute.  

Clujenii au mai fost pe drumuri şi la mijlocul săptămânii, suferind a şasea înfrângere în 7 deplasări în 7Days Euro Cup, 103:84 (42:38) la Brescia, astfel încât alb-negrii au ajuns la 10 eşecuri în 14 apariţii, profitând însă de sferturile Cupei României pentru a se reabilita prompt, cu vedere spre fazele finale de pe litoral, de zilele viitoare, luni semifinalele.

De fapt, când a mai trecut de „violeţii” bănăţeni, cu 88:71 în semifinalele din 2020, U-BT Cluj a câştigat trofeul Cupei României, adjudecat ulterior de CSO Voluntari, o altă sfertfinalistă pe litoral, contra craiovenilor.

Olteni care întrerupeau drumul alb-violeţilor în Cupă în ediţia trecută, tot în faza sferturilor, cu menţiunea că formaţia din Bănie a pierdut în 2022 finala competiţiei, 89:75 cu ilfovenii, care treceau la limită în semifinale de alb-negrii Clujului. Campioni pierzători ai semifinalei şi în urmă cu două campanii, la 8 puncte diferenţă cu cei din Oradea, care cedau în ultimul act ilfovenilor Voluntariului. 

Învinşi la malul mării în actualul campionat, în faza I preliminară, de către localnicii constănţeni, timişorenii i-au întâlnit în premieră în sezonul în curs pe cei de la U-BT Cluj, care au câştigat la un coş sfertul inaugural, 17:15, şi ceva mai clar pe cel de-al doilea, 25:18, riposta elevilor lui Dragan Petricevic venind în sfertul 3, 19:16, astfel încât ultimele 10 minute le-au abordat cu 6 puncte handicap.

Clujenii au condus şi cu 20 de puncte avans, graţie şi unui run de 13 puncte, însă timişorenii, care au avut 5 puncte în faţă în primele minute şi şi-au lăsat 3 componenţi pe bancă, şi anume Diaby – împrumutat tocmai de la alb-negri, Maticiuc şi Vujosevic, au echilibrat mult meciul după pauză, în sfertul 3.

Însă ultimul a fost abordat în trombă de ardeleni, care s-au redistanţat încă după primele atacuri graţie coşurilor lui Guzman Abreu – din „libere”, Lăpuşte – de la distanţă, Richard, Stipanovic, din nou Guzman Abreu, dar de la distanţă, şi Jones, un run de 14 puncte şi din nou 20 avans, 72:52 cu 5 minute rămase de disputat.

18:4 în sfertul final, dominat copios de favoriţi, şi o calificare tranşată la 20 de puncte diferenţă, clujeni cu gândul la semifinala de poimâine, după ce astăzi au aplicat o rotaţie completă, cu toţi cei 12 componenţi implicaţi, de la căpitanul Richard, cel mai mult în teren, 24 de minute, la Kuti 5 minute. Guzman Abreu a marcat 12 puncte, Richard 11, Bircevic şi Simoes câte 10 fiecare, Căţe şi Stipanovic câte 8, Lăpuşte 7, Jones şi Shepherd câte 4 iar Szentkuti două puncte. 

De la învinşi, pentru care cel mai mult au jucat în această ordine titularii Schipor, Gajic, Lazar, McClellan şi Kesar, Nikola Gajic a înscris 20 de puncte, McClellan 13, Lazar 10, Kesar 7 iar Mirkovic şi Mekic câte 3 fiecare. 

În celelalte sferturi de finală de astăzi ale Cupei României, ABC Athletic Constanţa – Rapid şi CSM CSU Oradea – FC Argeş. Finala, marţi.

În campionat, în Top10, joi, în al doilea meci din etapa a II-a, intermediară, Athletic Constanţa – FC Argeş 84:90, ambele echipe acumulând 13 puncte, cu unul în plus faţă de codaşele din Craiova şi Timişoara.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: