BC câştigă “Cupa Timişoara” graţie evoluţiei bune din sfertul 4

În finala Cupei Timişoara, trupa pregătită de Predrag Badnjarevic a învins pe Albacomp Szekesfehervar, luându-şi şi revanşa pentru eşecul din 2009, din finala Ligii Europei Centrale. A fost ultimul test înaintea debutului în campionat, la BC Mureş, care a învins azi în turul I al Cupei României, 79:72 cu Energia Rovinari, după ce ceda vineri, la debutul oficial în noua stagiune, tot în întrecerea K.O., la 11 puncte, în faţa Oradei.

După victoria de vineri în faţa sârbilor de la Radnicki Belgrad, BC Timişoara s-a impus şi sâmbătă seara, 83:70 (19:18, 14:17, 20:19, 30:16), contra ungurilor de la Albacomp Szekesfehervar, în finala mare a „Cupei Timişoara”, succesul fiind conturat abia în ultimul sfert.

Predrag Badnjarevic a început din nou cu un “5” în care nu şi-a găsit loc niciun român, Jovanovic, Archie, Johnson, Sarovic, Djerasimovic, care, cel mai probabil, va fi şi echipa de start în viitoarea ediţie de campionat.

Debutul de joc le-a aparţinut oaspeţilor, din lotul cărora s-au remarcat cei trei americani, Wood, Moore şi Hollis. BC Timişoara a trecut în avantaj pentru prima dată abia cu două minute înaintea finalului primului sfert, pe care l-a câştigat la un punct diferenţă. Nu a fost decât un foc de paie, căci gazdele au continuat să nu se regăsească, mai mult de jumătate din sferul al doilea înscriind doar 6 puncte. Toate au fost realizate de Bogdan Popescu, cel care avea să fie principalul marcator al trupei lui Badnjarevic.

Cu un Archie care şi-a trecut în cont primele puncte abia pe final de sfert trei, lui BC Timişoara i-au trebuit 25 de minute ca să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, plus încă trei ca să fie iarăşi în avantaj. Ultimul sfert a fost la discreţia timişorenilor, cele trei coşuri consecutive ale lui Johnson şi cele două “triţe” ale lui Jovanovic distanţîndu-i decisiv iar ungurilor rămânându-le doar să limiteze proporţiile scorului.

Pentru timişoreni au marcat Popescu, 19 puncte, Johnson (16), Jovanovic (13), Sarovic (11), Andrei (7), Sollazzo (7), Djerasimovic (6) şi Archie (4).

Prin această victorie, “leii” nu doar că au câştigat trofeul, dar şi-au luat şi revanşa în faţa formaţiei din Ungaria, în faţa căreia, în 2009, au pierdut finala Ligii Europei Centrale, 66:92, disputată tot în sala Constantin Jude.

În jocul pentru locurile 3-4 la Cupa Timişoara, în deschiderea zilei a doua, sîmbătă de la ora 17, Feni Industries Kavadarci (Macedonia) – Radnicki Belgrad 86:79.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: