BC Timba pierde cu BCM U Pitești, pentru care rezervele au adus 41 de puncte. Murărescu: „Ne-a lipsit omogenitatea”

BC Timba a fost învinsă de BCM U Pitești în meciul din prima etapă a Ligii Naționale. A fost 90-83 pentru oaspeți într-o partidă în care „urșii” au acuzat lipsa de omogenitate, iar greșelile din apărare i-au făcut să alerge mai mereu după egalare. Piteștenii au avut o bancă mai lungă, plusul de 41 de puncte adus de rezerve fiind decisiv în stabilirea câștigătoarei.

Glen Dandridge - cosgheterul meciului dintre BC Timba Timisoara si BCM U Pitesti

 

Galben-negrii au pierdut două mingi în primul minut al partidei, iar piteștenii au profitat și au marcat primele patru puncte. Cele două formații s-au succedat la conducere până spre finalul primului sfert, când oaspeții au reușit să se distanțeze puțin și aveau un avans de cinci puncte la prima pauză, scorul fiind 24-29. Diferența a crescut cu un punct la jumătatea partidei, 45-51 pentru BCM U Pitești. „Urșii” au egalat la 55 după 3 minute și jumătate scurse din sfertul trei, dar Hristu Șapera a cerut time-out și la reluare elevii săi s-au distanțat la 7 puncte, 55-62. După timpul de odihnă cerut de Bodgan Murărescu, timișorenii s-au apropiat din nou de argeșeni, până la 61-64, dar oaspeții s-au desprins din nou pe finalul sfertului, 63-73. Bănățenii au încercat să reintre în meci în ultimele zece minute, dar nu s-au putut apropia la mai puțin de șase puncte, iar Costa a marcat o triță la ultima fază și a stabilit rezultatul final: 83-90.

Timba „nu e încă la 100% din nici un punct de vedere”

Antrenorul lui Timba, Bogdan Murărescu, este dezamăgit că elevii săi nu au reușit victoria, dar este mulțumit cu puterea de revenire a echipei. „Am început cu două mingi pierdute în 20 de secunde. Multe greșeli care ne costă. Mă bucur că echipa a fost puternică din punct de vedere mental și n-am cedat nici o clipă. Asta ne dă speranțe pentru viitor. Sunt dezamăgit că am pierdut pentru că chiar am sperat că vom câștiga și am crezut că vom câștiga, dar echipa poate și când vom fi la potențial maxim cu siguranță că vom și câștiga”. Tehnicianul a pus greșelile din apărare pe lipsa de omogenitate, doi dintre jucătorii importanți, Mijatovic și Dandridge, venind după jumătatea lunii septembrie.  „În primul rând ne-a lipsit omogenitatea, e clar. Cred că am jucat de la egal la egal însă câteva greșeli individuale în apărare au schimbat puțin soarta jocului. De multe ori a trebuit să urmărim din spate, de foarte multe ori am ajuns la un punct, două, după care ori am ratat o aruncare deschisă, ori am făcut o greșeală în apărare și adversarii s-au distanțat din nou la 5, 6, 7 puncte. Trebuie să muncim în continuare. Echipa nu e încă la 100% din nici un punct de vedere, dar am întâlnit un adversar bun astăzi care ne-a pedepsit. Ne-au și pedepsit foarte aspru de la distanță, au înscris foarte bine, 50% de 3 puncte. Aici s-a făcut diferența, au înscris foarte bine de la 3 puncte”, a declarat la finalul partidei Bogdan Murărescu.

Piteștenii – mai lucizi în momentele importante

Hristu Șapera, tehnicianul Piteștiului, a apreciat evoluția timișorenilor. „Timba are o echipă bună anul ăsta, cu câțiva jucători experimentați și care au un potențial baschetbalistic destul de mare. Pot face anumite lucruri și în atac, și în apărare și cred că vor fi o echipă de urmărit în acest sezon, mai ales acasă”. Diferența a fost făcută, în opinia antrenorului, de „banca noastră mai lungă și deciziile noastre inspirate în anumite momente de joc pe faza de atac. Pe faza de apărare, am avut probleme deoarece pivoții noștri au avut probleme cu faulturile destul de repede și atunci a trebuit să ne ajustăm un pic jocul, să jucăm altceva decât jucăm noi de-obicei. Dar una peste alta cred că în momentele importante ale partidei am fost mai lucizi și jucătorii noștri au luat deciziile corecte”, a declarat Hristu Șapera.

Titularii timișorenilor au marcat 54 de puncte, în timp ce rezervele au adus un aport de 29. De partea cealaltă, 49 de puncte au fost aduse de jucătorii din primul 5, în timp ce bilanțul rezervelor a fost de 41. Piteștenii au stat mai bine la procentajele aruncărilor din acțiune: 21/41 la încercările de 2 puncte, față de 20/42 cât a avut Timba. Diferența a fost la cele de trei puncte, unde oaspeții au marcat jumătate, 11 din 22, iar gazdele au reușit 9 din 25.

Glen Dandridge a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte, fiind jucătorul cu cele mai multe minute jucate – 35:36. Pentru Timba au mai înscris: Mladen Slijvancanin (16 puncte, 5 assist-uri), Jozo Brkic (9 puncte, 9 recuperări), Danilo Mijatovic (9 puncte, 6 recuperări), Leonard Filip (8 puncte), Konstantin Glazyrin (8 puncte), Nemanja Petrovic (5) și Bogdan Costa (5). Au mai intrat Daniel Pătru și Alin Andrieș. De la BCM U Pitești, Mirko Kovac a înscris 19 puncte. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: