BC SCM Timișoara, la primul succes în noua ediție de campionat. Doi jucători de la Sibiu au fost descalificați după ce s-au bătut între ei la un time-out

BC SCM Timișoara și BC CSU Sibiu s-au întâlnit luni seara în ultimul meci al etapei a 3-a din Liga Națională de baschet masculin. Alb-violeții s-au impus cu 92-78, pe sferturi: 20-20, 23-18, 20-19 și 29-21. A fost un joc destul de cursiv în prima parte, dar presărat cu nervi în anumite momente. Cu șase minute și jumătate înainte de final a avut loc altercația dintre cei doi sibieni. Riley și Pratt și-au împărțit pumni la un time-out cerut de antrenorul lor, pentru a încerca să reducă ecartul. Riley a fost cu greu oprit de 3, 4 sibieni. Ambii jucători au fost descalificați.

BC SCM Timișoara venea după înfrângerea din etapa precedentă, 64-78 la Pitești, în timp ce BC CSU Sibiu avea două victorii la activ, cu CSM CSU Oradea și CSM Steaua Eximbank. După prestația mai puțin reușită de la Pitești, conducerea „leilor” a impus ca obiectiv imediat 5 victorii în următoarele 5 partide, amenințând cu sancțiuni.

La meciul de luni, de la sala Constantin Jude, Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Burgess, Jeremic, Tohătan, Komatina și Drăgușin. Dan Fleșeriu a început cu Pratt, Dragoste, Laser, Riley și Cooper. Sibienii au deschis partida cu un run de 8 puncte, iar Jeremic a înscris de după semicerc primele puncte ale gazdelor. S-a mers cap la cap, iar Burgess a înscris de la mare distanță pe sirena ce anunța finalul primului sfert, iar scorul devenea 20-20. La jumătatea partidei scorul a fost 43-38.

„Leii” s-au dus la zece lungimi în față, 48-38 după două minute și jumătate din sfertul trei, iar Diaz ducea ecartul la 12 puncte. Oaspeții s-au apropiat la 54-51, dar Jeremic a răspuns cu cinci puncte consecutive. Sibienii au revenit la -3, dar Popa Calotă a marcat de după semicerc, cu om mare în față, iar scorul la ultima pauză a fost 63-57. Drăgușin și Popa Calotă au refăcut diferența de 10 lungimi. Au fost de-a lungul partidei momente de nemulțumire în ambele tabere. Mijajlovic a reușit un 3 points-play și ducea scorul la 73-62.

În minutul 34 a avut loc încăierarea din tabăra sibiană. După o ratare de afară a lui Pratt și recuperarea ofensivă, oaspeții aveau repunere de sub panoul advers. Fleșeriu a cerut time-out. Pratt i-a reproșat ceva colegului său Riley, iar pivotul a reacționat violent, lovindu-și coechipierul cu pumnul în față. Cei din jur au încercat să îl țină pe atacator, dar Pratt a ripostat. Până la urmă Riley a fost tras în lateral, dar a încercat o ultimă ofensivă. Disputa poate fi văzută aici.

Au urmat și proteste din tabăra gazdelor. Înainte de reluarea jocului, arbitrii au arătat fault descalificator pentru ambii jucători de la CSU, fiind trimiși afară din sală. Jeremic a transformat trei din cele patru libere de care alb-violeții au beneficiat, iar scorul devenea 76-62. După un minut Fleșeriu a rămas și fără Laser, care a ieșit cu 5 greșeli personale. Timișorenii și-au ținut adversarii la distanță pe final, cu ecartul minim de 8 puncte, după care alb-violeții s-au distanțat la un maxim de 16 puncte, 90-74. S-a încheiat 92-78 și BC SCM Timișoara obține prima victorie în această ediție de campionat, în timp ce sibienii au suferit prima înfrângere. 19-12 a fost scorul la puncte înscrise după greșelile adverse. Gazdele au marcat 46 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 12 mai mult ca sibienii. Oaspeții au stat mai bine la recuperări, cu 11 în plus.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte (5×3). Ionuț Drăgușin a fost aproape de double-double, cu 15 puncte și 9 recuperări. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Mijajlovic 12 puncte, Komatina 11 puncte (7 recuperări, 6 pase decisive), Diaz 10 puncte, Popa Calotă 10, Burgess 9 și Tohătan 2 puncte. Au mai jucat Gheorghe și Păun. Descalificatul Deangelo Riley a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 14 puncte, urmat de celălalt descalificat, Pratt, cu 13 puncte, la fel câte a reușit și Kinnard. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Laser 10 puncte (9 recuperări), Davis  9 puncte, Dragoste 7, Cooper 7, Paliciuc 3 și D. Gheorghe 2 puncte. Au mai intrat Ene și Brosser.

În etapa viitoare timișorenii se deplasează în capitală pentru partida cu CS Dinamo, în timp ce sibienii primesc vizita campioanei U BT Cluj. Cel mai probabil cei doi bătăuși vor fi suspendați la partida cu deținătoarea titlului, în caz că nu vor fi deja în drum spre casă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 13

 


Ultimele articole din categoria Baschet: