BC Timba pierde cu U Banca Transilvania Cluj după ce a condus în primele două sferturi

BC Timba a fost învinsă de U Banca Transilvania Cluj în partida din etapa 22 a Ligii Naționale, scor 78-94. „Urșii” au condus în prima parte a meciului dar trei minute fără punct marcat în sfertul secund le-a permis ardelenilor să se distanțeze la 13 puncte la pauza mare. Ocupanta locului trei a făcut diferența printr-o rotație mai mare și printr-o apărare agresivă, într-o partidă cu 5 schimbări de lider și 4 egalități.

Timba - U BT ClujAmbele echipe au trimis un român în teren încă de la start. Timba a început partida cu Mihuți, Vinson, Hall, Reljic și Mijatovic, în timp ce U BT Cluj i-a avut în teren pe Barnette, Millage, Silvășan, Lalovic și Hargrove. Reljic a înscris primele două puncte ale partidei, iar Lalovic a egalat pentru U Banca Transilvania. „Urșii” au reușit șase puncte consecutiv și conduceau cu 8-2 după trei minute, iar selecționerul naționalei de seniori, Marcel Țenter, a cerut timp de odihnă. Hargrove a redus din diferență dar Mihuți a marcat prima „triță” a meciului pentru 11-4. Oaspeții au reușit un „run” de 7 puncte și au egalat la 13 după șase minute. Hall și Reljic au înscris pentru 17-13, iar clujenii au trecut pentru prima dată în avantaj după ce Barnette și Turner au reușit câte un „3 points play”, 17-19 în minutul 9. Filip a egalat și a stabilit scorul primei pauze: 19-19. Timba a început sfertul secund cu cinci puncte, prin Nakic și Mijatovic, și a trecut în avantaj (24-19). Turner i-a apropiat pe clujeni la un punct, iar Mijatovic, Hargrove și Nakic au marcat de la distanță, astfel că scorul a devenit 30-26. Jones și Hargrove i-au adus din nou pe oaspeți în avantaj (30-31) și a urmat un timp de odihnă cerut de Bogdan Murărescu. Nakic și Filip au înscris pentri 34-31 la jumătatea sfertului doi, iar Filip a marcat ultimele puncte ale galben-negriilor în această perioadă de joc când mai erau 3 minute și 49 de secunde până la pauza mare, scor 36-33. A urmat o secetă în atacul „urșilor” de care clujenii au profitat și au încheiat actul secund cu un „run” de 16 puncte, astfel că s-a intrat la vestiare cu scorul 36-49.

Două „trițe” ale oaspeților, înscrise de Millage și Silvășan, au mărit diferența la 40-58 în minutul 23, iar banca gazdelor a cerut time-out. „Urșii” au reușit să micșoreze ecartul, iar tabela sălii Constantin Jude arăta 55-63 când mai erau două minute din sfertul trei. Barnette și Mandache au punctat de la distanță, iar liberele lui Reljic au stabilit scorul înaintea ultimelor zece minute: 59-69. Reljic a marcat primele două puncte ale sfertului patru, pentru 61-69. A urmat un nou „run” al ardelenilor, iar diferența a revenit la 18 puncte, 61-79. Mijatovic a oprit seria fără coș a Timbei printr-o „triță”, iar ecartul era de 12 puncte cu un minut și jumătate înainte de finalul partidei. Mandache a marcat de la distanță pentru 74-92, iar antrenorul Marcel Țenter le-a cerut elevilor săi să faulteze pentru a-i permite tânărului Dragoș Gheorghe să intre în teren. Și Bogdan Murărescu a profitat de întrerupere pentru a le da câteva secunde tinerilor de pe banca timișoreană: Robert Medgyesi și Nenad Popov. Toți trei au petrecut 32 de secunde pe teren. Dragoș Gheorghe a marcat printr-o aruncare de la semidistanță, spre bucuria clujenilor de pe bancă, iar o liberă transformată de Medgyesi și două de Andrieș au stabilit scorul final: 78-94.

Andrei Mandache a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive pentru 25 la eficiență. Barnette l-a urmat cu 17 puncte. Toți cei zece jucători trimiși în teren de Marcel Țenter au înscris minim 2 puncte. Larry Hall și Danilo Mijatovic au fost cei mai buni marcatori ai Timbei, cu 15 puncte. Hall a fost cel mai bun pasator al „urșilor”, cu 6 pase decisive. Pentru Timba au mai înscris: Vinson (10 puncte,7 recuperări), Reljic (10 puncte), Nakic (10 puncte), Mihuți (9 puncte, 7 recuperări), Filip (6 puncte) , Andrieș (2 puncte) și Medgyesi (1 punct). Au mai întrat Costa și Popov.

Cele două echipe au avut un procentaj de reușită al aruncărilor din acțiune de 53%, dar U BT Cluj a beneficiat de mai multe aruncări. Gazdele au înscris 30 de aruncări din cele 57, în timp ce clujenii au marcat 36 de aruncări din 68. Timba a avut un procentaj mai bun la aruncările de la semidistanță. „Urșii” au înscris 24 din 35 de aruncări de două puncte (69%), față de 23 din 45 ale oaspeților (51%). Clujenii au fost mai preciși de la distanță, reușind să marcheze 13 „trițe” din 23 de încercări (57%), față de 6 din 22 (27%) cât au avut gazdele. Ambele echipe au avut un procentaj de 75% la aruncările de la linia de fault. Timișorenii au înscris 12 din 16 libere, iar ardelenii, 9 din 12. Situația la recuperări a fost echilibrată: 30 pentru Timba (12 ofensive/18 defensive) și 31 pentru U BT Cluj (14/17). Galben-negrii au dat 14 pase decisive, au fost sancționați cu 17 faulturi și au pierdut 16 mingi, în timp ce clujenii au încheiat partida cu 18 pase decisive, 21 de greșeli personale și 11 mingi pierdute.

Cu această victorie, U Banca Transilvania Cluj acumulează 33 de puncte, cu un bilanț de 13 victorii și 7 înfrângeri. Clujenii sunt pe 3, la patru puncte de liderul Asesoft Ploiești, dar cu un meci mai puțin, restanța cu BC Timișoara. BC Timba este pe 12 cu 24 de puncte (4 victorii/16 înfrângeri). U BT Cluj va sta în etapa viitoare, în timp ce Timba primește vizita Energiei Târgu Jiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 5 =

 


Alte articole legate de acest subiect: