Baschetbaliştii Timişoarei pierd şi acasă cu Voluntari şi vor juca pentru locul 7 cu FC Argeş

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a jucat în această seară penultimul meci acasă al sezonului, în returul învinselor în sferturi, redirecţionate în zona 5-8, cedând şi de astă dată grupării mai bine clasate în Top10, CSO Voluntari, care a câştigat clar sfertul inaugural, cu 16:27, şi s-a redesprins în cel final, abordat de la egalitate: 81:86 (42:48). Iar astfel ilfovenii, învingători şi miercuri pe teren propriu cu 12 puncte avans, vor trage la locul 5 în compania craiovenilor, dubli câştigători şi ei cu FC Argeş, viitoare oponentă a bănăţenilor pentru prinderea treptei a şaptea.

Deşi acasă însă fără play-maker-ul accidentat Dokovic, „violeţii” au abordat cu şansa a doua jocul revanşă cu ilfovenii, în faţa cărora cedau de două ori şi în „Conferinţa” preliminară, iar oaspeţii Timişoarei, în 5-ul de start Tohătan, Gotcher, Rasheed Moore, Torok, Thompson, au deschis scorul şi s-au desprins mai apoi cu un parţial de 3:13, detaşându-se în primele 10 minute mulţumită a 5 „triţe”: 16:27.

Alb-violeţii, care începeau meciul cu Strong, Schipor, Gajic, Petrescu şi Kesar, au izbutit treptat redresarea în sfertul secund, în minutul 16 reuşind chiar egalarea, mai întâi prin McClellan, apoi graţie lui Kesar, Robert Schipor preluând conducerea în minutul 17, 40:38.

Gotcher şi Cotton au răsturnat însă rapid scorul pentru oaspeţi, 40:44, localnicii au solicitat timeout în penultimul minut înaintea pauzei, dar la vestiare au intrat cu un deficit majorat, aplicat de Thompson, 42:48, deşi „violeţii” îşi adjudecau sfertul secund cu 26:21.

Mirkovic, McClellan şi Kesar au înscris fără replică primele coşuri ale părţii secunde, egalând rapid, iar Mirkovic a preluat şi conducerea, la fel şi Schipor în minutul 24, 53:50, majorată chiar de McClellan: 55:50.

Avea să rămână şi diferenţa maximă atinsă de timişoreni, aşa cum ilfovenii se aleseseră în prealabil cu 12 puncte avans, risipite. Revenirea vizitatorilor a început cu „liberele” lui Tohătan şi coşurile lui Planinic, care a egalat la 58 în minutul 27, egalând apoi şi Rasheed Moore, din nou şi Planinic.

„Violeţii” n-au menţinut ritmul şi în ultimele faze ale sfertului 3 dar tot au egalat cu 7 secunde rămase de jucat, prin Petrescu, 64:64. 

Însă, pe cât de bine începeau bănăţenii penultimul sfert, pe atât de bine s-au lansat ilfovenii în sfertul decisiv, cu 5 puncte, la care gazdele au solicitat time-out şi Igor Kesar a domolit elanul involuntar al favoriţilor, ba chiar au egalat cu un run de 6 puncte, tot prin Kesar, 72:72 în minutul 35.

Să urmeze oare un al treilea meci, decisiv pentru calificarea în zona locurilor 5-6, înapoi în Ilfov?

Morris n-a fost de-acord de la distanţă iar Thompson şi Tohătan au menţinut avantajul celor din zona Bucureştiului, cu două minute înainte de final „urcând” la 9 puncte, revanşă spulberată.

Bazându-se pe numai 9 jucători, dintre care 6 străini, Bagatskis a redresat Voluntariul după ratarea cu 2-3 la victorii cu sibienii a intrării în semifinale, la Timişoara dominând disputele sub panouri, cu 46-28 la recuperări, deşi ilfovenii au ratat în neştire de la distanţă, de 25 de ori.

Eric Garcia Thompson a izbutit chiar 8 recuperări ofensive şi 11 în total, semnând un double-double cu 10 puncte marcate, în condiţiile în care 5 coechipieri au jucat mai mult decât el. 

Darko Planinic fiind cel mai prolific, cu 17 puncte şi 6 recuperări, completat de Rasheed Moore cu 14 puncte, iar şi Toddrick Gotcher tot cu 10 puncte, în vreme ce Lucas Tohătan, care a jucat cel mai mult la oaspeţi, aproape 32 de minute, a strâns 9 puncte şi 9 pase decisive.

Petricevic, Markovic şi Bota l-au jucat peste 35 de minute pe Robert Schipor, cu o singură aruncare ratată, 4 recuperări şi 7 puncte, iar şi Edward Petrescu a prins 22 de minute, înscriind 11 puncte, pe când Roland Stanciu 14 minute, cu două puncte în cont.

Bănăţenii au avut un procentaj notabil al reuşitelor de două puncte, 60%, iar de la distanţă au fost cu bună măsură ponderaţi în aruncări, încercând de numai 20 de ori.

Igor Kesar a fost coşgeter al jocului, cu 18 puncte şi ratând rareori în peste 32 de minute jucate, Nikola Gajic înscriind 17 puncte în 29 de minute, cu 6 recuperări şi 4 pase decisive, iar Eric McClellan 14 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive în 24 de minute. Mirkovic a jucat 22 de minute şi a marcat 7 puncte, Strong reuşind 3 în 9 minute pe teren, Lazar două puncte în 3 minute. A mai jucat şi Maticiuc, intrând şi junele localnic Şerban Andrei Horga.

Alte prilejuri, în meciurile pentru locul 7 cu FC Argeş, depăşită tot în două întâlniri de SCM U Craiova, cu 55:56 miercuri acasă, astăzi în Bănie cu 91:74 (47:37). 

În careul fruntaş, orădenii şi clujenii au semnat „duble” clare acasă pe calea spre finală, contra Sibiului şi Rapidului. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: