BC Timba întâlnește vicecampioana CSM Oradea în duelul echipelor cu o singură victorie în campionat

BC Timba primește vizita vicecampioanei CSM Oradea în etapa a 6-a a Ligii Naționale. Ambele echipe au o singură victorie în acest debut de campionat. Orădenii vin după o deplasare foarte lungă în Eurochallenge la Astana și se confruntă cu accidentări de la începutul sezonului.

CSM Oradea a avut un start de sezon marcat de numeroase accidentări, printre care cea mai gravă este a lui Bogdan Țîbîrnă care ar putea lipsi chiar șase luni de pe teren. În condițiile unei rotații scurte, orădenii au un start modest de campionat, cu o singură victorie 108-81 în deplasare la nou-promovata Universitatea Cluj. Elevii lui Cristian Achim au mai fost aproape de victorie în ultimele două etape, dar au cedat la Sibiu cu 84-86, iar pe teren propriu au dus singura echipă neînvinsă în campionat, Steaua CSM Eximbank, în prelungiri și au pierdut la un singur punct, 93-94. Și BC Timba a înregistrat singura victorie în acest campionat cu Universitatea Cluj.

BC Timba nu a învins în cele două sezoane de când e în prima ligă pe CSM Oradea, pierzând toate cele patru întâlniri precedente. Antrenorul timișorenilor, Bogdan Murărescu, își dorește victoria după o săptămână în care formația sa a avut antrenamente în efectiv complet. „Noi ne-am propus să câștigăm fiecare meci. Așa am spus de la începutul sezonului. Întâlnim o echipă puternică, de fapt toate echipele sunt puternice. E o nebunie. Dar noi avem atuurile noastre în fața oricărui adversar și sperăm să și profităm de ele. Am reușit să ne și antrenăm în efectiv complet începând de marți și lucrul ăsta ne-a ajutat probabil în primul rând din punct de vedere al calității antrenamentelor și sper să fim apți 100% din punct de vedere fizic pentru jocul cu Oradea”, a declarat Bogdan Murărescu.

Coșgheterul galben-negrilor, Glen Dandridge, a revenit la antrenamente după ce a ratat partida cu campioana Asesoft. „Am avut o problemă săptămâna trecută dar sunt bine acum. Am stat două zile săptămâna trecută și una săptămâna asta și m-am antrenat în rest, așa că acum mă simt mai bine. Suntem pregătiți pentru meci. Am muncit din greu toată săptămâna ca să ne atingem obiectivul, care este victoria. Oradea este o echipă bună cu mulți jucători experimentați. Va trebui să ne facem jocul nostru”, a declarat Glen Dandridge.

Urșii întâlnesc „o echipă foarte bună chiar dacă au început puțin ezitant acest campionat, totuși au în componență jucători foarte valoroși, puternici, au un joc de tranziție foarte bun pe care noi trebuie să-l oprim dacă vrem să avem un cuvânt de spus”, a adăugat Murărescu.

Meciul dintre BC Timba și CSM Oradea se joacă sâmbătă de la ora 18 la sala Constantin Jude. Brigada de arbitrii este formată din Fabiana Martinescu, Laszlo Bukuresti și Istvan Bertalan, comisar – Ioan Constantin.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: