BC Timba încheie sezonul cu o înfrângere la Craiova, a 19-a din campionat

BC Timba Timișoara a încheiat sezonul cu o înfrângere la Craiova, scor 91-78, pe sferturi: 26-17, 19-21, 25-17 și 21-23. „Urșii” au fost conduși de la începutul partidei până la final, iar cel mai mare avans al gazdelor a fost de 18 puncte. Miskovic a fost cel mai bun om al Timbei, reușind un double-double. Galben-negrii au mers la Craiova cu doar cinci străini după ce s-au despărțit și de Danilo Mijatovic. Cele două formații încheie sezonul vecine de clasament, oltenii pe 11 și timișorenii pe 12, loc retrogradabil.

Craiova-Timba, sursa foto: http://www.gds.ro/

Duelul celor mai buni marcatori ai partidei: Dorde Micic și Ivan Miskovic, sursa foto: http://www.gds.ro/

Danilo Mijatovic este ultimul jucător din lungul șir al celor care au plecat de la Timba înainte de finalul campionatului. Fără Mijatovic, Timba a început partida cu Nakic, Reljic, Pătru, Miskovic și Vinson, iar gazdele au răspuns cu Bureau, Bozovic, Boltic, Micic și Bosnjak. Craiovenii au deschis scorul prin reușita lui Bosnjak de la distanță, iar Miskovic i-a apropiat pe „urși” la o lungime în trei rânduri, până la 7-6. Au urmat opt puncte consecutive pentru olteni, care s-au distanțat la 15-6 la jumătatea primului sfert. În ultimele trei minute ale primei perioade de joc s-a punctat doar de la distanță, de cinci ori, astfel că scorul la prima pauză era 26-17. CSMU Craiova și-a mărit avansul la 32-17 în debutul sfertului secund, după care timișorenii au reușit un „run” de 9 puncte și s-au apropiat la 34-28 la jumătatea sfertului secund. Diferența a crescut și la 11 puncte spre finalul sfetului secund, dar Mihuți și Reljic au înscris și au stabilit scorul la pauza mare: 45-38.

Gazdele au marcat primele cinci puncte la revenirea de la vestiare, iar Mihuți a adus primele puncte ale oaspeților în acest sfert, printr-un 3 points-play. Hall și Miskovic au readus diferența la șapte lungimi, dar oltenii s-au desprins la 58-45 la jumătatea sfertului trei, după alley-oop-ul lui Bureau. Au urmat „trița” lui Mihuți și aruncarea de două puncte reușită de Bureau au dus scorul la 60-48, iar banca timișoreană a cerut time-out. Petrișor și Bozovic au mărit ecartul la 64-48, pentru ca după trei sferturi tabela sălii polivalente din Craiova să arate scorul 70-55. Nakic a deschis ultimele zece minute printr-o reușită din spatele liniei de 6,75, iar oaspeții s-au apropiat până la zece lungimi, 80-70 în minutul 36. Au urmat șapte puncte consecutive ale craiovenilor și scorul devenea 87-70 cu trei minute înainte de final. Până la final galben-negrii nu s-au apropiat la mai puțin de 11 puncte, iar Dragoș Andrei a marcat cu 20 de secunde înainte de ultima sirenă, stabilind scorul final: 91-78.

Dorde Micic, de la SCMU Craiova a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte, iar Milivoje Bozovic a fost cel mai eficient jucător (28 la eficiență), reușind  18 puncte și 12 recuperări. Ivan Miskovic a fost cel mai bun marcator al Timbei, cu 22 de puncte. Pivotul „urșilor” a încheiat partida în double-double, reușind și 13 recuperări. L-a urmat Alexandru Mihuți cu 17 puncte, plus 5 recuperări. Pentru Timba au mai înscris: Vedran Nakic (12 puncte, 4X3), Pavle Reljic (12 puncte, dintre care 8 de la linia de fault), Terrell Vinson (9 puncte), Larry Hall (4 puncte și 7 recuperări) și Robert Medgyesi (2 puncte). Au mai intrat Pătru, Costa și Csender, astfel că toți jucătorii trecuți pe foaia de joc au intrat la formația timișoreană.

SCMU Craiova a înscris 26 din cele 44 de aruncări de două puncte expediate (59%), 8 din 25 de la distanță (32%) și 15 din 26 de la linia de fault (58%). Timba a marcat 22 de aruncări de la semidistanță din 50 încercate (44%), 5 din 17 de după semicerc (29%) și 19 din 24 libere (79%). „Urșii” au reușit cu trei recuperări mai mult: 42 (14 ofensive/28 defensive) la 39 (12/27). Galben-negrii au încheiat partida cu 12 pase decisive, 23 de faulturi, 18 mingi pierdute și 3 intercepții. Alb-albaștrii au avut 19 assist-uri, 28 de faulturi, 12 mingi pierdute, 10 intercepții și 6 capace.

Oltenii au obținut a 10-a victorie în această ediție de campionat și au 33 de puncte. Alb-albaștrii mai au de disputat restanța cu Energia Târgu Jiu dar și în cazul în care vor face surpriza să învingă formația calificată în semifinalele EuroChallenge, SCMU Craiova nu poate urca mai sus de locul 11. Înfrângerea din ultima etapă este a 19-a înregistrată de Timba în această ediție a Ligii Naționale, „urșii” reușind doar 5 victorii. Cu 29 de puncte, galben-negrii încheie competiția pe locul 12, retrogradabil după cum se preciza la începutul sezonului. Singura formație sub Timba în clasament este Universitatea Cluj-Napoca, echipă ce n-a cunoscut gustul victoriei în acest sezon. Rămâne de văzut care va fi decizia forului de specialitate în ceea ce privește formatul Ligii Naționale pentru sezonul viitor, dacă „urșii” vor retrograda sau vor profita de schimbarea regulilor din mers și vor rămâne pe prima scenă a baschetului românesc.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: