Baschetbaliștii Timișoarei suferă primul eșec în Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a pierdut marți după-amiază în premieră în faza grupelor din Alpe Adria Cup, la exact două luni după debutul absolut în competiție în Croația, unde câștiga în zile consecutive întâlnirile considerate în deplasare cu celelalte oponente din seria patrulater, de astă dată, în Slovacia, cedând în a treia și ultima deplasare, în ceea ce a fost al cincilea meci jucat de ”violeți” din totalul de 6 înaintea alinierii în sferturile fazei play-off. 

Chiar și așa, bănățenii au rămas fruntași în Grupa D, grație celor 4 victorii consecutive, și urmează a mai juca pe teren propriu cu slovenii din Rogaska, momentan ultimii în clasament, cu un singur succes în 4 apariții dar și un meci mai puțin jucat, tocmai împotriva slovacilor de la Spisski Rytieri, ajunși la cea de-a treia victorie.

Depășiți la scor luna trecută la Timișoara, elevii lui Teo Hojč au răsturnat după pauză soarta întâlnirii de marți de pe teren propriu, impunându-se cu 95:88 (44:50) în special grație punctelor celor 2 nord-americani, Washington și McGlynn, care au marcat mai mult de jumătate din totalul reușitelor victoriei, 29 respectiv 25 de puncte, completați de Juríček cu 15, în vreme ce Ivan Kesar a fost principalul autor al punctelor alb-violeților, cu 21, texanul McClellan înscriind 17 iar Djokovič 16, fiind vorba despre noi achiziții.

A fost prima haltă a unei săptămâni pe drumuri a timișorenilor, sâmbătă seară urmând a juca în campionat la București cu CSA Steaua. 

Cu calificarea în sferturi deja în buzunar înaintea partidei din Slovacia, ”violeții” au câștigat clar sfertul inaugural al jocului de la ora 17, 20:28, după ce conduceau și cu 5:17 respectiv 11:27, însă gazdele slovace pe următoarele trei, cu 24:22, 30:20 și 21:18.

Elevii lui Petricevic au condus confortabil și în sfertul secund, cel mai detașat cu 30:44, prima jumătate a meciului încheindu-se cu un run de 5 puncte al gzadelor.

Care au recuperat deficitul în sfertul 3, revenind de la 53:62 la 63:65 iar apoi răsturnând scorul cu un run de 8 puncte, 71:65. Era pentru prima oară când Spisski Rytieri trecea la conducere.

După care n-au mai cedat-o grație unui alt run, de 10 puncte, în debutul sfertului final. ”Violeții” s-au apropiat în ultimele faze la 4 puncte dar n-au mai evitat abia al doilea eșec în noul sezon.

Celelalte succese ale slovacilor în grupă erau înregistrate în deplasare, cu 88:80 în Croația, la Zabok, și cu 96:75 în Slovenia, la Rogaska, luna trecută, în 25 și 27 octombrie, ei pierzând sâmbătă ultimul meci de campionat, 87:93 (51:48) acasă cu Inter Bratislava.  

Următorul joc pe Bega al alb-violeților e în 3 decembrie cu CSM ABC Athletic Constanța, în etapa a opta din turul fazei I, penultima a turului, pe care-l va încheia pe 7 decembrie la Galați.

Clasamentul Grupei D înaintea etapei finale, în care ”violeții” îi vor primi acasă pe sloveni:
1. SCM Timișoara    5  4  1  477:392  9 puncte
2. Spisski Rytieri     4  3  1  351:349  7p
3. KK Zabok              5  1  4  356:436  6
4. Rogaška                4  1  3  340:347 5.

Ultimele rezultate în ”Conferința B” din preliminariile Ligii Naționale și programul viitor, pe coloana clasamentului în secțiunea Baschet. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 40

 


Ultimele articole din categoria Baschet: