Baschetul nu e drept dar e karmic. Așa pățesc cei ce uită de majoritatea propriilor simpatizanți. Timișorenii, -25 la pauză, conduși și cu 36 de puncte la Pitești

CS SCM OHMA Timișoara a suferit duminică seară cea mai severă înfrângere din acest sezon, 95:73 la Pitești, după ce FC Argeș avea deja 53:28 la pauză, gazdele conducând la un moment dat și cu 36 de puncte. A fost al doilea eșec consecutiv al celor de pe Bega, după cel de la Miercurea Ciuc, în condițiile în care luna aceasta au jucat strict în deplasare, și la Rapid. Implicit, mai multe insuccese decât victorii în campionat pentru ”violeții” lui Petricevic, în fața alb-violeților din Trivale pierzând tur-retur.

În privința acestei ultime înfrângeri, în deplasarea de duminică la ora 18, în cadrul etapei a 17-a în Liga Națională de baschet masculin, CS SCM OHMA Timișoara ar putea invoca anumite circumstanțe atenuante, dat fiind cele 5 zile de pauză forțată, de sâmbăta trecută, în carantină fiind după eșecul din Harghita, și implicit în imposibilitatea de a pregăti cum se cuvine ieșirea în Trivale, unde Dragan Petricevic nici n-a contat pe centrul localnic Olah – accidentat și sârbul Vlahovic – ”pozitiv”, imposibilitate pe care selecționerul ”Vulturilor” a pus-o pe tapet în declarația premergătoare partidei din Regat, pe care bănățenii au căutat s-o amâne. S-au ales doar cu o păsuire de 24 de ore, jocul duminica, și nu sâmbăta, ceea ce, prin prisma percepției grupării de pe Bega, n-a făcut decât să le dea timișorenilor apă la moară.

Problema lui Petricevic și compania este însă că sunt cât se poate de subiectivi, văzând strict ceea ce le convine. Și greșesc flagrant, fără a băga de seamă câtuși de puțin. Bunăoară, cel mai elocvent exemplu este oferit de gafa monumentală din turul campionatului, când, odată ce, la un moment dat, ”stăpânirea” a manifestat clemență și a anunțat că o anumită categorie specifică de iubitori ai jocului poate reveni în tribune, și anume strict spectatorii înțepați și așa-zis ”trecuți prin boală”, căpitanul timișorenilor, Milos Komatina, a salutat cu bucurie în declarația sa revenirea susținătorilor în sală, fără însă a sufla nici cea mai mică vorbă despre nejustificata injustețe a interzicerii în incintă a majorității acestora, simpatizanții sănătoși ai sportului, dintre cei neînțepați și care n-au trecut prin așa-zisa ”boală”, de parcă respectivii nici n-ar mai fi existat în accepțiunea sa. Omisiune impardonabilă. Pe respectivii cui îi lăsa căpitanul?

Nici măcar o vorbă? Nici cea mai mică luare de poziție!? Realiza oare colectivul timișorean că majoritatea susținătorilor săi avea absolut nejustificat interdicție de acces în incintă, majoritate a spectatorilor sănătoși ai jocului reprezentând în lumea tribunelor o majoritate a populației localității care nu s-a înțepat, dar care majoritate contribuie financiar prin taxe și impozite locale la însăși activitatea clubului Municipalității? Pare-se că nu, prin omisiunea de la acea vreme a căpitanului ”violeților”. Nici o mustrare de conștiință într-o problemă de moralitate. Nu poți să-i faci uitați doar pentru că astfel sunt ”măsurile” cât se poate de strâmbe ale executanților ”pLandemiei”. Nu poți fi într-atât de ignorant.

Efect al activității în ”bulă”, sport îndepărtat din 2020 de proprii spectatori, și asta sub cele mai false pretexte, fără pic de justificare științifico-medicală. ”Bulă” în care suflarea sportivă a devenit tot mai ruptă de realitate, tot mai susceptibilă manipulării ”sistemului”.

Detașată de iubitorii sănătoși ai jocului sau care n-au trecut prin așa-zisa ”boală”, ce mai farsă cu spectatori având interdicție de acces în tribună la meciuri, dar în schimb obedientă în a încuviința și în continuare ”măsurile” detrimentale ale ”stăpânirii”, o cacofonie de impuneri nejustificate, nelegale și periculoase pentru binele individual și colectiv. Fără spirit critic și cu filtrul rațiunii blocat, fără discernământ și fără conștiință spirituală, în absența cunoașterii factuale obiective, protagoniștii s-au aliniat docil acceptării ”măsurilor”, linie pe care s-au lăsat și înțepați, iar urmările sunt vizibile cu ochiul liber.

Nu le era clar de aproape 2 ani că respectarea cu strictețe a impunerilor pasate ”de mai sus” de F.R.B. nu i-a dus nicăieri?

Și-atunci, la ce s-au mai și înțepat în plus? Și nu era oare vorba că ”sigura” și ”eficienta” înțepare îi va ”imuniza”, ceea ce i-ar fi protejat inclusiv de orice majoritate neînțepată a simpatizanților? 

Și-atunci cum de, pe de-o parte, s-a uitat subit de această majoritate neînțepată a susținătorilor, ca și ștearsă de pe radar, iar pe de altă parte au ajuns totuși unii dintre componenți să fie din nou așa-zis ”pozitivi”? Constrânși fiind, într-un lanț al slăbiciunilor, să sfârșească din nou într-o așa zisă ”carantină”, în plin sezon, ducând la amânarea unei alte apariții acasă, săptămâna trecută cu CSO Voluntari, dar complicându-le și deplasarea la Pitești. 

Așadar la ce bun tot respectă dogmatic SCM Timișoara ineficientele măsuri de la A la Z din ultimii aproape 2 ani, de la purtarea botnițelor și până la așa-zisa ”vaccinare” – nici vorbă despre un asemenea act medical propriu-zis, dacă tot acolo a ajuns, cu așa-zis ”pozitivi” – ceea ce nu înseamnă absolut nimic, poate doar în statisticile ”sistemului”, cu noi ”carantine” și cu lamentări că n-ar vrea adversarii amânarea partidei? La ce s-au mai înțepat!? Și de ce să cadă FC Argeș în plasa tânguielilor ieftine ale bănățenilor? Clubul piteștean, unul dintre cele doar 5 din Liga Națională masculină cu programul competițional completat la zi, respectând așadar calendarul întrecerii, a înfăptuit exact ceea ce avea de înfăptuit, și anume să se raporteze la reperele activității pe care o întreprinde, în slujba și conform intereselor acestei discipline, și nu la efectele unor ineficiente și injuste ”măsuri” care pur și simplu au căpușat baschetul.  

La prima vedere, nu pare a fi deloc drept ceea ce au pățit timișorenii în cazul deplasării în Trivale la favoriții mai bine clasați, cărora n-au reușit a le face față după zilele de pauză forțată fără antrenamente și în absența a 2 componenți, dar s-au ales cu o lecție karmică de pe urma respectării orbești a unor măsuri cât se poate de absurde și nejustificate, fără acoperire în știință, medicină, legislație, drepturi cetățenești și drept constituțional. Așa pățesc cei ce uită de majoritatea propriilor simpatizanți: ajung în postura ca și alții să n-aibă compasiune pentru nevoile lor, să nu le pese de soarta lor…

Timișorenii, -25 la pauză, conduși și cu 36 de puncte la Pitești, drastic corijați cu 95:73 (53:28), pe sferturi 24:13, 29:15, 26:20, 16:25. Un inegal duel fără istoric încă din prima sa jumătate, în care elevii fostului selecționer național Tudor Costescu n-au fost conduși absolut deloc și s-au desprins la 13 puncte avans deja în sfertul inaugural, devenite deja 22 în minutul 14, chiar și 24 în minutul 19, 25 conform scorului la pauză stabilit cu 5 secunde rămase de jucat de Fitzpatrick, aruncare de la distanță.

Doar problema scorului se mai punea într-o întâlnire în care argeșenii au rulat 11 baschetbaliști iar Petricevic a apelat la toți cei 10 ai săi, gazdele taxându-i pe bănățeni și în continuare pe contraatac și ajungând la un maxim de 84:48 în primul minut al sfertului final, pe aruncarea de la distanță a internaționalului Măciucă, unul dintre cei 2 selecționabili ai lui Petricevic din efectivul piteștenilor pentru meciul oficial-inter-țări de luna viitoare acasă cu Albania, în precalificările EuroBasket 2025. 

Mai adesea a înscris Goran Gajovic, 20 de puncte în 30 de minute jucate pentru FC Argeș, Mladen Jeremic marcând 18 puncte pentru învingători, Fitzpatrick 13, Măciucă și Thornton câte 11 fiecare, Seppala 7, Axinte, Gavrilă și Voinescu câte 4 fiecare iar Tudor Gheorghe 3 puncte, în vreme ce pivotul veteran Lazar a contribuit cu 18 puncte pentru învinși, Milos Komatina cu 11 și Adam Mirkovic cu zece, Nikola Gajic înscriind 9 puncte în 36 de minute jucate, Strong 6 puncte, Mocrițchii și Stanciu câte 5 fiecare, Petrescu 4, Lilov 3 și Schipor două puncte.

Se anunță în sfârșit și primul meci acasă în 2022, duminică de la ora 18 cu CS Dinamo, o altă trupă tot cu 8 înfrângeri, precum cea a timișorenilor, așadar în zona locului 7, și s-a ajuns ca bănățenii să joace pe propriul teren în noul an abia la 30 ianuarie tocmai datorită aceleiași inconștiente și iresponsabile acceptări a setului unor incalificabile ”măsuri” ca și inacceptabile, aplicate pe pilot automat și în necunoștință de cauză de o populație necitită și naivă, ducând la atâta și atâta mizerie umană și morală, noi și noi ”pozitivi”, ”cazuri” și implicit amânări de meciuri, haos fără rost. Și iată că prostia ajunge să și doară… Însă lecțiile tot nu vor fi învățate… Sau oare se știe a calcula cu virgulă? Atunci întrebați-vă fanii sănătoși, așadar care n-au trecut prin așa-zisa ”boală”, care nu s-au înțepat și n-au gustat tot tacâmul rânced al manipulării ”sistemului”, cum de sunt bine mersi. Și poate se va înțelege în cele din urmă că nu-i vorba despre așa-zisa ”imunizare”, ci despre… ”virusare”. Participarea la studiul experimental e pe propria răspundere iar schema de tratament este astfel concepută încât publicul larg să achite nota de plată a serviciilor de exterminare pe care le încuviințează. 

Rezultatele unei etape șchioape în LNBM, cu 3 meciuri lipsă din program, precum și țintarul rundei viitoare, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 42

 


Ultimele articole din categoria Baschet: