BC SCM Timișoara pierde a 5-a deplasare la rând în campionat. Noi recorduri stablilite de Jeremic și Rasic în actuala ediție a Ligii Naționale

BC SCM Timișoara a ținut pasul doar în primele două sferturi și jumătate pe terenul liderului U BT Cluj și a pierdut cu 98-81, pe sferturi: 22-25, 28-18, 23-19, 25-19. Jeremic a reușit cea mai bună performanță individuală în actuala ediție de campionat, reușind să înscrie 36 de puncte pentru alb-violeți. Clujenii au fost în mare formă de la distanță, egalându-și recordul de 15 „trițe” înscrise în campionatul actual, iar Rasic a marcat 7 aruncări de la distanță.

Partida de la sala Horia Demian a deschis returul primei faze a sezonului regulat din Liga Națională. După primele 11 runde U Banca Transilvania Cluj se afla pe prima poziție cu un bilanț de 9 victorii și o înfrângere, la egalitate cu Steaua CSM Eximbank București. BC SCM Timișoara ocupa locul 6 cu 15 puncte (5 victorii/5 înfrângeri). Clujenii veneau după o serie de 7 succese la rând în campionat și sunt calificați în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Elevii lui Mihai Silvășan au pierdut ultima dată în campionat în etapa a 4-a pe 15 octombrie, acasă cu BCMU Pitești la un punct diferență. Acel meci s-a disputat în sala Polivalentă, iar de atunci alb-negrii își dispută partidele de acasă din campionat la sala Horia Demian. BC SCM Timișoara a stat în ultima etapă (din cauza numărului impar de echipe). În etapa a 10-a „leii” au cedat la Sibiu la trei puncte. De altfel, timișorenii s-au impus în deplasare doar în etapa a 2-a, la final de septembrie, la Dinamo și de atunci au înregistrat 4 eșecuri la rând pe terenuri străine, ultimele trei pentru diferențe mici.

Gazdele nu au putut conta pe cel mai eficient jucător român, Vlad Moldoveanu, accidentat la umăr. De partea cealaltă, Nenad Mandic a decis să-l lase în afara foii de joc pe Adrian Diaz (timișorenii au 6 stranieri în lot și sunt permiși 5 la meci). U BT Cluj a început partida în formula: Dykes, Barro, Adamovic, Torok și Rasic, iar oaspeții au repicat cu Jeremic, Komatina, Otasevic, Popa Calotă și Drăgușin.

aleksandar-rasic

Rasic (în alb) și Jeremic (în violet) au stabilit cele mai bune performanțe ale actualei ediții din Liga Națională la „trițe” marcate într-un meci, respectiv puncte înscrise. Sursa foto: http://www.u-bt.ro/

Debutul partidei a fost foarte echilibrat, cu timișorenii preluând conducerea prin coșurile lui Drăgușin din apropierea inelului, iar clujenii au replicat prin reușite din spatele semicercului. Jeremic a egalat la 9, iar Popa Calotă a fost sancționat cu greșeală tehnică după ce a protestat la un aut acordat de arbitrii pentru gazde în minutul 4. Rasic a transformat libera, Drăgușin a punctat din nou din apropiere și Rasic a reușit a treia „triță” pentru 13-11. Popa Calotă a fost chemat pe bancă și în locul lui a intrat Cakarevic. Jeremic și Drăgușin au continuat să marcheze pentru oaspeți până aproape de finalul sfertului, iar pivotul timișorean l-a închis bine pe Barro, care a fost sancționat cu antisportiv după ce i-a dat peste mână adversarului direct. Drăgușin a transformat una din cele două libere, iar Jeremic a înscris două coșuri la rând și Silvășan a cerut timp de odihnă. Din nou 2 puncte Jeremic, iar Rambo (de la libere) a adus primele puncte ale timișorenilor care nu au venit de la tandemul Drăgușin-Jeremic. Rasic, de la mare distanță, și Dykes, de la linia de fault, și-au apropiat formația la 22-25 la prima pauză după un sfert în care timișorenii au dominat spațiul de trei secunde având 14 puncte „din vopsea” față de doar 2 ale gazdelor.

Clujenii au reușit câteva faze spectaculoase în sfertul doi, cu coșuri înscrise pe coborâre, au fost din nou momente când cele două echipe s-au succedat la conducere până la 30-30. Alb-negrii au înscris 8 puncte la rând. Pusztozvonov de la distanță, Dykes pe contraatac a finalizat după piruetă, a ratat, dar a găsit coșul după ce tot el a recuperat ofensiv. Time-out BC SCM Timișoara, airball al violeților, Barro a ratat și el de sub coș, iar Rasic și-a continuat seria de „trițe”, ducând scorul la 38-30. Formația de pe Bega a răspuns din nou cu Drăgușin, iar Adamovic, Torok și Toth au dus ecartul la 10 lungimi, 43-33. Mandic a încercat în mai multe momente o formulă de echipă mai scundă sub panou, Silvășan a introdus și tineri pe parchet, iar Jeremic a înscris în ultima secundă a sfertului pentru 50-43. Clujenii au contat mai mult de la semidistanță în partea secundă și au profitat de cele 5 mingi pierdute de timișoreni, taxându-i cu 10 puncte. Dacă alb-violeții au dominat la recuperare în primele zece minute, având cu 6 în plus, în a doua perioadă de joc clujenii au avut 9 recuperări și timișorenii doar 4.

Bănățenii au revenit mai bine de la vestiare și după ce Adamovic l-a păcălit pe Drăgușin (a repus mingea în spatele lui și după a înscris două puncte din apropiere) Jeremic și Popa Calotă au scuturat plasa de la distanță și au strâns ecartul la trei lungimi: 58-55 în minutul 25. Rasic a oprit seria oaspeților de la distanță și au urmat momente cu greșeli de ambele părți. Dykes a contribuit cu multe puncte în atac, Barro a reușit să marcheze când nu a mai fost Drăgușin în teren să-l țină, iar „trița” lui Adamovic a dus „run-ul” ardelenilor la 10 puncte și scorul la 73-58 cu un minut și jumătate înaintea ultimei pauze. Drăgușin și Jeremic au înscris câte două puncte și scorul după trei sferturi a fost 73-62. Gazdele au reușit să îi blocheze pe timișoreni să mai puncteze din spațiul de trei secunde, aceștia având doar 3 aruncări de două puncte în sfertul trei din care au marcat una. Alb-violeții au înscris de 8 ori de la linia de fault în această perioadă de joc și de 3 ori din spatele semicercului. Tot de 3 ori au punctat și gazdele de după semicerc, dar s-au distanțat grație celor 7 aruncări de două reușite.

În ultima perioadă de joc a scăzut puțin ritmul partidei, deși clujenii au avut în continuare momente de tranziție ofensivă rapidă. Komatina a înscris primul său coș din acțiune în minutul 34 (fiind unul dintre jucătorii importanți ai echipei). Jeremic și-a continuat evoluția bună și a continuat să înscrie, iar Silvășan a cerut timp de odihnă când oaspeții s-au apropiat la 80-70. Pustoszvonov a întrerupt seria violeților cu un „3 points-play”, Jeremic a punctat de la distanță și au urmat două faze la rând când clujenii au reușit intercepția. Oaspeții au încercat apărarea în zonă. Komatina a fost sancționat cu pași după care a primit și tehnic pentru proteste, fiind foarte nervos. Dykes și Torok au punctat de după semicerc pentru a egala recordul clujenilor din acest sezon de „trițe” marcate, pe final la U BT au intrat tinerii și Pustozvonov a stabilit scorul final: 98-81 la capătul unui meci echilibrat în prima parte dar pe care ardelenii l-au câștigat clar la final.

Mladen Jeremic a reușit o performanță individuală remarcabilă, marcând 36 de puncte (8 din 11 aruncări de două, 6/10 de trei și 2 libere). Până acum în acest sezon recordul era de 27 de puncte înscrise într-o partidă și le aparținea lui Vlad Moldoveanu (absentul de astăzi de la Cluj) și Nikola Jevtovic (de la Steaua CSM Eximbank în meciul cu BC SCM Timișoara). Pentru BC SCM Timișoara au mai marcat: Drăgușin 18 puncte (6 din 7 aruncări de două puncte, dar doar 6 din 12 libere, a adăugat 5 recuperări), Popa Calotă 11 puncte, Cakarevic 7 puncte, Rambo 4, Komatina 3 și Păun 2 puncte. Au mai jucat Otasevic și Andrieș. Aleksandar Rasic și Kyndall Dykes au reușit un meci foarte bun, remarcându-se cu 24, respectiv 23 de puncte. Pentru U BT Cluj au mai înscris: Pustozvonov 19 puncte, Adamovic 16 (8 pase decisive), Torok 8 puncte, Toth 4 și Barro 4 puncte. Au mai intrat: Jucan, Gheorghe, Mureșan și Brosser.

Clujenii dețineau primele două performanțe stagionale în ceea ce privește „trițele” reușite într-un meci: 15 în întâlnirea câștigată cu Olimpic Baia Mare și 13 în partida tur de la Timișoara. 13 aveau și craiovenii într-un meci cu băimărenii. U BT Cluj și-a egalat recordul după ce a înscris în duelul ce a deschis returul 15 aruncări de după semicerc (din 27 încercate, 56% reușite). Cele 7 „trițe” reușite de Rasic au depășit precedenta performanță a lui Moldoveanu care avea 6 aruncări de trei marcate într-un meci, cifră reușită și de Jeremic în duelul de la Cluj. Alb-negrii au încheiat partida cu 22 din 42 aruncări de două reușite (52%), 9 din 9 libere, 29 de recuperări (9 ofensive/20 defensive), 22 de pase decisive, 23 de faulturi, 11 mingi pierdute și 10 intercepții. Timișorenii au marcat 19 din 31 de aruncări de două puncte (61%), 8 din 24 „trițe” (33%), 19 din 26 libere (73%), 29 de recuperări (8/21), 11 pase decisive, 16 faulturi, 17 mingi pierdute și 5 intercepții.

În urma acestui rezultat U BT Cluj acumulează 21 de puncte (10 victorii/1 înfrângere). Clujenii joacă marți în FIBA Europe Cup în deplasare la Alba Fehervar. BC SCM Timișoara ajunge la 17 puncte în Liga Națională (5/6) și egalează formația de pe trei, BC CSU Sibiu, care are un joc mai puțin disputat și avantajul rezultatelor directe. A fost a 5-a înfrângere la rând în deplasare pentru formația de pe Bega. Pentru alb-violeți urmează duelul de acasă cu penultima clasată, CS Dinamo București, singura echipă pe care au reușit să o bată în deplasare. Partida dintre BC SCM Timișoara și Dinamo se va disputa sâmbătă 17 decembrie de la ora 17 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: