„Leii” revin în ultimul sfert de la -11 dar nu mai au resurse pe final. BC SCM Timișoara, a doua înfrângere acasă în acest campionat

BC SM Timișoara a pierdut duelul formațiilor alb-violete din Liga Națională, scor 74-81, pe sferturi: 18-18, 15-20, 13-16 și 28-27. După un început echilibrat, „leii” s-au dus la un avans de 7 puncte. Piteștenii au revenit și s-au distanțat la 11 puncte în sfertul trei. Bănățenii au reușit să revină la conducere în ultimele minute, dar oaspeții au gestionat mai bine finalul sferturilor. De la gazde Jeremic și Komatina au jucat cu probleme, iar la oaspeți Corpodean a fost adus doar pentru a fi zece nume pe foaie.

Timișorenii au suferit duminică seară prima înfrângere pe propriul teren în campionat doar în etapa a 11-a, la finalul anului trecut, când au pierdut cu campioana U BT Cluj. Până atunci elevii lui Tudor Costescu au câștigat 5 partide la rând acasă. Bănățenii au câștigat în ultima etapă derby-ul local cu Timba, când au fost „oaspeți”, în timp ce piteștenii au pierdut dramatic cu clujenii, la un punct.

Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Burgess, Tohătan, Komatina, Popa Calotă și Drăgușin. Hristu Șapera a răspuns cu Ciotlăuș, Kostoski, Troupe, Nuutinen și Agafonov. Jeremic are probleme la degetul mare de la picior de o lună, iar Komatina a avut nevoie de perfuzii cu o zi înainte de meci, din cauza unui virus stomacal. De partea cealaltă, Agafonov și Nuutinen au jucat nerefăcuți complet după accidentări mai vechi. Și Corpodean a avut nevoie de perfuzii din cauza unei toxiinfecții alimentare. Acesta a venit la Timișoara în ziua meciului pentru a le permite piteștenilor să aibă 10 jucători pe foaia de joc, cum cere regulamentul.

Burgess a deschis scorul după un minut și Agafonov a egalat la 2, de la linia de fault. Popa Calotă a făcut 6-2, iar Nuutinen a marcat prima triplă, în minutul patru. Komatina și Popa Calotă au pus pe tabelă cel mai mare avantaj al „leilor”, 12-5 la jumătatea primului sfert. Aceeași diferență s-a înregistrat și după 3 points-play-ul lui Komatina, 18-11 după șapte minute. Gazdele nu au mai marcat până la finalul sfertului, iar oaspeții au avut un run de 7 puncte. Scorul primei pauze a fost 18-18.

Agafonov a marcat de după semicerc în debutul sfertului secund. „Leii” au revenit la conducere după un run de 9 puncte și scorul era 29-23 la jumătatea perioadei de joc. Kostoski a egalat la 31, cu o reușită de la distanță. Finalul sfertului le-a aparținut din nou argeșenilor, care au marcat 7 puncte la rând. Scorul la pauza mare a fost 33-38.

Komatina a înscris prima triplă a bănățenilor după revenirea de la vestiare. „Leii” s-au apropiat la două puncte, dar a urmat o nouă serie de 7 puncte pentru oaspeți și ecartul creștea la 9 lungimi, 38-47 în minutul 24. Scorul la ultima pauză a fost 46-54.

Jeremic a contribuit la revenirea echipei sale cu 13 puncte în ultimul sfert. Căpitanul timișorenilor și-a început seria cu o reușită de după semicerc cu care a dus scorul la 49-55. Piteștenii s-au dus la diferența maximă din acest meci, 11 puncte, scor 49-60 în minutul 33. Jeremic și Popa Calotă au punctat de după semicerc și timișorenii au reușit câteva intercepții după ce au pus mari probleme în construcția adversă cu pressing-ul pe tot terenul. Diaz a punctat din trei secunde și Burgess i-a readus pe „lei” în avantaj în minutul 37, după ce a „furat” o minge. Jeremic a punctat pe contră și a dus scorul la 69-66. Kostoski a egalat la 69 după ce a scuturat plasa de la distanță și i-a dus pe oaspeți la conducere, 69-71.

A fost rândul lui Jeremic să reușească o nouă triplă. Au urmat momente când cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Komatina a dus scorul la 74-73 cu mai puțin de un minut și jumătate până la final. Dar s-a repetat istoria din precedentele sferturi, când piteștenii și-au mărit avansul în ultimele minute. Gazdele nu au mai punctat până la final, ratând și două libere prin Jeremic. Kostoski și Nuutinen au tansformat arunăcrile de un punct, iar Agafonov l-a blocat pe căpitanul „leilor” după time-out-ul timișorean. S-a încheiat 74-81 și BCMU FC Argeș Pitești a obținut a doua victorie în duelurile directe din acest sezon.

Andriy Agafonov a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte, după ce a marcat toate cele 11 aruncări din acțiune (9 de la semidistanță și 2 de după semicerc). Ucraineanul a mai avut 3 recuperări și 4 pase decisive pentru 35 indice al eficienței în 32:39 minute. Pentru oaspeți au mai înscris: Kostoski 14 puncte (plus 9 pase decisive), Nicoară 12 puncte (double-double cu 13 recuperări), Russell 11 puncte, Nuutinen 8, Troupe 5 și Lazar 2 puncte. A mai jucat Ciotlăuș.

Octavian Popa Calotă și Mladen Jeremic au fost principalii marcatori ai gazdelor cu câte 17 puncte. Popa Calotă a adăugat 5 recuperări și 5 pase decisive pentru 21 în dreptul eficienței. Jeremic a mai avut 5 recuperări și 3 pase decisive. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Diaz 15 puncte (plus 8 recuperări), Komatina 13 puncte, Burgess 8, Tohătan 2 și Drăgușin 2 puncte. Au mai intrat Mijajlovic și Gheorghe.

Piteștenii au avut în plus o reușită de două puncte (23 față de 22) și 2 triple (7-5). „Leii” au marcat cu o liberă mai mult (15-14). Oaspeții au reușit trei recuperări în plus (36 față de 33). 7-16 a fost scorul la mingi pierdute. Oaspeții au făcut diferența cu procentajele mai bune la aruncări, marcând 52% din acțiune față de 41%.

Pentru timișoreni urmează o deplasare foarte dificilă, la Sibiu, sâmbătă de la ora 18. Piteștenii joacă acasă cu Phoenix Galați în etapa următoare.

Declarații după meci:

Tudor Costescu (antrenor BC SCM Timișoara):

„Felicit adversarii. Au câștigat meritat. Noi, din păcate, n-am mai reușit să ne depășim condiția. Am arătat așa cum suntem, o echipă, în momentul ăsta, în suferință. Vreau să-mi felicit băieții pentru nivelul de efort depus și pentru încercăriile continue de a reveni în joc și de a ne ține aproape de adversar. Ne-au dominat în spațiul de trei secunde. Au avut top-scorer-ul un jucător care a jucat cu spatele la coș. A aruncat și de trei puncte, dar în general nu ne așteptam să se întâmple lucrurile astea sub coșul nostru. Cred că acolo au fost momente importante ale jocului.

Fizic avem probleme de sănătate. Jeremic era incert cu jumătate de oră înainte de meci. Komatina aseară a fost pe perfuzii. Nouă orice piesă ne lipsește din angrenaj, chiar dacă e la 80%, se vede. Vreau să-i felicit pe toți pentru ceea ce au încercat să realizeze astăzi. N-am nicio soluție. Nu sunt medic. Staff-ul medical încearcă să găsească soluții pentru recuperarea rapidă a lui Jeremic. Totuși, accidentarea lui durează de aproape o lună. Îi dăm cu greu de cap. E o zonă sensibilă care pune probleme oricărui om, nu doar unui sportiv. El a încercat să facă tot ce a putut astăzi, dar, din păcate, nu am reușit să ne depășim în seara asta. Jeremic era incert cu jumătate de oră înainte de meci. Komatina aseară a fost pe perfuzii. Nouă orice piesă ne lipsește din angrenaj, chiar dacă e la 80%, se vede. Vreau să încercăm să digerăm această înfrângere pentru că ne așteaptă un meci foarte important la Sibiu. Trebuie să vedem cum punem lucrurile la punct din punct de vedere al sănătății. Antrenamentele noastre au fost pe sărite în ultimele 10 zile. Eu nu mă plâng niciodată, am vrut doar să felicit jucătorii pentru modul în cares-au prezentat azi pe parchet.

Luăm în calcul aducerea celui de-al 6-lea străin. Sper să avem o decizie în curând. Se pare că avem nevoie. Orice jucător al nostru care nu e la 110% face ca echipa să sufere mult. Deocamdată nu mă gândesc la așa ceva. Vreau să încercăm să digerăm această înfrângere pentru că ne așteaptă un meci foarte important la Sibiu”.

Hristu Șapera (antrenor BCMU FC Argeș Pitești):

„Cred că a fost un meci cu o intensitate foarte bună. Mai ales că venea după un alt meci foarte dificil pe care noi l-am avut acum două zile. Sincer, sunt foarte mândru de cum au jucat jucătorii mei. Am spus-o și după meciul de la Cluj, o spun și acum. Cred că și-au păstrat calmul, și-au păstrat concentrarea și, mai ales, și-au păstrat spiritul de echipă indiferent ce situație am întâlnit, în momentele mai bune ale noastre de joc, în momentele mai puțin bune.  Sincer, cred că am făcut cel mai bun baschet al nostru. Am jucat foarte bine și cu Clujul. Era un semn bun. Am încercat să le transmit această încredere băieților, cu toate că a fost o înfrângere dureroasă pentru noi. Cred că astăzi nu există discuție cine a meritat să câștige și faptul că noi am fost mai buni. Lumea a spus că în meciul cu Clujul am avut niște procentaje foarte bune la 3 puncte. Astăzi am marcat doar 7 aruncări de 3 puncte. Pe de altă parte am avut 28 de pase decisive și doar 16 turnover-uri. Cred că aceasta spune multe pentru cine înțelege baschet, înțelege că noi astăzi am jucat un baschet foarte bun. Practicăm un baschet din ce în ce mai bun și sper să continuăm în acest sens. Noi am făcut o treabă bună, pe de-o parte în a ne apăra cu Timișoara și, pe de altă parte, în a rezista apărării foarte agresive pe care ei au practicat-o atunci când au revenit în joc.

Jeremic este foarte important pentru Timișoara. El a jucat, a dat niște coșuri importante chiar și pe final. I-a adus înapoi în joc. Evident, orice echipă care are probleme medicale, mai ales o echipă cu 5 jucători străini, va întâmpina dificultăți. Și noi suntem în aceeași situație. Noi am jucat cu jucători accidentați astăzi. Nuutinen, Kostoski au aceleași probleme. Corpodean nici nu a jucat. El a făcut deplasarea doar pentru că nu aveam 10 jucători ca să-i trecem pe foaie. A venit astăzi, în ziua meciului, pentru acest lucru. El are o toxiinfecție alimentară și a fost pe perfuzii inclusiv ieri. Contează. Orice jucător contează, nu numai Jeremic sau oricare alt jucător. E normal, în momentul în care ai o asemenea problemă, îți afectează jocul echipei”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: