BC Timba caută prima victorie cu BC Mureș

BC Timba Timișoara primește vizita echipei care la finalul sezonului trecut s-a clasat pe poziția a 3-a în campionat, BC Mureș Târgu Mureș. Mureșenii nu au un tur reușit de campionat, astfel că „urșii” speră la o victorie. Galben-negrii au adus încă doi străini în această săptămână, Ivan Miskovic și Jahsha Bluntt. Miskovic s-a accidentat la primul antrenament și nu va juca sâmbătă, dar timișorenii speră să fie gata actele ca să-l poată folosi pe Bluntt.

BC Mureș are rezultate mult sub așteptări în acest tur de campionat. După ce în ultimele două ediții ale Ligii Naționale s-au clasat pe podium, mureșenii se găsesc doar pe locul 11 după zece etape, cu un bilanț de 3 victorii și 6 înfrângeri (12 puncte). Echipa lui Sekulovic a trecut în prima etapă de Gaz Metan Mediaș cu 89-68, de ultima clasată Universitatea Cluj (105-86 în etapa a 6-a) și s-au impus surprinzător la Ploiești în etapa a 7-a cu 85-82. După acea victorie au urmat trei partide în care alb-albaștrii au cedat cu Oradea, Sibiu și Steaua București. La precedenta vizită la sala Constantin Jude, mureșenii au fost învinși de BC Timișoara cu 85-71. BC Timba este imediat după BC Mureș în clasament, la două puncte, cu o victorie și 8 înfrângeri și are nevoie să înceapă să câștige partide pentru a avea șanse să scape de retrogradare.

BC Timba a adus încă doi jucători în această săptămână cu care a acoperit plecările lui Brkic și Dandridge. Ivan Miskovic a început antrenamentele cu noua echipă joi și poate evolua atât pe poziția 4, cât și pe poziția 5. Miskovic este cunoscut publicului timișorean după ce în sezonul 2010-2011 a jucat în 22 de partide pentru BC Timișoara. Acesta a mai trecut pe la alte două formații românești, CSU Atlassib Sibiu și SCM U Craiova. Actualul sezon l-a început în Danemarca, la Randers Cimbria unde a avut medii de 13,5 puncte și 7,5 recuperări în 11 partide. A mai jucat la echipe din Macedonia, Ungaria sau Grecia.

Celălalt jucător adus de „urși” este Jahsha Bluntt. Americanul de 30 de ani care a jucat câteva sezoane în Franța. Acesta a fost recomandat de Marcus Neal, un alt american venit în probe la Timba, dar acesta nu a fost păstrat în lot. Bluntt evoluează pe pozițiile 2 și 3 și galben-negrii speră să-l înlocuiască cu succes pe coșgheterul din campionat, Glen Dandridge, care a plecat din cauza problemelor medicale. Bluntt speră să debuteze în meciul cu BC Mureș, dacă vor fi gata actele la timp.

Cele două formații s-au întâlnit de patru ori în prima ligă până acum și de fiecare dată mureșenii au avut câștig de cauză. Urșii vor încerca să profite de startul mai puțin reușit al echipei din Târgu Mureș ca să își treacă în cont primul succes cu aceasta, într-un duel în care ambele echipe au nevoie de victorie. Partida dintre BC Timba Timișoara și BC Mureș Târgu Mureș se joacă sâmbătă de la ora 20 la sala Constantin Jude. Brigada de arbitrii va fi formată din Fabiana Martinescu, Bedir Sefer și Alexandru Anica, iar comisar din partea FRB va fi Gheorghiță Madirjac.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: