Baschetbaliştii Timişoarei încep cu bine campionatul, 85:81 (44:44) cu CSM Galaţi

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara n-a ratat vineri seara ocazia unui prim pas cu dreptul pe teren propriu în noua ediţie a Ligii Naţionale, trecând de puţin de o formaţie mai slab clasată în sezonul trecut, CSM Galaţi, cu 85:81 (44:44), de care s-a redesprins spre final în prologul „Conferinţelor” stagiunii 2023-2024.

A fost pe sferturi 20:16, 24:28, 23:23, 18:14 în faţa a circa 600 de iubitori ai baschetului.

Prima etapă este fără doar şi poate şi întotdeauna aparte, şi s-a văzut asta în întâlnirea de la ora 19:45, fluctuaţiile în joc fiind inevitabile iar intrarea în ritm mai anevoioasă, chit că ambele formaţii aveau deja câte două meciuri în picioare de la finele săptămânii trecute, când erau eliminate departe de casă din Cupa României deşi cu câte o victorie în cont în „triunghiulare”, „violeţii” la Craiova, cei de la Dunăre la Târgu Mureş.

Elevii lui Dragan Petricevic au strâns însă mai bine rândurile la ridicarea cortinei Ligii Naţionale de baschet masculin şi au pornit lansat, 7:0 şi chiar 13:2 în primele minute, abordate cu noua achiziţie la pupitru Dimitrijevic, precum şi Schipor, Gajic, Petrescu şi Kesar, care avea să devină coşgheter al localnicilor. 

Replica moldavilor antrenaţi de Florin Nini, în 5-ul de start cu Razdevsek, Ruffin, Ciotlăuş, Patashuri şi Calenic, nu s-a lăsat însă mult aşteptată, dând tonul unei întâlniri tot mai echilibrate, decisă spre final şi pe fondul pierderii de către vizitatori a pivoţilor, acumulând 5 greşeli personale într-o dispută cu nespus de multe faulturi, „violeţii” de pe Bega beneficiind de nu mai puţin de 32 de aruncări libere, peste zece însă şi ratate, şi mai multe fiind însă ratate de cei de la Dunăre, 13 din 22.  

Gălăţenii echilibrau jocul încă din sfertul inaugural, încheiat 20:16, iar în cel de-al doilea chiar treceau de puţin în avantaj, 25:27 – maximum pe care-l şi atingeau pe Bega, o nouă serie bună a localnicilor, cu Scott-Grayson, redesprinzându-i după mijlocul sfertului până la 40:31, fără a şi menţine avantajul: 44:44 la pauză.

Egalitate menţinută şi după sfertul 3, unul deschis şi cu multe reuşite în care bănăţenii au fost adesea la conducere, şi cu 5 puncte, fără însă a pierde urma elevilor lui Nini, cu greu învinşi aici abia la ultima sirenă şi-n campionatul trecut. 

Petrescu a început bine sfertul final însă vizitatorii n-au cedat şi-au trecut chiar în avantaj, 71:73, „violeţii” obţinând tot mai multe aruncări libere şi fructificând jumătate dintre acestea, prin Dimitrijevic, Petrescu şi Scott-Grayson. 

Ceva emoţii totuşi până spre final, când Sebastian Ionescu a marcat a 12-a „triţă” a gălăţenilor, reducând diferenţa la numai două puncte cu 50 de secunde rămase de jucat, bine gestionate totuşi de gazde.

Trecând peste primul hop, cu inerentele dificultăţi ale unui meci de debut în noul campionat, dar meritat, sârbul Igor Kesar fiind vioară întâi cu 22 de puncte şi 7 recuperări, iar dintre coechipieri Petrescu cu 14 puncte şi tot 7 recuperări, Gajic în double-double, 11 puncte şi tot atâtea recuperări – capitol la care în general oaspeţii au fost de puţin mai buni, 47-49, noua achiziţie Scott-Grayson înscriind 11 puncte, Dimitrijevic 9, Mirkovic 7, Legoşin 6 şi Schipor 5, fără puncte în dreptul lui Lazar şi Foreman, în vreme ce Stanciu şi Horga au rămas pe bancă.

Coşgheter al partidei a fost Marlon Ruffin pentru CSM Galaţi – care a jucat tot 10 sportivi, cu 23 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive, completat de Sebastian Ionescu cu 16 puncte din care 4 reuşite de la distanţă, Marius Ciotlăuş izbutind şi el un double-double, 11 puncte şi 13 recuperări, iar Razdevsek 9 puncte şi 8 pase decisive.

Iar etapa inaugurală continuă sâmbătă, programul „Conferinţei” fiind afişat pe coloana clasamentelor secţiunii Baschet. Şi urmează deplasarea la Bucureşti, pentru meciul cu Laguna, după care primirea nou-promovatei braşovene în etapa a III-a, pe 11 octombrie de la 19:15.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: