BC SCM Timișoara s-a despărțit de antrenorul Nenad Mandic pe cale amiabilă. Nikola Otasevic și Branko Karalejic au fost puși pe liber după ședința de final de an

Nenad Mandic nu mai este antrenorul lui BC SCM Timișoara deși era în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor și în vară a semnat pe 2 ani cu gruparea de pe Bega. Clubul a anunțat printr-un comunicat de presă că a renunțat la fundașul Nikola Otasevic și preparatorul fizic Branko Karalejic. Despărțirea de cei doi a fost decisă la ședința din 29 decembrie, iar tehnicianul care i-a salvat pe „lei” de la retrogradare sezonul trecut a încetat de comun acord colaborarea cu alb-violeții după reunirea din 2 ianuarie. Cristian Bota va conduce echipa, ajutat de Nenad Markovic.

Nikola Otasevic la o repunere în meciul câștigat clar acasă cu Phoenix Galați

Nikola Otasevic la o repunere în meciul câștigat clar acasă cu Phoenix Galați

BC SCM Timișoara trece printr-o nouă perioadă de schimbare după ce în vară a făcut modificări radicale la nivelul lotului. Clubul timișorean a anunțat după victoria din 28 decembrie de la Craiova că a renunțat la Marko Cakarevic și l-a legitimat pe Jonte Flowers. Staff-ul administrativ a decis după ședința din 29 decembrie să renunțe la alți doi oameni aduși de Mandic la echipă: fundașul Nikola Otasevic și preparatorul fizic Branko Karalejic. Urmare  a  ședinței   de   analiză   din   29   decembrie   2016, staff-ul administrativ a decis încetarea colaborării cu jucătorul NIKOLA OTASEVIC și cu preparatorul fizic BRANKO KARALEJIC, hotarâri transmise atât celor doi, cât și staff-ului  tehnic al echipei”, se arată în comunicatul trimis de club. De menționat că în vară clubul îl prezenta pe deja fostul săiu fundaș ca un jucător cu experiență în EuroCup și în Liga Adriatică. Otasevic a jucat 21:43 minute/meci în cele 13 partide susținute de alb-violeți în campionat și a avut medii de 5,4 puncte, 3,9 pase decisive și 2,2 recuperări.

IMG_6284

Imagine de la conferința de presă din vară când Mandic (dreapta) vorbea despre reconstrucția de la BC SCM Timișoara alături de cei din conducere

Echipa a reluat pregătirea în 2 ianuarie. Antrenorul Nenad Mandic nu a mai condus antrenamentul alb-violeților. Clubul nu a precizat motivele pentru care s-a ajuns la încetarea colaborării pe cale amiabilă, urmând a oferi mai multe informații într-o viitoare conferință de presă. „Conducerea BC SCM TIMIȘOARA și antrenorul principal NENAD MANDIC, au decis de comun acord, în condiții amiabile, ca, începând cu data de 2 ianuarie 2017, să întrerupă colaborarea sportivă. Clubul   nostru  îi  multumește pe această cale antrenorului și omului NENAD MANDIC pentru tot ceea ce a făcut sub culorile alb-violete, atât în calitate de antrenor secund (2013/2014, 2014/2015), cât și ca antrenor principal în anul calendaristic 2016. Mulțumirile noastre se îndreaptă, de asemenea, spreNIKOLA OTASEVIC și BRANKO KARALEJIC”. Formația va fi condusă de fostul director tehnic Cristian Bota, secondat de Nenad Markovic, iar preparator fizic va rămâne Tiberiu Puta.

Prestația din sezonul trecut când tehnicianul sârb a venit într-un moment dificil și a salvat echipa de la retrogradare i-a convins pe noii conducători ai clubului să îi acorde încredere pentru reconstrucția plănuită în vară când mai mulți jucători au primit contracte pe două sezoane. Și antrenorul Nenad Mandic a semnat atunci tot pentru două stagiuni, dar nu își va duce contractul până la capăt. Tehnicianul sârb era în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor care rămân aceleași: calificarea în play-off-ul Ligii Naționale și o clasare cât mai bună în Cupă. BC SCM Timișoara ocupă locul 7 după 14 etape cu un bilanț de 7 victorii și 6 înfrângeri (20 de puncte, la fel ca CSM CSU Oradea și ABC Mureș Târgu Mureș).

„Leii” au încheiat anul calendaristic cu mai multe decizii cu semn de întrebare. Pivotul Adrian Diaz a fost lăsat în afara lotului la partida de la Cluj pentru probleme disciplinare de care Mandic spunea că au rămas în urmă, iar fundașul Dominique Rambo, cel venit în luna octombrie când Cakarevic era tot accidentat, nu a fost trecut pe foaia de joc la meciul cu Dinamo pentru că era nemulțumit de minutele primite. După ultimul meci din 2016 clubul a renunțat la Cakarevic care a lipsit la mai multe meciuri din cauza accidentărilor. De altfel acesta a avut mari probleme medicale și sezonul trecut când a jucat doar cinci partide din cauza unei accidentări la umăr. Cu toate acestea a fost adus în vară pe Bega. Clubul a renunțat la el și în locul său va veni Jonte Flowers care a impresionat în România când juca la Asesoft, dar și acesta vine după o accidentare gravă, ruptură la tendonul lui Ahile în mai 2016. Americanul a mai avut aceeași accidentare, dar la celălalt picior în debutul sezonului 2013-2014 și în această stagiune se află la primul angajament.

Alb-violeții au avut o perioadă cu 6 stranieri după aducerea lui Rambo când Mandic spunea că străinii sunt soluția pentru a permite antrenarea în condiții bune. După despărțirile din ultima vreme timișorenii au din nou numărul maxim de stranieri care pot fi trecuți pe foaia de joc a unui meci, 5: Rambo, Jeremic, Flowers, Komatina și Diaz. Rămâne de văzut dacă BC SCM Timișoara va mai aduce alți jucători până la încheierea perioadei de transfer pe 28 februarie în condițiile în care mai poate efectua 3 transferuri. De asemenea, pe teren ar trebui să revină și Zoran Milencovici, căpitanul accidentat grav la genunchi în perioada de pregătire și care a reluat de ceva timp antrenamentele. Un alt semn de întrebare este dacă „leii” vor încheia sezonul cu duo-ul Bota-Markovic pe bancă sau vor muta și în această direcție. Primul meci al timișorenilor fără Mandic pe bancă va fi pe 8 ianuarie de la ora 20 cu Steaua CSM Eximbank la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: