BC Timba cedează la Ploiești după un sfert trei în care a marcat doar 10 puncte

BC Timba Timișoara a sperat timp de o repriză la un rezultat bun pe terenul campioanei Asesoft Ploiești. Fără Dandridge, „urșii” au cedat în final cu 64-87. Galben-negrii erau conduși la pauză cu cinci puncte dar ecartul a crescut după un sfert trei în care oaspeții au marcat doar 10 puncte. Campioana venea după două înfrângeri în ultimele două partide.

Antrenorul ploieștenillor, Vladimir Arnautovic, a avut din nou misiunea să aleagă trei jucători străini pe care să-i lase în afara lotului pentru acest meci, iar Asesoftul nu s-a putut baza pe căpitanul Cătălin Burlacu, nerefăcut după operația la genunchi. De la Timba a lipsit cel mai bun marcator al echipei în acest debut de campionat, Glen Dandridge, care s-a accidentat la antrenament. Primul sfert a fost echilibrat și cele două formații au trecut pe rând în avantaj. Echilibrul s-a păstrat și la finalul celor zece minute, iar ploieștenii și-au adjudecat primul sfert cu 22-21, după liberele marcate de pivotul finlandez care a fost și la Campionatul Mondial din acest an, Gerald Lee. Și a doua perioadă de joc a stat sub semnul echilibrului, iar „urșii” conduceau surprinzător pe terenul campioanei, 37-33 după 16 minute și jumătate. A urmat un „run” de nouă puncte al prahovenilor care au intrat la pauza mare în avantaj, 42-37. Gazdele au profitat de imprecizia din atacul galben-negriilor și au câștigat sfertul trei cu 25-10, astfel că intrau cu un avantaj liniștitor în ultimele zece minute ale partidei, 67-47. Ecartul a crescut și la 28 de puncte în sfertul patru, 87-59, iar cele 5 puncte înscrise de Mijatovic în ultimul minut au stabilit scorul final: 87-64 pentru CSU Asesoft Ploiești.

Jucătorul lui Timba, Danilo Mijatovic, a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte (5 recuperări). De la  timișoreni au mai marcat: Jozo Brkic (14 puncte, 8 recuperări), Konstantyn Glazyrin (14 puncte, 6 recuperări), Larry Hall (9 puncte, 4 assist-uri) și Vedran Nakic (3 puncte). Au mai jucat: Leonard Filip Bogdan Costa, Alexandru Mihuți și Dominic Csender. Pentru campioana României, Mohammed și-a trecut în cont 21 de puncte (9 pase decisive, 4 recuperări, 5 intercepții).

Ploieștenii au avut un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte: 76%, reușind 28 din cele 37 de încercări. Oaspeții au marcat 20 din cele 43 de șuturi de două puncte (47%). Ploieștenii au reușit doar 17% din aruncările de la distanță (5/29), iar „urșii” au avut 4 din 11 (36%). Gazdele au marcat 16 libere din 19 (84%), față de 12 din 16 ale timișorenilor (75). Cele două echipe au avut un număr egal de recuperări, 32.

După meciul cu campioana en-titre, „urșii” vor avea parte de o întâlnire cu vicecampioana în etapa următoare a Ligii Naționale. Meciul dintre BC Timba și CSM Oradea se va juca sâmbăta viitoare. Până atunci, formația a doua va disputa derby-ul local cu BC Timișoara doi duminica aceasta de la ora 18 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: