Baschetbaliștii Timișoarei, naufragiați până la pauză pe litoral

Alb-violeții aveau viață grea în tur pe Bega cu constănțenii, pe care i-au depășit atunci doar la limită, astăzi înclinându-se deja încă până la pauză în deplasarea lungă pe litoral, înaintea uneia și mai lungi, miercuri, tocmai în Polonia, în turul sferturilor din Alpe Adria Cup. Preambulul a fost de rău augur, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara capotând în sfertul 2, decisiv: 82:67 (45:27).

Ultima deplasare din returul fazei I pe serii a campionatului Ligii Naționale se anunța cât se poate de dificilă la malul mării, iar de ceea ce le-a fost frică bănățenii n-au scăpat, ajungând la aceeași cifră a înfrângerilor în ”Conferința B”, 6, precum învingătorii lor de sâmbătă seară, care mai au și o restanță de jucat, marți cu steliștii.

”Violeții”, și un ultim meci acasă în programul returului, săptămâna viitoare cu gălățenii – și aceștia tot cu numai 6 eșecuri după ce au dispus cu 84:81 de CSO Voluntari, într-o rundă în care liderul din Oradea a bătut din nou suta dar și CSA Steaua a dispus la limită de Dinamo. 

Echilibrat a fost la Constanța doar primul sfert, adjudecat de gazde cu 23:21, dar odată ce localnicii l-au câștigat pe cel de-al doilea cu 22:6, grație și unui run de 15 puncte, în condițiile în care au înscris mai adesea cu componenții intrați de pe bancă, elevii lui Petricevic n-au mai avut cum să revină din nou la conducere, chit că s-au impus în sfertul după pauză, 16:23, pierzându-l însă și pe ultimul, 21:17.

Iar astfel au cedat și pentru a cincea oară în deplasare în totalul celor 8 ieșiri din Conferința B, așadar majoritatea pierdute, la Galați, Voluntari, Oradea, în București cu CS Dinamo și astă-seară pe litoral, acolo unde ”violeții” au condus doar până în minutul 7, pe rând, cu 4:8, 6:11 și 11:16, prin punctele lui Kesar, Năsturescu și Lazar, localnicii răsturnând însă decisiv situația cu un run de opt puncte.

Și impunându-se în jocul la recuperare, 41-25, meci adjudecat în special pe mâna lui Nathan Johnson, cu 30 de puncte înscrise, cel mai prolific dintre cei 9 marcatori ai învingătorilor, care au apelat la zece componenți – majoritatea străini, în frunte cu Corpodean, aproape 29 de minute pe teren, în vreme ce Mockevicius a izbutit 12 recuperări, 8 defensive.

Și Petricevic a dat minute tot unui număr de 10 baschetbaliști, în frunte cu Gajic, 37 de minute jucate, în care a marcat 16 puncte, 14 fiind înscrise de Kesar, câte 11 de Mekic și Năsturescu, șapte de către Lazar, 4 de Petrescu iar câte două de McClellan și Adam Mirkovic, fără reușite pentru Djokovic, jucat nici 9 minute, de remarcat fiind că bănățenii n-au mai forțat atât de la distanță, doar 22 de șuturi, din care 9 de succes, ratând însă mult din semicerc, peste 20 de tentative.

Iar apropo de Edward Petrescu, se numără între rezervele lotului selecționat de Petricevic la naționala României pentru ”dubla” acasă din precalificările EuroBasket 2025, la Pitești pe 23 și 26 februarie cu Bulgaria și Cipru, componență cu 2 naturalizați la care CSM CSU Oradea contribuie cu 3 jucători, CSO Voluntari, campioana din Cluj și alb-violeții Argeșului cu câte doi fiecare, iar craiovenii, sibienii și bucureștenele CS Dinamo și CS Rapid cu câte unul, giuleștenii cu un timișorean, Alexandru Olah.

Rezultatele complete ale etapei a 17-a – penultima a returului în Conferința B, precum și programul rundei finale, înaintea fazei a II-a, Top10, pe coloana clasamentului. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: