BC Timba încheie turul acasă cu vecina de clasament, SCM U Craiova

BC Timba Timișoara primește vizita lui SCM U Craiova în etapa a 13-a a Ligii Naționale, ultima a turului. Cele două formații sunt vecine în partea de jos a clasamentului, dar oltenii sunt mai aproape de echipele din față, în timp ce Timba a obținut în etapa trecută abia a doua victorie în această ediție de campionat. Ca să obțină obțină un al doilea rezultat la rând, „urșii” au nevoie să-l blocheze pe coșgheterul campionatului, Zoran Krstanovic.

SCM U Craiova a câștigat 4 partide din 11 și ocupă locul 11 în clasament, cu 15 puncte. Oltenii au câștigat trei din primele patru partide disputate în acest campionat (în deplasare la Târgu Jiu și Târgu Mureș și acasă cu U BT Cluj, dar de atunci formația lui Mandic nu a trecut decât de lanterna roșie, Universitatea Cluj și a cedat restul partidelor. În ultima etapă, alb-albaștii au pierdut acasă cu formația de pe locul secund, Steaua, scor 83-99. Craiovenii dau cel mai bun marcator al campionatului, Zoran Krstanovic are o medie de 22,27 puncte în cele 11 meciuri jucate. În ciuda acestui fapt, echipa nu a obținut rezultatele așteptate și a încercat să aducă jucători noi, iar managerul Marius Toma și-a dat demisia de la echipă la mijlocul lunii. Dintre străinii care au evoluat în sezonul anterior la echipă, numai Travis Bureau a rămas și în acest sezon.

Zoran Milovic, secundul de la Timba, a început sezonul 2012-2013 la Craiova dar a evoluat doar în trei partide din faza grupelor în Cupa din acel an și după s-a renunțat la el. Ivan Miskovic a făcut parte din lotul oltenilor, dar debutul noului jucător al galben-negriilor nu va avea loc nici la meciul cu fosta sa echipă, acesta fiind în continuare accidentat. BC Timba vine după victoria de la Mediaș, 85-64. Succesul din ultima etapă este doar al doilea în 11 meciuri pentru „urși”, care au mai bătut în campionat doar pe Universitatea Cluj, ultima clasată. Timișorenii sunt penultimii, la două victorii în urma oltenilor și un succes în partida de marți i-ar ajuta în lupta pentru evitarea retrogradării.

În cele 12 etape de până acum, Timba are o medie de 75 de puncte marcate pe meci, iar craiovenii au 76,4. Oltenii au un ușor avantaj și la numărul recuperărilor pe meci: 34,8, față de 33,4. „Urșii” au acumulat 23,5 faulturi/meci iar alb-albaștrii 22. Gruparea pregătită de Mandic a înscris peste jumătate din aruncările de două puncte încercate (52,9%), în timp ce băieții lui Murărescu au 48,9%. Galben-negrii au un procentaj mai bun de la distanță: 38,7 față de 30,3. Pe prima scenă a baschetului românesc, cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori, dintre care o partidă a fost în Cupa României. De fiecare dată, oltenii au avut câștig de cauză.

BC Timba Timișoara și SCM U Craiova se întâlnesc marți de la ora 20 la sala Constantin Jude. Meciul va fi arbitrat de Ciprian Stoica, Dragoș Nicolae și Adrian Habor, supervizați de Radu Vaida.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: