Baschetbaliștii Timișoarei înving acasă în overtime cu dobrogenii

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a evitat în această seară un prim eșec pe teren propriu în sezonul în curs grație unei aruncări de la distanță a sârbului Ilija Djokovic cu 5 secunde înaintea încheierii timpului regulamentar de joc, egalând la 74, după care, în overtime, alb-violeții s-au desprins în cele din urmă cu 14:9 de CSM ABC Athletic Constanța, care s-a bazat în Banat pe numai 9 baschetbaliști.

De ceea ce ți-e frică, nu scapi, și anume un meci greu acasă pentru timișoreni cu dobrogenii, vineri de la ora 18:30 în etapa a opta și penultima din turul ”Conferinței B” în Liga Națională, ”violeții” fără Gajic nefiind departe de a pierde în premieră în ”Constantin Jude” în ediția în curs, după ce au cedat conducerea în ultimele 3 minute deși erau în avantaj și cu 62:56 cu 7 minute înainte de final, egalând totuși la potou în sfertul final, abordat cu un deficit de două puncte.

Sfert patru câștigat în sfârșit de timișoreni, la două puncte, după ce pe primul îl pierdeau la două puncte iar următoarele două erau remizate: 17:19, 18:18, 19:19, 20:18. Desprinderea venind în prelungiri, când Lazar a marcat primul pentru bănățeni, însă tot ”marinarii” au preluat apoi în câteva rânduri conducerea, fără a o păstra, același Djokovic înscriind pentru 84:82 când mai erau 73 de secunde de jucat, fără replică din partea vizitatorilor, dar cu ”libere” fructificate de Djokovic și McClellan – foto, chiar 3 în ultimele secunde: 88:83 (74:74, 35:37).

De fapt, McClellan și Djokovic au fost coșgeterii localnicilor, cu câte 20 de puncte marcate, texanul în peste 42 de minute jucate, sârbul în 36, Kesar reușind 13 puncte iar căpitanul Lazar un double-double, 12 puncte și 10 recuperări în peste 30 de minute pe teren.

Victorie asigurată din aruncările de la linia de libere, nu mai puțin de 37 la dispoziția bănățenilor, dintre care 27 fructificate, 28 în favoarea constănțenilor, dintre care 17 transformate în puncte, succes smuls pe mâna a cinci componenți care au jucat minimum 25 de minute fiecare din totalul celor 10 utilizați, 5 fiind cei străini, precum în colectivul sud-esticilor.

Principalul marcator al meciului a fost însă Johnson, cu 27 de puncte și din 6 ”trițe” pentru oaspeți, în 37 de minute jucate, Mario Lazar reușind și acesta un double-double, 17 puncte și 10 recuperări în 25 de minute în echipa ”marinarilor”, dominantă de altfel la recuperări, 46-33, și care, izbutind printre altele și un run de 12 puncte, a avut un la fel de mare avantaj precum timișorenii, de maximum 7 puncte. 

Run dobrogean de la 14:7 la 14:19 în a doua jumătate a sfertului inaugural, în cursul căruia, deja în minutul 5, Ilija Djokovic semna de la distanță cel mai mare avans alb-violet, 10:3.

Bănățeni apoi într-o cursă de urmărire până la pauză, odată ce Mario Lazar și coșgeterul Nathan Johnson au dat tonul pentru oaspeți la startul sfertului secund, bănățenii izbutind o singură dată egalarea, 28:28, dar văzându-se conduși și cu 30:37 după 18 minute de joc, la care doar punctele lui Djokovic au dres busuiocul la finele primei jumătăți a întâlnirii: 35:37.

Vizitatori în continuare în avantaj și în sfertul 3, uneori tot cu 7 puncte avans, 49:56, tocmai după ce Adam Mirkovic reușea unica egalare în contul amfitrionilor, 49:49 în minutul 26.

Revirimentul producându-se în sfertul final, când un minut le-a luat localnicilor să mai treacă și ei la conducere. 

Centrul Mockevicius și Cizauskas, cu 12 respectiv zece puncte, ultimul, în 30 de minute, au marcat și ei mai adesea pentru dobrogeni, dintre elevii lui Dragan Petricevic mai înscriind și Mirkovic 9 puncte în 25 de minute pe teren, Năsturescu 5 în 30 de minute jucate, Schipor și Petrescu câte 3 iar Maticiuc două, pe când veteranul centru Vujosevic a fost introdus doar pentru foarte scurt timp.

Și urmează deplasările în est la Galați și Focșani, în 7 și 10 decembrie, la finele turului și startul returului. Rezultatele și programul rundelor 8-9, pe coloana clasamentului la zi. 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: