BC Timba pierde cu vicecampioana CSM U Oradea. Antrenorul „urșilor” a fost eliminat pe final

BC Timba Timișoara a pierdut cu vicecampioana CSM U Oradea în etapa a 6-a a Ligii Naționale. A fost 78-86 la capătul unei partide în care s-au înregistrat 12 schimbări de lider și 4 egalități. Antrenorul timișorenilor, Bogdan Murărescu, a fost eliminat pe finalul meciului și a fost foarte nemulțumit de arbitraj, în timp ce orădenii au fost afectați de accidentările care îi chinuie încă din startul sezonului.

Orădenii au venit la Timișoara încă de joi, după un drum de peste 4000 de kilometri. Formația lui Cristian Achim a evoluat la Astana în Eurochallenge. BC Timba a început mai bine meciul din etapa a 6-a și s-a distanțat la 11-3 după aproximativ trei minute. Oaspeții au micșorat ecartul și au încheiat primele zece minute în avantaj (20-21). „Urșii” s-au distanțat din nou la opt lungimi, 32-24, dar un parțial de 2-13 în trei minute i-a adus pe orădeni la conducere, 34-37. Timișorenii au reușit să revină în avantaj și conduceau la jumătatea partidei cu 40-39.

Prima parte a sfertului trei a fost din nou echilibrată, iar CSM conducea cu un punct, 50-51 în minutul 26. Echipa lui Cristian Achim a gestionat mai bine partea a doua a sfertului trei pe care și l-a adjudecat cu o diferență de opt puncte, astfel că tabela arăta 57-64 la ultima pauză. Galben-negrii s-au apropiat la patru puncte la jumătatea sfertului patru (68-72), dar Subotic și-a trecut în cont cinci puncte și a refăcut distanța de la finalul sfertului precedent. Gazdele nu au profitat de faultul tehnic dictat împotriva băncii orădene, după care au reușit să strângă din nou diferența la doar trei puncte, 74-77 cu mai puțin de trei minute până la final. Ultimele minute au fost foarte tensionate. După ce Glazyrin a fost sancționat cu fault în atac, tehnicianul timișorenilor a fost primit tehnic, după care oaspeții au reușit să se distanțeze decisiv la 74-84. Murărescu a fost descalificat după al doilea tehnic și a părăsit sala cu un minut și jumătate până la ultima sirenă. Hall a marcat ultimul coș al partidei, iar CSM U Oradea obține a doua victorie în campionat, în timp ce galben-negrii rămân la cota 1.

Căpitanul orădenilor, Vujadin Subotic, nu a făcut deplasarea la Astana pentru că nu a primit viză, dar și-a ajutat din plin echipa să se impună la Timișoara. Acesta și-a trecut în cont 32 de puncte și 9 recuperări. Pentru Timba, Glen Dandridge a fost cel mai bun marcator (22 de puncte și 8 recuperări). Au mai înscris: Larry Hall (18 puncte), Konstantyn Glazyrin (13 puncte, 8 recuperări), Jozo Brkic (13 puncte), Danilo Mijatovic (9 puncte, 8 recuperări) și Leonard Filip (3 puncte). Au mai jucat Vedran Nakic și Daniel Pătru.

Galben-negrii au marcat 19 din cele 35 de aruncări de două puncte (54%), 8 din 25 de trei puncte (32%) și 16 libere din 21 (76%). De cealaltă parte, orădenii au înscris 16 din 35 de încercări de două puncte (46%), 11 din 29 de la distanță (38%) și 21 din 30 de libere (70%). Timișorenii au avut cu cinci recuperări mai mult față de adversari (37 la 32), dar și cu patru faulturi în plus (25 – 21).

Antrenorul Timbei, Bogdan Murărescu, a fost foarte nemulțumit de arbitraj. „Avem și noi limitele noastre. În fiecare meci jucăm în deplasare. Meci de meci se întâmplă același lucru. Nu știu ce trebuie să facem ca să putem juca și noi de la egal la egal pentru că forță să jucăm 5 contra 7, contra 8 nu avem, e clar. Dar 5 contra 5 chiar cred că avem împotriva oricui. Meci de meci avem 30 de faulturi acasă, în deplasare, cu U Cluj, cu oricine jucăm nu contează, parcă noi suntem cei mai slab pregătiți fizic din toată Liga Națională și facem 100 de faulturi pe meci. Și întâlnim niște echipe extraterestre care joacă impecabil. Nu e vorba de faulturi, e vorba de toată maniera în care s-a condus jocul. Nu vorbesc despre un fault. Dacă se fluieră un fault într-o parte, într-o anumită manieră, să fluiere și-n partea cealaltă. Dacă se fluieră 3 secunde, să fluiere 3 secunde. Nu poți să fluieri aici un fault la -10 pe care nu l-ai fluierat tot meciul”, a declarat la finalul partidei Bogdan Murărescu.

Murărescu a fost mulțumit de evoluția echipei sale. „Am jucat foarte bine, am avut intensitate. Chiar cred că am controlat jocul în mare măsură, cât am putut și am putut până aproape de final. Ce să le spun la jucători? Lucrăm toată săptămâna, pregătim meciul, executăm bine și întâlnim tot felul de obstacole care nu țin de noi. Eu îi felicit pe jucătorii mei, chiar merită tot respectul meu. Chiar am jucat bine, am făcut și anumite greșeli pentru că nu poți să joci fără greșeală, dar în general am făcut tot ce ne-am propus, poate cu mici scăpări. Chiar nu credeam că o să pierdem meciul ăsta pentru că chiar nu cred că suntem mai slabi decât prietenii noștri din Oradea. Ei joacă în Eurochallenge, sunt vicecampioni, sunt puternici. Asta este. Vom vedea, nu știu ce trebuie să facem ca să ne arbitreze și pe noi cineva corect. Sau poate ne-au arbitrat corect și n-am înțeles noi”, a mai spus Murărescu.

De partea cealaltă, antrenorul orădenilor are probleme din cauza multelor accidentări. „Victorie foarte muncită, pentru noi extrem de importantă în condițiile pe care cred că le știe toată lumea baschetbalistică deja. Suntem într-o situație absolut de nedescris însă, sincer, această victorie ne era absolut necesară, ca aerul. Am jucat în sfertul doi într-o formulă în care n-am jucat niciodată în viața noastră și nici nu știu dacă vom mai juca de acum încolo. Avem doar doi oameni mari dintre care unul singur este 5 și celălalt este 4. Amândoi au avut 3 faulturi la începutul sfertului 2 și am fost nevoiți să improvizăm cu o echipă cu care nu am jucat niciodată. Cu atât mai importantă este pentru noi această victorie. Sincer, este o gură mare de oxigen și sperăm din tot sufletul ca toate ghinioanele noastre să se oprească o dată și o dată pentru că e ceva de nedescris. Nu dorim decât să avem o echipă validă și să putem să ne antrenăm cum trebuie. Să putem să muncim, să putem să facem lucrurile care în mod normal trebuie făcute. Sunt probabil puțin cam emoțional însă realmente sunt foarte, foarte îngrijorat de situația prin care am trecut. Guțoaia încă nu poate să fie la nivelul la care ne-a obișnuit și este firesc să se întâmple lucrul ăsta. El încearcă, dar este evident că nu este încă ce ar trebui să fie. Poate nu întâmplător, cel mai bun jucător al nostru a fost astăzi cel care nu a fost cu noi în deplasare în Kazakhstan, care nu a primt viza”, a declarat Cristian Achim.

În etapa următoare, vicecampioana CSM U Oradea va evolua pe propriul teren cu CS Energia Târgu Jiu, în timp ce BC Timba va juca în deplasare la CSU Atlassib Sibiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: