BC Timba a obținut primul succes acasă în faza semifinală: 71-51 cu CS Cuza Sport Brăila. Branko Cuic și-a ajutat noua formație cu 11 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive (FOTO)

BC Timba Timișoara a oprit seria de trei înfrângeri la rând cu o victorie clară acasă, 71-51 cu CS Cuza Sport Brăila, pe sferturi 19-16, 21-12, 21-11 și 10-12. La Timba a jucat și Branko Cuic care, deși nu a fost în cea mai bună formă la aruncări, a contribuit cu 11 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive. Ambele echipe au avut procentaje slabe la aruncările libere, cu 20 de ratări în total de la linia de fault. Gazdele au făcut diferența din spațiul de 3 secunde și prin punctele înscrise în urma greșelilor adverse.

Timba căuta să pună punct seriei de 3 înfrângeri consecutive din faza semifinală și spera la primul succes pe propriul teren. Cuza Sport Brăila avea o înfrângere la activ, cea înregistrată în faza de calificare la Iași, cu care a intrat în grupa semifinală. Formația lui Cătălin Ștefănescu venea la sala Constantin Jude cu un bilanț de 6 victorii și o înfrângere, în timp ce „urșii” lui Bogdan Murărescu aveau același punctaj (13 puncte) cu 5 victorii și 3 înfrângeri. Pentru acest meci li s-a alăturat bănățenilor și Branko Cuic, experimentatul sârb de 39 de ani care și-a luat recent cetățenia română.
IMG_7100Gazdele au început partida cu Deconescu, Lazăr, Kovac, Engi și Kovacevic, iar la oaspeți au intrat în primul 5: Petrovic, Petric, Corneanu, Iliescu și Movileanu. În debutul partidei au fost ratări de ambele părți și Petrovic a deschis scorul de la distanță. Corneanu  a făcut 0-5 după ce a pătruns, acesta fiind cel mai mare avans al brăilenilor. Kovacevic a înscris primele puncte ale „urșilor” de la linia de fault după aproape trei minute și și-a dus echipa pentru prima dată în avantaj, 6-5, după un steal la mijlocul terenului. Timișorenii s-au apărat avansat pe repunerea adversă în mare parte din joc. Movileanu a înscris cinci puncte la rând și ducea scorul la 6-10, dar Kovac răspundea cu o „triță”. Au intrat după jumătatea sfertului doi veterani care au jucat în trecut pentru BC Timișoara: Căpușan la Cuza Sport și Cuic la Timba. Petrovic (fost component al Timbei) a început seria în care a transformat doar una din cele două libere și ducea scorul la 9-11. Engi a încercat să îl împiedice pe fundașul advers să primească, Movileanu a ratat pe contră de lângă inel și Engi înscria de două ori de la distanță (15-12). Damian i-a readus pe oaspeți pentru ultima dată în avantaj, 15-16, după o combinație în spațiul de 3 secunde. Murărescu a cerut timp de odihnă și elevii săi au început să se apere mai agresiv. Lazăr a înscris două coșuri pe final, ultimul chiar pe zecimea finală a atacului cu un tip-in, iar la prima pauză scorul era 19-16.

Lazăr a deschis și sfertul secund cu două puncte, slam-dunk pe contră după assist-ul lui Cuic. Movileanu a fost sancționat cu antisportiv și Boloni transforma ambele libere cu care timișorenii se distanțau la 23-16. Cuza Sport a trecut la apărarea în zonă și Cuic înscria pe contră primele puncte pentru Timba. Gazdele s-au distanțat la 12 puncte după „trița” lui Kovac și alte 2 puncte marca Lazăr. Brăila s-a apropiat la 30-22 pe mâna lui Movileanu și Căpușan, iar jucătorii în galben treceau la apărarea în zonă. A fost și o fază care a dat niște bătăi de cap celor de la statistică, cu autocoșul lui Kovacevic. Timba era, practic, cu trei sârbi în teren: Cuic, Kovac și Kovacevic. Petrovic pătrundea și ducea scorul la 34-27 și ambele formații marcau una din două libere. Deconescu și Kovac au stabilit scorul la jumătatea partidei: 40-28.

Brăila a ieșit la pressing avansat în sfertul trei când ecartul era de 11 puncte (44-33). A urmat „run-ul” de 11 puncte al gazdelor care s-au dus la 55-33, profitând și de trei faulturi în atac ale oaspeților, dar și de libere ratate. Iliescu a oprit seria „urșilor” cu un coș pe contraatac. Deconescu marca după ce timișorenii au scăpat de pressing-ul agresiv și același șeptar stabilea scorul ultimei pauze: 61-39. Corneanu a deschis sfertul patru cu 5 puncte la rând (61-44) și la gazde au revenit pe teren Cuic, Lazăr și Kovac. Kovac a făcut a 5-a greșeală personală cu aproape 6 minute până la final și timișorenii au reușit un singur coș în prima jumătate a sfertului, prin Boloni. Cuic le cerea arbitrilor puțin respect, nemulțumit de intrările adverse. Cuic a transformat de două ori de la linia de fault, iar Damian marca două „trițe” din același loc (67-51). Lazăr (după recuperare ofensivă) și Boloni (contră) au restabilit ecartul de 20 de puncte:71-51. Avea să fie scorul final după ce în ultimul minut și jumătate nu s-a mai înscris, Kovacevic a ieșit cu cinci greșeli, Petric a ratat două libere și gazdele au comis 24 de secunde la ultimul atac. S-a încheiat 71-51 și BC Timba a obținut primul succes acasă în faza semifinală.

IMG_7109Mirko Kovac a fost coșgheterul partidei cu 16 puncte, având procentaj perfect la aruncările de la distanță: 4 din 4. Mario Lazăr a încheiat cu double-double: 13 puncte și 11 recuperări. Tot 13 puncte și-a trecut în cont și Dejan Kovacevic, iar Branko Cuic a încheiat partida cu 11 puncte , 7 recuperări și 8 pase decisive într-o jumătate de oră. Deconescu, Boloni și Engi au contribuit cu câte 6 puncte. Au mai intrat Casale și Colceriu. Nemanja Petrovic a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 14 puncte (9 de la linia de fault de unde a ratat 7 aruncări). Pentru Cuza Sport Brăila au mai înscris: Corneanu 9 puncte, Movileanu și Damian câte 8, Căpușan 6 puncte (11 recuperări), Iliescu 5 și Petric 1 punct. Ambele formații au marcat 6 aruncări de la distanță, cu procentaj mai bun pentru gazde (31,6%, 6 din 19), față de 27,3% (6 din 22). Timba a marcat 19 din 44 de aruncări de două puncte (43%), iar oaspeții au avut doar 10 coșuri de două puncte din 34 încercate (29%). Au fost multe ratări de la linia de fault. Timișorenii au înscris 15 libere din 24 (62,5%), iar brăilenii au avut 13 din 24 (54,2%). Timba a încheiat partida cu 45 de recuperări (15 ofensive/30 defensive) și a marcat 13 puncte după recuperări ofensive. Brăilenii au avut 39 de recuperări (10/29 și 7 second chance points). 17 mingi pierdute au fost trecute în dreptul ambelor formații, dar timișorenii au profitat mai bine de greșelile adverse, marcând 28 de puncte, față de 11. 34-16 a fost scorul la puncte marcate din spațiul de trei secunde.

Rezultate și clasament

În etapa 21 (a 7-a din faza semifinală) s-a mai disputat partida dintre CN Aurel Vlaicu și Politehnica Iași, câștigată de formația din capitală cu 93-72. Deși sunt opt echipe în grupa semifinală sunt etape când se joacă așa puține meciuri deoarece pe programarea făcută după tragerea la sorți apar și meciurile dintre formațiile care s-au întâlnit în grupa de calificare și rezultatele se iau de acolo. Duminică 2 aprilie s-a jucat o restanță din etapa a 18-a și ultima clasată, CSM VSCK Miercurea Ciuc a învins Rapidul cu 73-72.

Cu a 6-a victorie care contează în clasament Timba a egalat formația de pe prima poziție, CN Aurel Vlaicu, ambele cu 15 puncte (6 victorii/3 înfrângeri), dar bucureștenii au în favoarea lor rezultatul direct după ce s-au impus cu 84-76 la Timișoara. 6 echipe par desprinse în lupta pentru calificarea la turneul final, cu Universitatea Cluj și CSM VSKC Miercurea Ciuc fiind destul de departe, având la activ 7 și 8 înfrângeri. După primele două care au 15 puncte urmează Politehnica Iași și Cuza Sport Brăila care au câte 14 puncte cu un bilanț de 6 succese și 2 eșecuri. Cele două au un meci mai puțin pentru că au venit din grupa de unde nu s-a calificat și locul 3. Pe locurile 5 și 6 sunt Știința și Rapid București cu câte 13 puncte (4/5).

Returul grupei semifinale începe săptămâna viitoare. BC Timba Timișoara joacă acasă cu CS Rapid București sâmbătă 8 aprilie de la ora 11. În tur bănățenii s-au impus cu 83-69. În celelalte partide din etapa a 8-a a fazei semifinale mai sunt programate: CSU Știința București – CSM VSKC Miercurea Ciuc, CS Universitatea Cluj – CS Politehnica Iși și CN Aurel Vlaicu – CS Cuza Sport Brăila.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: