BC Timba câștigă din nou după șapte etape. „Urșii” au fost mult mai preciși de la distanță la Mediaș

BC Timba Timișoara s-a impus cu 85-64 la Mediaș și a întrerupt seria de 7 înfrângeri consecutive în Liga Națională. Timișorenii au profitat de lipsa de eficiență de la distanță a gazdelor, care până la pauza mare nu au reușit să marcheze de după semicerc, iar până la final au înscris doar 2 trițe, față de cele 11 ale timișorenilor. Urșii au câștigat trei din cele patru sferturi, doar al treilea revenindu-le gazdelor.

Jahsha Bluntt - principalul marcator al Timbei la Mediaș, înscriind de la mare distanță la Timișoara cu BC Mureș

Timba a început în formula Hall, Reljic, Bluntt, Mijatovic și Glazyrin, iar gazdele au replicat cu Navickas, Nikoloc, Popa, Durkovic și Pustahvar. Durkovic a înscris primele 2 puncte ale partidei și a dus Mediașul pentru singura dată în avantaj. Bluntt a înscris 8 puncte consecutiv și i-a dus pe galben-negrii la 8-2 după patru minute, iar Reljic a mărit ecartul la 9-2. Distanța s-a păstrat până la finalul sfertului, pe care Timba și l-a adjudecat cu 17-10. Din nou Durkovic a înscris primele puncte ale sfertului, după care a urmat un run de 7 puncte al oaspeților, care aveau dublul punctelor, 24-12. Bănățenii au continuat să se distanțeze și la jumătatea partidei conduceau cu 39-24.

Singurele momente de emoție au venit în sfertul trei pe care medieșenii l-au început cu 7 puncte, profitând de cele trei mingi pierdute de oaspeți într-un minut și jumătate. Gazdele s-au apropiat până la șapte puncte (46-39), dar o triță a lui Bluntt a întrerupt revenirea Mediașului care nu a profitat că oaspeții erau în penalizare încă de la jumătatea sfertului, iar Timba conducea la ultima pauză cu 58-50. Timișorenii au marcat primele șase puncte ale sfertului trei și s-au distanțat la 64-50. Gaz Metan s-a mai apropiat o dată la zece lungimi, dar „urșii” i-au ținut din nou la distanță prin două trițe consecutive. A urmat un nou run de șapte puncte care i-a distanțat decisiv pe galben-negrii la 77-56 cu mai puțin de patru minute până la final. Ecartul a ajuns la 24 de puncte (82-58), iar la final Timba s-a impus cu 85-64.

Jahsha Bluntt a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte (4X3) la care a adăugat și 7 recuperări. Pentru Timba au mai înscris: Vedran Nakic (13 puncte), Danilo Mijatovic (12 puncte), Pavle Reljic (10 puncte), Konstantyn Glazyrin (9), Bogdan Costa (6), Leonard Filip (6), Alexandru Mihuți (5) și Larry Hall (2). De la Mediaș, Doug Plumb a fost cel mai bun marcator cu 14 puncte.

Diferența clară s-a făcut de la aruncările din spatele semicercului, de unde echipa care realiza surpriza în etapa trecută oprind seria de invincibilitate a Stelei a rămas datoare. Timișorenii au înscris 11 din 15 (73%), în timp ce medieșenii s-au încăpățânat să arunce de la distanță chiar dacă în prima jumătate a partidei n-au înscris nici una din cele 10 încercări, iar la final au avut 2 trițe înscrise din 23 de aruncări (9%). Gaz Metan a transformat jumătate din șuturile de două puncte (19/38) și 20 din 28 de libere (71%). „Urșii” au marcat 19 aruncări de două din 40 (48%) și 14 din 16 libere (88%).

Cu al doilea succes în campionat, Timba ajunge la 13 puncte (2/9) și este la un punct în spatele Craiovei, care joacă mâine cu Steaua. Și celelalte echipe pe care Timba speră să le ajungă s-au impus în această etapă. BC Mureș a trecut acasă de CS Energia cu 83-62 și U BT Cluj și-a întrecut concitadina, astfel că ambele au ajuns la 16 puncte (5/6). Cea mai apropiată formație în clasament de Timba este SCM U Craiova care după ce va primi sâmbătă vizita Stelei va veni la Timișoara pentru duelul direct cu „urșii”. Meciul din etapa a 13-a, ultima a turului, se va juca marți 23 decembrie de la ora 20 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: