Baschetbaliştii Timişoarei risipesc la Piteşti un avantaj de 15 puncte şi pierd spre final prima întâlnire pentru locul 7: 85:78 (36:45) FC Argeş. Juniorii medaliaţi Stanciu şi Horga, jucaţi deja din sfertul 2, cu 3 pase decisive respectiv 3 puncte

Şi cu proaspeţi medaliaţi juvenili pe ţară în teren, Roland Stanciu peste 8 minute, Şerban Horga 5, clasaţi ieri cu juniorii mari ai clubului municipal pe locul 3 în turneul final de la Bucureşti, seniorii grupării SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara au început la ora 16 în Trivale ultima serie de jocuri din acest sezon, de clasament, pentru locul 7 în ediţia 2022/3 a ligii de baschet masculin, după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”, primul pe terenul piteştenilor mai bine clasaţi în Top10, care, deşi pierzători ai primelor două sferturi şi conduşi la pauză cu 9 puncte, ulterior chiar şi cu 15, au răsturnat scorul, apelând la doar 10 componenţi, faţă de cei 11 rulaţi de bănăţeni, şi au tranşat duelul „violet” cu 85:78, reîntâlnirea cu FC Argeş fiind programată joi pe Bega. 

Un duel alb-violet care se repetă pentru stabilirea ierarhiei finale a campionatului, căci FC Argeş şi timişorenii s-au mai consolat şi în urmă cu puţini ani în întâlniri pentru prinderea locului 7, acontat atunci de piteşteni cu 2-0 în victoriile la meciuri, un pas efectuând şi astăzi acasă, prin a câştiga sferturile după pauză la câte 8 puncte diferenţă: 10:16, 26:29, 27:19, 22:14. 

„Violeţii” din Muntenia n-au condus cu peste 10 puncte diferenţă, faţă de cele 15 avute la un moment dat de elevii lui Dragan Petricevic, şi nici n-au legat cel mai lung run, de 9 puncte faţă de cele zece ale bănăţenilor din primele minute, dar în schimb i-au taxat pe contraatac, cu 21 de puncte, fructificând şi de 3 ori mai multe reluări ale atacurilor, în condiţiile în care au izbutit 7 recuperări în plus, răsturnând în cele din urmă situaţia, după ce timişorenii conduceau la limită şi la intrarea în sfertul final.  

În 5-ul de start cu Strong, Schipor, Petrescu, Gajic şi Mirkovic, timişorenii au replicat excelent în două minute şi ceva, până la mijlocul sfertului inaugural, coşurilor marcate iniţial de Wilson şi Măciucă, răspunzând cu un run de 10 puncte, prin Strong şi Lazar cu „triţe”, Gajic şi McClellan din interiorul arcului de cerc, avantaj pe care Kesar îl şi mărea cu 39 de secunde înaintea finalului primelor 10 minute, 8:16. 

Petricevic a început sfertul secund şi cu juniorul Roland Stanciu (foto Leczki Jozsi), iar un alt tânăr, Robert Schipor, a contribuit cu „triţe” succesive deja după două minute, 14:24, avantaj pe care îl menţineau în fazele următoare şi reuşite ale coechipierilor săi, de exemplu Mirkovic, 20:30 la mijlocul sfertului secund, servit de nimeni altul decât Stanciu.

Care îi lăsa locul coechipierului medaliat la Bucureşti, un alt junior, Şerban Horga, tocmai el stabilind de la distanţă cea mai mare diferenţă de până atunci, în minutul 18, 28:41.

Asta după ce localnicii au înjumătăţit temporar deficitul, însă bănăţenii s-au redistanţat, McClellan, care intra în locul lui Schipor, refăcând de la distanţă avantajul de 10 puncte, 26:36 în minutul 17.

Majorat la maximum de Petrescu, 28:43 cu nici două minute înaintea pauzei, ducând la un time-out al argeşenilor cu o dublă modificare, urmată la foarte scurt timp şi de alte schimbări ale componenţei, iar gazdele s-au redresat de la distanţă, prin Lawson şi Fometescu, tot acesta înscriind şi din semicerc, 36:43. 

Cu ultimul cuvânt luat totuşi de Igor Kesar, servit în penultima secundă de Schipor: 36:45 la pauză.

Şi cu juniori primind minute în prima parte, şi în avantaj, o reţetă bună, în condiţiile în care efectivul numeric era redus, pe fondul absenţelor, Dokovic cu probleme medicale, Mocriţchi implicat ca arbitru. 

Kesar şi Mirkovic chiar măreau iniţial avantajul după pauză, dar „triţa” lui Wilson, „liberele” lui Fometescu şi coşurile din acţiune ale lui Jevtovic au redus în doar două minute deficitul la minimum, 49:50, legând cel mai lung run al localnicilor, de 9 puncte.

Strong şi Kesar au marcat siuccesiv, iar coşurile lui Lazar i-au lăsat de căruţă pe regăţeni, 53:60 în minutul 27, timişoreni încă pe drumul cel bun, fără a mai fi fost conduşi de la acel 4:0 iniţial.

Jocul s-a mai fragmentat, s-au comis mai multe greşeli şi faulturi, iar Massey a contribuit pentru gazde la reducerea deficitului, din nou la minim în ultimul minut al sfertului 3, 63:64.

Cu Jevtovic din nou în teren, pe când la oaspeţi McClellan a reintrat în locul lui Stanciu, internaţionalul Mihai Măciucă a dat prima lovitură avantajului bănăţenilor, de la distanţă după numai 32 de secunde, iar apoi tot el a preluat din nou conducerea din acţiune, 68:66. 

McClellan avea a egala dar „liberele” lui Jevtovic şi coşul lui Massey au refăcut avantajul piteştean de 4 puncte din primele faze ale jocului, mărit şi mai mult de acelaşi Bruce Massey la mijlocul sfertului final, de la distanţă: 75:68. 

Time-out Petricevic înaintea ultimelor 5 minute însă fără efect, Măciucă înscriind coş după coş împotriva echipei de club a selecţionerului său de la naţională, chiar şi 83:73 cu nici 4 minute înainte de final – maximum în contul gazdelor.

Mirkovic şi Schipor au înjumătăţit relativ rapid deficitul, dar atât, argeşenii gestionând finalul şi fructificând avantajul terenului propriu. De care ar mai avea parte la nevoie şi la o adică şi lunea viitoare, într-un meci decisiv, dacă timişorenii se vor revanşa joi seară pe Bega.

Până atunci, de notat că între cei 11 „lei” ai lui Petricevic, Markovic şi Bota s-au aflat pentru circa 13 minute în teren şi juniorii Stanciu şi Horga, primul cu 3 pase decisive, cel de-al doilea cu 3 puncte, coşgeter la comun fiind în schimb Igor Kesar în 23 de minute jucate, cu 18 puncte şi din 8 libere fără greş, dar şi 8 recuperări şi două pase decisive, completat de McClellan cu 11 puncte şi câte 3 recuperări respectiv pase decisive în peste 28 de minute jucate, cele mai multe fiind în dreptul lui Gajic, 30, cu 6 puncte şi 4 recuperări. Schipor a înscris 10 puncte în 24 de minute jucate, McClellan 9 în 20 de minute, Mirkovic 8 puncte în 25 de minute iar pivotul veteran căpitan Laszlo Lazar 6 puncte în 16 minute. Mai puţin decât Horga a jucat Maticiuc, cu probleme medicale, iar Diaby, împrumutat de la clujeni, a rămas pe bancă.

 Din trupa lui Mitrovic, cu 10 jucători folosiţi, dintre care 3 nord-americani şi 2 ex-iugoslavi, cel mai mult însă un român, Mihai Măciucă peste 28 de minute, doar Andrieş n-a marcat, Jevtovic înscriind în schimb 18 puncte, Măciucă 17, Massey 11 iar Fometescu, Wilson şi Lawson câte 9 fiecare – printre cei mai prolifici de la învingători.

Ajunşi în zona 7-8 după ce au cedat recent craiovenilor, şi în Trivale, la limită, cu 55:56. 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: